Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Deputatul Octavian Petric: Iohannis și PNL umilesc românii și le blochează dreptul la o viaţă mai bună

octavian-petricDecizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a contesta la Curtea Constituțională Legea Dragnea, prin care sunt eliminate 102 taxe, este una împotriva românilor. În ultimele luni, președintele Iohannis și Guvernul Cioloș au blocat toate legile bune adoptate de PSD: darea în plată, conversia francilor elvețieni, creșterea salariilor medicilor și profesorilor și tăierea celor 102 taxe, printre care se numără taxa radio-TV și timbrul de mediu.

”Trimiterea legii celor 102 taxe la Curtea Constituțională este o decizie strict politică pentru care vor plăti toți românii. Președintele și PNL nu iau în considerare interesele românilor, ci îi umilesc trimițându-i la cozi, iar apoi ne arată tuturor că motivaţiile politice personale sunt mai importante decât interesul cetățenilor. Îngrijorarea președintelui nu are nicio rațiune logică deoarece doar prin alocarea prin lege de la buget a sumelor necesare televiziunii şi radioului public se poate asigura independenţa acestor două instituţii”, a declarat deputatul de Satu Mare, Octavian Petric.

PSD a propus în Parlament această lege, pentru a veni în ajutorul românilor şi a firmelor româneşti care se confruntă zilnic cu o birocraţie excesivă. Este vorba de timp şi de bani, pe care românii nu trebuie să îi plătească. 

”PSD a demonstrat cu cifre şi calcule precise că această lege este sustenabilă din punct de vedere bugetar. Legea a fost votată în Parlament cu o largă majoritate, de către toate partidele, ceea ce înseamnă că marea majoritate a românilor, prin reprezentanţii lor, o susţin”, a mai spus deputatul Octavian Petric.

102-taxeÎn plus, se poate observa că în acest moment se formează o coaliţie a austerităţii, formată din Klaus Iohannis, Guvernul Cioloș şi PNL.

”Iohannis, Cioloș și PNL au refuzat să scadă preţul la medicamente, au contestat la CCR legea conversiei, au blocat legea prin care am crescut cu 15% salariile personalului din educaţie şi sănătate şi am reparat inechităţile din ordonanţa 20, iar acum blochează eliminarea celor 102 taxe nefiscale”, a mai spus deputatul Octavian Petric.

Acesta a precizat că toţi parlamentarii Partidului Social Democrat pe care românii îi vor vota pe 11 decembrie vor acţiona pentru ca această lege să fie pusă în practică, astfel încât românii să nu mai plătească aceste biruri inutile.

De ce este supărătoare taxa radio-tv:

– Oaia, vaca sau calul trebuie să plătească taxa radio-TV. În momentul de față pentru orice contor electric, inclusiv pentru cele din grajduri, hale industriale etc. se plătește taxa radio-TV.

– Taxa radio-TV este plătită pentru fiecare cameră de hotel, deși acolo este un singur abonament cu o companie de cabluri.

– Cei care au mai multe apartamente plătesc taxa pentru fiecare din ele, deși, evident, nu pot fi simultan în mai multe locuri.

– Se plătește taxa, deși oamenii plătesc abonamentul de cablu care include programul TVR și SRR. Deci se plătește de două ori.

– Se plătește taxa și de cei care nu au televizor sau radio în casă.

Cum stă situația în Europa:

– Țări din UE în care nu s-a aplicat niciodată taxă pentru posturile publice: Spania, Luxemburg, Estonia, Andora, Monaco, Liechtenstein.

– Țări care au renunțat la taxele radio-TV (și aici se acordă subvenții de la buget, ca și în propunerea PSD): Olanda, Finlanda, Belgia (regiunea flamandă), Portugalia, Ungaria, Cipru.

143 comentarii

  1. Paul Răspunde

    Succes! PSD este forta care are candidatii cei mai seriosi si demonstreaza ca, atunci cand trebuie, este unit si puternic.
    La Satu Mare romanii voteaza PSD!

    • Traian Răspunde

      Sunt roman responsabil si votez altfel.Votez PNL!

      • Paul Răspunde

        Chiar esti responsabil sau inca nu te-o cotat Enatescu la etaj? pe ne de le e varza la Satu Mare, stiti voi si o stie toata lumea… Mai ales de cand ati fugarit-o pe Vass

        • Pop Ioan Răspunde

          Jignirile astea gratuite sunt tipice electoratului pe care il reprezinți, celui PSD.

          • Andrei

            Tu vorbesti serios? Da formula “puie monta”cine a inventat-o si a proferat-o? De ce va credeti voi, astia de la penedele cei mai curati si mai uscati dn lume cand nu faceti decat sa va expuneti tupeul vulgar pe toate gardurile? PUIE MN(D)L!!! Acum e bine?

