Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Marş anti SIDA la Satu Mare (FOTO)

mars-impotriva-sida-9Voluntarii Crucii Roşii Satu Mare au organizat în această după amiază un marş împotriva SIDA. Au participat zeci de tineri, marşul având loc din Piaţa 25 Octombrie până în Centrul Vechi.

“Ca și în fiecare an, Crucea Roșie organizează activități legate de această boală incurabilă. Aceste activități au început acum două săptămâni cu educație voluntarilor, în primul rând. A venit doamne doctor Varodi și le-a povestit, în special fetelor, despre efectele aceste boli, și nu numa a acestei boli, și a bolilor cu transmisiune sexuală, dar în special s-a pus accent pe această boală. De 15 ani noi organizăm acest tip acțiune, care astăzi se va desfășura ca și în ceilalți ani și se va încheia cu un marș.

Este foarte important să prevenim această boală și tineretul să fie informat despre faptul că aceasta există, cum se poate preveni această boală și care sunt în special efectele ei.

Avem 200 de voluntari, și cei 200 de voluntari tot timpul sunt instruiți. Au fost iarăși instruiți în acest an, li se zice în mod direct, la noi la Crucea Roșie se face astfel de educație tot timpul, iar ei transmit mai departe. Trebuie să fie informați ca să poată să prevină”, a declarat Rodica Borlan, directorul Crucii Roşii Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.