Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Festivalul de folclor “DANȚU’ MÂNÂNȚĂILOR” devine internaţional

Festival Dantu Manantailor (5)O nouă ediţie a festivalului de folclor folclor “DANȚU’ MÂNÂNȚĂILOR” va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, la Centrul Cultural G. M. Zamfirescu. Începând cu aceasta ediție festivalul va avea invitați și din străinătate.

“Pornind de la profilul instituției noastre, urmărind obiectivele propuse pentru păstrarea și valorificarea tradiției și creației populare din judetul nostru, am reușit în urmă cu 5 ani să inițiem un festival concurs de folclor care se adresează copiilor și tinerilor atrași de cântecul și jocul popular precum și de interpretarea muzicii instrumentale”, precizează conducerea Centrului de Creaţie, într-un comunicat de presă.

Anul acesta Festivalul concurs international de folclor “DANȚU’ MÂNÂNȚĂILOR” este la cea de a VI – a ediție.

“Scopul festivalului este acela de a stimula în rândul copiilor interesul pentru receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor populare, a frumuseţii portului popular, apropierea de tradiţiile populare precum şi descoperirea, cultivarea şi promovarea tinerilor interpreţi vocali şi instrumentişti precum şi a formaţiilor de dansuri populare şi a ansamblurilor folclorice de copii. Prin desfașurarea acestui festival am reușit să punem în valoare potențialul cultural al formatiilor de copii si tineri din județ, precum și să descoperim tinere talente interpreti vocali și instrumentiști, contribuind astfel la  păstrarea  identității  culturale”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.