        • Doru Răspunde

          Paul – dupa alegeri vei vede cine e mai slab in SM .psd a demonstrat tot ce poate cu un Coica Dorel, cu Govor,cu Valer Marian,cu Mircea Pascu, cu Petric, cu Leș etc. In situația asta ne aflam si datorita acestor “profesioniști” . Te rog scrie câteva realizări ale lor pt tine,pt orașul si județul Satu Mare. Fa-ma sa înțeleg susținerea pe care le-o acorzi

        • Traian Răspunde

          PNL este un partid puternic la SM , alegerile vor demonstra asta. Plecarea lui Vass i s-a datorat in totalitate,nu a fugărit-o nimeni, nu avea de ce sa o fugărească cineva.Nu trebuie sa ma caute Enătescu sa stiu ca am discernământ. Atacurile astea murdare sunt eticheta voastră a PSD istilor in toată țara asta.

      • Ghio Răspunde

        I o noi vota Pnl ptr Nicoara deputat de ferentari de la PP DD . Asa ca fi si mai responsabil si alatura te echipei din PSD Satu Mare.

        • Dana M. Răspunde

          Cu un partid plin de penali nu as putea niciodată sa ma aliez.Daca toti am face ca tine si ca alții,si anume sa susținem un partid sau un om corupt,unde ar ajunge țara asta.Asadar aleg sa votez cu un partid care susține o platforma normala îndreptată spre nevoile romanilor, nu o platforma populista si nerealizabilă.Psd are o platforma nereala si mincinoasa.Nu e potrivită pentru România.Sper din suflet sa nu fie aleși.

      • ................... Răspunde

        …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

    • Radu Răspunde

      Succes la ce ? La furăciune ? E deputat de 4 ani !!!! Eu ma doua realizări pentru Satu Mare care ii aparțin ! Doua !

      • Stan Răspunde

        raducule, vezi ca plange Blaga ca e singur acasa si nu il mai cautati niciunu de cand cu necazu. si mai e si prezidentele care are ceva case in plus, luate nashpa, pentru care s-o amanat cercetarile ca v-ati luat tara- napoi… Nu mai vorbiti bai la liber ca va faceti de ras: Despre ce furaciune vorbesti tu aici???

        • Radu Răspunde

          Fac referirea la furăciunile PSD din banul public , de dupa 89 încoace . Sau nu le stii ? Blaga sa plângă , e un penal si probabil va ajunge unde ii este locul. Si-a dat demisia. Dragnea , Corlățean , Andronescu etc sunt tot acolo, cu ei nu ai problema ? Sunt penali omule , Penali !

          • Stan

            Calmeaza-te toto sau daca nu poti, cauta-l pe Enatescu la policlinica de langa Burdea sa-ti faca o interventie, ceva

      • Casian Răspunde

        Dragnea promite pielea ursului din pădure. El va da din banii pe care îi obține tot de la alegători plus comisionul lui, bani din taxe și impozite mărite după alegeri.

        • satmarean Răspunde

          Tema pentru acasa pentru candidatii la parlementare, indiferent de apartenenta politica:
          Cum ramane, apropo de vot, cu vointa poporului cu referire la numarul de parlamentari!?
          Cum poti sa sustii in campanie ca vei face si vei drege si sa ignori rezultatul unui referendum national!?

    • Satmarean Răspunde

      Vorbeste in numele tau …psd adunatura de penali,agramatul acesta de Petric s-a trezit sa dea lectii de parca nu-l cunosc satmarenii destul de bine….

    • Anca Răspunde

      Acestea sunt baliverne, marca PSD.

    • Liviu Răspunde

      PSD UN PARTID CORUPT PANA LA ULTIMII MEMBRI ! TICĂLOȘIA PSD NU ARE LIMITE , SE LUPTA PERMANET PETRU A AJUNGE LA GUVERNARE, MAI AU DE FURAT, ATÂTA STIU ! SA FURE !!!! DEPUATAATUL PETRIC O RUSINE PENTRU SATU MARE ,NICI UN PROIECT DE LEGE , NIMIC ! 0 ACTIVITATE !! PENTRU CE SA MAI CANDIDEZE ??????

    • Oana Răspunde

      PSD,un partid ce refuza sa se reformeze.

      • matroz Răspunde

        @oana:hai pe bune …cum ai vedea tu cu mintiuca ta de postac pedelist o reformare a unui partid?Dar nu cauta citate din matusa inca fara catuse A.Gorghiu…Eu cred ca va dau astia bani putini pentru o postare,de scrieti atat de prost…Si vreti voturi…

        • Gigu Răspunde

          Matroz,cum spune un comentator mai jos,penibilul atinge cote alarmante cand apari. Mai bine te duci in grădina. Înțeleg ca esti din Odoreu.Lasa comentariile fara rost si culca-te

    • satmarean Răspunde

      Debitaţi numai prostii. Cu asemenea candidaţi şi cu laude deşarte nu sunteţi credibili.Înţeleg că PSD e condus de un condamnat penal, Dragnea, dar de la filiale aşteptam altceva.

    • Eva Răspunde

      Votează PSD si vei rămâne in continuare același amărât intr-o țara amărâtă. Nu stiu cum mai poți sprijini un partid atât de corupt!

    • Rebeca Răspunde

      Cât tupeu au pesediştii ăştia!

    • George Răspunde

      Pesedistii sunt de un tupeu fără margini. Nici nu mă mir că tovaraşul Dragnea a fost capabil să invite morţii la vot.

    • Camelia Răspunde

      Sunt socata de comentariile pozitive la adresa PSD.

    • Geta Răspunde

      Nu va laudati si cu urmatorii indivizi?
      Liviu Dragnea – condamnat definitiv la doi ani cu suspendare pentru fraude la referendum si pus sub urmărire penală in dosarul angajărilor fictive.
      Victor Ponta – judecat pentru mai multe infracțiuni de fals alături de Dan Sova . Cercetat sub control judiciar in dosarul finanțării dubioase a vizitei lui Tony Blair.
      Lia Olguța Vasileasu- trimisa in judecată pt luare de mita , folosirea Autorității pentru obținerea de foloase necuvenite si spălare de bani .
      Ecaterina Andronescu- urmărită penal in dosarul licențelor Microsoft , anchetata pentru abuz in serviciu.
      Mircea Drăghici – acuzat de trafic de influența pe tru ca a protejat interesele unei firme implicate in evaziune fiscală.
      Titus Corlățean – salvat de parlamentarii PSD de la începerea urmăririi penale pentru abuz in serviciu in cazul alegerilor prezidențiale.

      • Danutza Răspunde

        Atâtea exemple negative intr-un partid si mai apar aici unii care ii susțin si ii apara. E de neînțeles. Asta e ca si cum iti fura cineva sistematic din buzunar si tu accepți asta si mai si susții ca e om onest. Cei care apara PSD sunt asemeni penalilor din partid, Defapt sunteți urmașii lor si cu siguranța asta urmăriți sa ajungeți, penali ca si liderii voștri.

    • Tudor Răspunde

      Daca vei vorbi profesionist din punct de vedere politic, nu te va lua in seama aproape nici un roman. Pentru a fi luat in seama, trebuie sa vorbesti pe limba lor, sa le promiti mariri (pensii, salarii, somaj, ajutoare sociale), zile cat mai multe libere, legi cat mai usor de incalcat si multe asemenea. Putinii romani care vor gasi profesionalism in ceea ce spui, nu se vor inghesui sa voteze pentru ca se descurca oricum (au si minte si vointa) si stiu ca profesionalismul si politica nu merg mana in mana. Votez PNL!

      • matroz Răspunde

        @Tudor:sunt de acord cu tine partial !Dar pentru ce D-zeu vii la guvernare,daca nu pentru a face bine poporului?Voi nu intelegeti ce vrea si amaratul asta de popor?Oferiti-i voi altceva!!!Excursii in satul natal al Alinei,bilete gratis la Opera din Viena,o croaziera pana in Chisinau….Mai voua chiar nu va spune nimic cine va plateste???Saracii de voi,gomosi si plini de nevoi….

        • Lia Răspunde

          Pentru tovarășul Matroz – cum consideri tu ca va face bine poporului PSD sau AlDE, daca in atâția ani de cand conduc țara nu au reușit nimic.De ce crezi ca o vor face acum? Petric nu a făcut nimic pentru Județ, nu a avut nici o inițiativa legislativă si absolut nimic. Te rog convinge-ma ca mai merita ales . Sau Silaghi al tau , convinge-ma ca merita ales. Aștept

        • Mandru Răspunde

          Ce va mai bateți capu cu dusu asta de matroz,nu veți ca nu-i sănătos la cap? LaBalaceanca cu el si neamul lui. Asta numa contra știe vorbi.

    • Denisa Răspunde

      PSD este un partid neschimbat, nereformat, şi în continuare un partid al baronilor locali.

    • Sătmărean Răspunde

      Șeful vostru, al pesediștilor, Dragnea, nu ar fi bun de premier. Acesta e şi condamnat penal, pe lângă mincinos.

    • Aurel Răspunde

      Ştiți de ce votez eu PNL? Pentru că măcar nu ordonează minciunile şi nu le pune împachetate frumos şi cu fundiță pe rafturi lustruite, să dea bine. Aşa cum face PSD. Ai naibii ei, psd-iştii: şi-au cumpărat nişte specialişti in comunicare, Dragnea îi ține la apelul bocancilor pe membri şi uite cum par ei ştiutori şi organizați. Şi când mă uit prin localitățile administrate de psd-işti, îmi sparge capul câte o cutie frumos împachetată, plină cu minciuni. Jale, dezastru, mizerie, sărăcie. Statistic vorbind. Ei sunt bine cazați în viloaie, nu vă impacientați. Numai oamenii sunt sărăciți.

    • Maria Răspunde

      PSD VA FI CASTIGATORUL ALEGERILOR!!! VOTAM PSD, PARTIDUL CAPABIL SA CONDUCA BINE ROMANIA!

  2. satmarean Răspunde

    Taxele acestea au fost introduse de PSD. Gestul acesta de a anula taxele este unul populist.

    • Stan Răspunde

      TAXA Radio-Tv o bagat-o PSD-ul, boule? Ca o platim de pe vremea lui ceasca.
      Bai da ce destepti sunteti voi si n-a stiut nimeni, pana acum…

      • Pavel Răspunde

        @Stan, de ce jignesti? Majoritatea acelor taxe au fost opera PSD.

      • Mirela Răspunde

        PSD s-a aflat la intrecere cu ALDE la propunere de candidati cu probleme penale.

      • Liviu Răspunde

        Toate taxele i România sunt marca PSD si acum nu mai sunt bune :)))))) Sunteți penibili, voi vreți votul la parlamentare cu asemena prostii??si oricum le veți introduce sub o alta forma, la cat sunteți de perverși

      • matroz Răspunde

        @Stan:nu jigni,ignoranta seculara a lui Pavel duce irmediabil la progres ca o guvernare pedelista cu Alinuta pe post de -tine cal-.Cu alt prilej va explic ce inseamna ..tine cal.

    • Laura Răspunde

      PSD nu merită votul sătmărenilor. Prin măsurile populiste promovate de PSD, fără nicio logică economică, România va ajunge pe buza prăpastiei.

      • Henrieta Răspunde

        PSD e promotorul legilor cu dedicaţie, al legilor speciale. Cine vrea viitor ţării nu votează PSD!

  3. petru Răspunde

    Dar u ce-ai facut in anii astia ca nici n-am stiut de tine pana amu :))))

  4. Priala Bogdan Răspunde

    Dar de parcarea aia minunata nu ne zici nimic domnule deputat

  5. Observator Răspunde

    PSD e cel mai iresponsabil partid. A propus si votat legi speciale ce ne duc la dezastru.

    • Stan Răspunde

      tu n-ar trebui sa te plangi ca tu esti oricum un dezastru pentru lumea asta. N-o gasit mamuca-ta pastila in ziua aia, ai ai ai

    • Observator Răspunde

      De la un PSD nereformat nu am nicio aşteptare,fapt pentru care voi fi alături de un proiect realist, ce stimulează dezvoltarea,nu care promovează demagogia!

  6. Pastel Răspunde

    Tot ce imi doresc este ca ciuma rosie sa nu castige alegerile. e clar ca masura este populista. De ce nu au propus mai repede aceeasta scaotere a taxelor. Doar inainte de alegeri pt ca cei cu 3 clase care ii voteaza pe ei sa nu vada dedesubturile. Aia din teleorman o sa voteze psd dar am incredere ca romanii sunt inteligenti si nu se lasa pacaliti. Cel putin in Ardeal si in special in Satu Mare romanii sunt constienti de minciunile PSD

    • Patru Răspunde

      Ciuma n-are culoarea rosie, poate neagra… Da ciuma (sau febra) galbena exista in realitate. Si pe cine prinde il omoara, Doamne fereste!

    • Oana Răspunde

      Nu stiu cum nu le este rusine sa vorbeasca despre tara,groparii tarii.Nu votez niciodata PSD.

  7. Priala Bogdan Răspunde

    Sa ne prezinti ce ai facut de cand esti deputat de satu mare si apoi mai vedem. Cand o sa vezi barna din ochii tai atunci sa iesi in fata nerusinatule

  8. Antonescu Răspunde

    Cat de imoral poate fi acest candidat marioneta ??? Guvernele PSD au introdus cele mai multe taxe in România si acum tot ei le elimina :)))) . Caragiale ar avea subiecte pentru a scrie non-stop. Acest individ este un sub mediu ca intelect , nu înțeleg sprijinul pt candidatura lui

  9. Traian Răspunde

    Acuzatiile lui Petric sunt nefondate. Sustin si votez PNL!

  10. ALex Răspunde

    Un semi-analfabet care nu scoate 2 cuvinte in parlament s-a trezit sa vorbeasca despre o viata mai buna? din cauza lui si a hotilor din jurul lui care au paradat tara in ultimii 25 de ani nu avem o viata mai buna si suntem in evul mediu inca. la puscarie cu voi nesimtitilor

    • Ion Satmarean Răspunde

      Cu ce s-a evidentiat Petric in primul sau mandat de parlamentar? Cu nimic benefic pentru satmareni. Sper sa nu iasa parlamentar!!!!

  11. satmarean Răspunde

    Ce va recomanda pentru un nou mandat, domnule Petric? NIMIC.

  12. Cristi Răspunde

    Cine este acest cetatean si ce realizari are pe plan politic? zero barat

  13. coco Răspunde

    Se va afla adevarul dupa hotararea Ccr si apoi il vom vedea pe klaus micky mouse si pe robotol ciolanel
    Mi se pare aberant ca la o firma sa platesc taxa radio tv cand nu am tv si radio in sediu am internet din care o parte din pretul abonamentului se vireaza la stat pt aceasta taxa
    Sa nu mai vorbim de jaful cu taxa auto
    Sustin Psd ca astia is bat capul un pic de noi romanii restul numa de salaru baban care vine de la Bruxelles

    • Sătmărean Răspunde

      Spre deosebire PSD, liberalii dau dovadă de cumpătare şi de respect faţă de toţi cetăţenii. Pentru liberali sunt importante toate categoriile socio-profesionale, nu numai cei din Educaţie şi Sănătate.

      • coco Răspunde

        Satmarene tu esti postacul de serviciu al pnl ului care in fiecare campanie esti activ dar pe urma ramai cu buza umflata ca nu da nimeni 2 lei pe tine din dragutul tau partid cel mai cel INCOMPETENT

        • matroz Răspunde

          @coco:cum dracu nu?Isi bea votca de 2 lei zilnic in spatele Aleii Coposu !!!!

        • Dorel Răspunde

          Coco – am intrat in tura , eu sunt de acum postacul de servici. Stii la noi se face in ture. PNL este un partid competent si cu oameni competenti . In Satu Mare echipa este una respectabila si corecta . Oameni integrii care cu siguranța vor aduce proiecte de dezvoltare pentru județ. Cat despre binomul PSD -ALDE ma abțin , deja am amețeli si stări de voma.

          • coco

            Unde e un Dorel acolo e catastrofa asa cum e Pnl ul si guvernarea Ciolos
            UN DEZASTRU NATIONAL

    • Andrei Răspunde

      Politica PSD va arunca in aer bugetul.

    • Florin Răspunde

      Cel mai corupt partid din România si in continuare mai vor la conducere , mai vor sa guverneze. Cat tupeu! E penibil sa mai creadă cineva in PSD!

    • Liviu Răspunde

      De ce nu ascos pana acum PSD taxa ? De 25 ani sunteti guvernare!Tocmai acum ati ajuns la concluzia ca nu e buna. Nu ti se pare ca încercați sa prostiti lumea? Asa… putin

      • matroz Răspunde

        @Liviu:Renuntarea la taxele acestea sun bune sau nu?De ce nu spui asta si divaghezi ca un prefacut?

        • Liviu Răspunde

          matroz , renunțarea la taxe este mai mult decat binevenita si buna pt populație. Problema este momentul cand se ia hotărârea aceasta,tocmai in prag de alegeri. Era timp suficient si o majoritate mai mult de at confortabila pt a se renunța la taxe in prima luna de guvernare PSD, dar ,o fac dupa 4 ani. Este o măsura populista pentru votanții PSD, cu 8 clase, care nu prea judeca. Pentru ca eliminarea acestor taxe va fi precedata intr-un timp foarte scurt de introducerea altora, sub alta denumire. Matroz te dai un tip isteț dar esti depășit de toti cei pe care încerci sa ii denigrezi, nu ai nici un comentariu decent sau obiectiv. Comentezi in batjocura pentru ca esti batjocura celor pe care ii reprezinți

  14. Unu' Răspunde

    Cel mai penal partid din România!
    Iliescu ar trbui condamnat la închisoare pe viață pentru genocidul de la Revoluție și pentru susținerea mineriadelor dela începutul anilor ’90!
    Dragnea este deja condamnat penal, cu suspendare, bineînțeles!

    • Altul Răspunde

      Pesedistilor, nu va spalati rufele murdarite de Ponta si Dragnea nici in apele Iordanului. Peseditii au o eticheta de care nu se vor putea lepada, daca accepta compromisul de a avea presedinte condamnat, candidati penali la Gorj, Teleorman

  15. Elena Răspunde

    Cu asemenea candidat a ajuns PSD ul de rasul lumii!

  16. Ion Satmarean Răspunde

    Pesedistii vor sa ajungă iar la putere pentru a continua jefuiala începută in 89. Nu e evident ca din asta trăiește acest PSD?

    • Dudas Răspunde

      Mai Ioane , cand vad cum ii apara unii imi vine sa urlu, dupa ce țara e in rahatul făcut de ei, ăștia mai vor sa continue si culmea ca au si unu doi care ii susțin. Parca sunt tampiti frate, ca si moldovenii si oltenii. Aia Votează de dupa revoluție PSD ,mor de foame si mizerie ,dar tot pe ei ii Votează la toate alegerile! Pt mine e de neînțeles.

  17. Mitica Răspunde

    Felicitări PSD!!! VA SUSȚIN

    • Pontacu Răspunde

      Felicitări pentru ce ?pentru situația in care se afla România ?suntem cea mai săracă țara din Europa , Mitica si de 25 ani aproape numai PSD ne conduce . Acum de 4 ani tot ei sint si e tot mai rău. PSD este un partid antiroman !!!

      • Ghio Răspunde

        VOTAM PSD SI VOM CASTIGA ALEGERILE .

        • Mama mia Răspunde

          Votând PSD devii părtaș la fraudele lor , la mizeriile pe care le fac in țara asta.Nu înțeleg cum mai puteți sa ii credeți,de 25 ani va mint continuu si tot ii sprijiniți. Chiar asa mari beneficii va aduc de ii vreți ??? Votanții PSD sunt in proporție de 85% pana in 10 clase si persoane peste 60 ani. Nu este un semn de întrebare pt voi? Intrați in acest procent oamenilor! Treziți-va si mergeți la școala!

      • Ghio Răspunde

        VOTAM PSD SI VOM CASTIGA ALEGERILE .

  18. Doina Răspunde

    Felicitari, domnule Petric, spuneti lucrurilor pe nume! Votam PSD!

    • Petrica Răspunde

      Pentru ce il felicitați pe adormitul asta,ca nu a făcut nimic pentru Satu mare. In cei 4 ani de mandat zero activitate , daca stii ceva ce a făcut,te rog scrie

  19. Istvan Răspunde

    Eu sant maghiar și susțin și votez PSD.Felicitări d-nu-l Octavian Petric.

    • Ionica Răspunde

      Pe Petric l-ati mai făcut odată deputat si si-a băgat piciorul in toată echipa care l-a ajutat . Stiu asta pentru am participat activ si eu in campania aia. Sa va spună aia care mai sunt acolo. Ce va face sa credeți ca nu va face la fel si acum.

      • Istvan Răspunde

        Și eu am fost pe lista unora de dreapta și a fost mult mai rău ca și în în cazul de fata.

        • Danu Răspunde

          De ce a fost mai rău ? Ca nu ai mai putut fura ? Ai trecut la PSD si acum ti se da liber la manevre, atât va interesează

    • Csaba Răspunde

      Si eu sa sti

  20. Malancas Răspunde

    Cei de la PNL ȘI ALDE nu au făcut nimic decât sa încurce lumea….jos cu ei ca dau de pământ. SUSȚIN PSD

    • Ionica Răspunde

      Încurca pe iresponsabili, pe demagogi. Votez PNL!

    • Jianu Răspunde

      Si PSD lui Ilici ce a făcut? PSD e cel mai penal partid, nereformat, ramas cu vechile metehne si apucături. Si azi sunteți aliați cu Alde,alt partid de penali. Cum naiba va adunați toti penalii împreuna si intenționați sa ajungeți iar la guvernare sa deturnati tot ce se mai poate.

      • Tudor Răspunde

        Intr-adevar,alaturi de molicenii lui Tariceanu, psd e cel mai penal partid.

        • matroz Răspunde

          @Tudor:Mai Tudore vorbeste cu dovezi ,altfel esti cel mai penal postac de la ora 16.00.

          • Traian

            Matroz – PSD te- a lăsat la stadiul neanderthalian . Având in vedere ca faci parte dinALDE , un partid de dreapta , ai putea fi mai decent in exprimare. Cand apari pe comentarii ,penibilul si suburbanul atinge cote alarmante. La voi in Odoreu nu se stie de bunul simt ?

        • matroz Răspunde

          @Tudor:penalule ,tu stii sa citesti?Unde,cand si pe cine am jignit?Si de unde suparare ai scos ca sunt din Odoreu sau fac parte din Alde?E adevarat voi aveti o obsesie fata de ALDE,v-o trage mereu,dar nu-i vina mea!!!!Nu sunt nici macar PSD-ist,dar nu suport prostia sau neam prostia,mai ales cand vine dinspre liberali basiti pe malul Lacului Cubic!!!!

          • Helga

            @matroz, Ca de obicei, scrii ca sa te afli in treaba. Pacat ca-ti irosesti degeaba timpul!

          • Tudor

            Mai matroz, esti cu nervii la pământ. Te aprinzi la fiecare comentariu care nu iti convine,lasa-ne omule sa avem o părere. Nu stiu de unde scoți ca eu sunt liberal basist ,sunt doar liberal,adică simpatizez. Din moment ce te afli si comentezi atât de vehement, iti place , ca altfel nu ai mai sta pe pagina. Doar ca ai o abordare “taran” cu 2 clase si nu e ok. In afara de tine si inca unu doi , toti scriu decent .

  21. Crina Răspunde

    Pnl du te cu Iohannis si Ciolos in lumea larga!!! Ne luati si putinul ramas!!!!

    • Dunca Răspunde

      Putin lăsat in urma invaziei PSD de dupa revoluție,Atât de orbi sunteți susținătorilor PSD, încât nu conștientizați manipularea minții voastre odihnite. Acești oameni care vor sa preia mai departe țara sunt cei care o conduc de dupa 89. Sa înțeleg ca sunteți multumiți de cum arata Raomania si Satu Mare? L-ati avut pe Coica primar, nimic pt Satu Mare,deputați ,senatori si europarlamentar de Satu Mare, zero activitate pentru Datu Mare. Pt ce mai ii apărați ??

      • Florin Răspunde

        Nimeni nu a furat in tara asta precum rebenciucii si compania pesedista.

        • Danu Răspunde

          PSD a ruinat țara asta si inca au tupeul sa mai ceara voturi. Petric ce naiba a făcut de 4 ani pentru Satu Mare ?????????? E un semianalfabet mai oamenilor.Nu e capabil sa inițieze nimic ca si parlamentar,nimeni nu poate spune concret ce a făcut Petric de cand e parlamentar. In afara ca a votat sa isi salveze colegii penali de condamnările DNA.Pe asta il mai vreți in parlament???

        • matroz Răspunde

          @Florine:saracu de tine analfabet,basist si de nerecuperat…Dintre postacii tai habarnisti,platiti,corupti,vanatori de vodca preplatita etc ,nu ti-a spus nici unul ca REBENCIUC,nu-i tot una cu cine te magaresti tu???Elita pdl…

          • Traian

            Matroz – mai bine analfabet dacat prost crescut.Pana la urma sunteți in alinata penală Alde si PSD. O Gașca de golani care vor sa pună mâna pe putere

        • matroz Răspunde

          @Florin,acelasi cu Traian:voi chiar luati banii de pomana.Acum esti Flori,acum esti Traian!!!!!!Si va mirati ca va spune lumea buna ca sunteti si prosti si neorienentati!!!Sa va fereasca cel de sus de votul satmarenilor!Gata cu voi,v-am vazut,ghicit …Slabi,slsbi pana la fratele dormeo!!!!!!
          Apropo,cand va puneti fotografiile de candidati in Satu Mare?Ce dezaxati,ei il promoveaza doar pe Soros..,pardon Ciolos.
          Gata copii,la lipit afise,nu am parteneri de filozofat! Cere-ti indicatii…

          • George

            @matroz, fabulezi.

          • Traian

            Banii sunt importanți pt oricine si daca ii primim sunt bineveniți .nu stiu la ce faci referire ,dar esti un om cu probleme reale de sănătate mintala. Florin este unu eu ,Traian sunt altu .nu am nici o treaba cu Florin,nu stiu cine e. Din ceea ce citesc de câteva minute bune ,constat ca tu încerci sa creezi un scenariu legat de cei care comentează .Mai nu stiu cine ce scrie, dar eu scriu in nu ele meu si doar eu ,nu ma comanda si nu ma plătește nimeni,sa fie clar. Esti foarte limitat si neștiind sa te exprimi ai ieșiri necontrolate.Esti un caz bun de studiu pentru Enătescu.

  22. nuconteaza Răspunde

    Cum vrei sa majorezi salariile si sa reduci/elimini taxe , cand exista deficit bugetar? De unde faceti rost de bani? Sufocati dinou toate firmele cu exceptia celor de la PSD? Va bazati pe o crestere economica de anul viitor cand de abia mai acopera deficitul? Ne bagati iar datorii doar ca sa va indepliniti promisiunea? Sau deja sunteti asa de “patrioti” ca vreti sa ne dati bani de la voi? Sau toate de mai sus?
    Cei care votati PSD aveti din start multe de acoperit… sau e doar interesul.

    • matroz Răspunde

      @nu conteaza:poate luati din cei imprumutati de catre voi de la FMI si pe care nu-i puteti justifica!!!NU va apara nici albinuta pe cale de-a zbura inapoi la Sighiii.Hai ,pa ,mai incearca !!!!

      • nuconteaza Răspunde

        Daca te referi la banii imprumutati in perioada de criza, treaba sta cam asa. Deficitul bugetar era undeva la -10% din PIB (adica foarte multi bani). Acum va ajunge undeva la peste -2% (Anul asta si precis va creste pe viitor). Ideea e pentru binele tau si al meu, tu vrei sa se repete istoria? (De unde face PSD rost de bani? Vezi ca cei din PNL nu fac astfel de promisiuni?). Revin la idee… daca faci majorari de salarii si reduceri de taxe, de unde scoti banii? (acum pricepi?) Nu e doar in interesul meu. E interesul tuturor, inclusiv celor care vor vota cu UDMR / ALDE / PNL / PSD / etc.

        • Gigu Răspunde

          Tu nu vezi ca Matroz asta nu are treaba cu nimic , doar e contra la tot? E un frustrat senil , nu are cu cine se certa si isi caută aici .

      • nuconteaza Răspunde

        “poate luati din cei imprumutati de catre voi de la FMI si pe care nu-i puteti justifica!!!” Cred ca ma crezi PNL-ist . Treaba ta, nu e asa. N-am nici o inclinatie spre ei. Dar nici spre alte partide. “peace”

  23. Diana F. Răspunde

    Incredibil omu asta…sa.i fie rusine ca nu a reusit sa faca nimic in mandatul lui de deputat.

  24. Liberalul Răspunde

    PSD vinde iluzii unor categorii care nu o duc bine doar pentru a lua voturi. A face acest lucru știind că acele majorări nu pot fi aplicate echivalează cu o crimă politică.

    • dascal Răspunde

      Să ne amintim precedentul din 2008 privind Legea de dublare a salariilor profesorilor, care nu a fost niciodată aplicată, deși a fost votată de o largă majoritate parlamentară.

  25. Sătmărean Răspunde

    Pesediștii știu că impactul bugetar este foarte mare, că modificările conțin hibe de constituționalitate, că prin aceste modificări/majorări se încalcă legi în vigoare, însă important e doar să ajungă la putere cu orice preț, chiar păcălind electoratul.

  26. Liberalul Răspunde

    PSD a avut trei ani de guvernare la dispoziție ca să impună modificări în grilele salariale, dar nu a făcut-o.Ceea ce face acum dinamitează ideea Legii salarizării unitare în domeniul bugetar.

  27. Cosmin Răspunde

    Puie Metric si toata sleahta lui de hoti si de penali.

  28. Alina Răspunde

    Jos comunistii, jos hotii, jos ciuma rosie, JOS PSD

  29. Oti Răspunde

    Nu am votat niciodată psd.Dar dacă Petric îmi spune trei realizări a lui de când face politică îl votez.Sunt sigur că nu are ce să ne spună.

    • Alex Răspunde

      În afara de a se pune pe lângă preoți, nu a făcut nimic. Nu votați PSD-ul, un partid condus de condamnatul Dragnea!

  30. matroz Răspunde

    @all:ceata lui Papuc s-a imbogatit cu marele GEORGEEEEEEEEEEEEE!
    Penibil!

  31. liviu Răspunde

    asta cand intreaba si atunci minte.

  32. Irina Răspunde

    Prost de bubuie analfabetul de Petric! Huo PSD! Ati distrus România!

    • Gratian Răspunde

      Nici eu nu cred ca Petric e o solutie buna pentru satmareni. Acest individ are multe lacune. Ne-a aratat in mandatul in curs lipsa de profesionalism.

  33. Roberto Răspunde

    Un bou…mi ar fi rusine sa ies cu asemenea afirmatie…Gunoi de om..

  34. Petre Răspunde

    Petric este deputat de Codru de 4 ani . De curiozitate , cei care il apărați si lăudați, mergeți prin acea zona. Kosovo e zona metropolitana pe langa zona Codru. Si vorba aceea “omul sfințește locul” ,doar ca Petric a urinat pe toată zona, astfel înțelegând proverbul. Si atunci întrebarea este , de ce sa il mai votam??

  35. laurentiu Răspunde

    VOTATI OAMENI nu PARTIDE! Oameni valorosi dar si CANALII sunt in TOATE PARTDELE!!!

  36. Valahu Răspunde

    Ia mai date in….. ……si nu poti sa-l judeci pe Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.