Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

PSD își propune să aplice legea salarizarii unitare din iulie 2017

psd-satu-mare-aurelia-fedorca-si-candidatiiImplementarea Legii salarizării unitare în domeniul bugetar este necesară pentru corelarea responsabilităţii muncii cu venitul primit şi pentru înlăturarea inechităţilor mari din acest sistem, existente în acest moment. PSD îşi propune să adopte Legea salarizării unitare şi să o aplice de la 1 iulie 2017.

”PSD va creşte salariile, va elimina taxele şi va aduce mai mulţi români în clasa de mijloc. Guvernul a blocat toate aceste măsuri şi a guvernat împotriva românilor. Guvernul Cioloș nu îi poate păcăli pe români cu legea salarizării”, a declarat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

Măsurile de relaxare fiscală şi măsurile de majorare a veniturilor vor conduce la o creştere medie a salariilor bugetarilor cu 56% în următorii 4 ani, dacă PSD va fi la guvernare. O primă creştere, cu 20%, va avea loc la 1 iulie 2017, iar apoi salariul va creşte gradual: cu 20% în 2018 faţă de 2017 (creştere aplicată la 1 iulie 2018) şi cu 8% în 2019 faţă de 2018 (creştere aplicată la 1 iulie 2019).

De asemenea, va fi prevăzut un buget de stimulare la nivelul fiecărei instituţii, reprezentând 5% din bugetul total. În plus, se vor plăti obligatoriu toate orele suplimentare, inclusiv gărzile personalului medical.

Nu în ultimul rând, fiecare salariat din sistemul bugetar va avea dreptul la un tichet de vacanţă pe an, la valoarea salariului minim pe economie.

„În acest an, ponderea salariilor în Produsul Intern Brut (PIB) este de 7,8%, în condiţiile în care media în Uniunea Europeană este de 12%. Românii sunt oameni muncitori şi merită să fie remuneraţi la standardele UE. Dacă PSD va prelua guvernarea, aşa cum ne-am propus şi cum sperăm că se va întâmpla, prin votul românilor, programul nostru de creştere a veniturilor tuturor categoriilor de salariaţi va face ca ponderea salariilor în PIB să ajungă la 8,9%, iar asta se va vedea în nivelul de trai al populaţiei”, a precizat Aurelia Fedorca.

 Sursa: PSD Satu Mare

74 comentarii

  1. Sătmărean Răspunde

    E nevoie stringentă de o lege a salarizării unitare în sectorul bugetar, de o lege de încurajare a sistemului privat, prin reducerea taxelor, de o lege unitară pentru calcularea pensiilor, pe baza contributivității, de eliminare a tuturor pensiilor speciale. Din nefericire, situația îngrijorătoare în care se află România se datorează iresponsabilității clasei politice, în special, PSD-ului, cel care este principalul promotor al legilor cu dedicație, al legilor speciale.

    • Bogdan Răspunde

      PSD promite că dă cu o gură, dar ia cu zece mâini.

      • Ghita Răspunde

        In loc sa promiteti ceva, mai bine v-ati cere scuze fata de romani, pe care i-ati inselat de nenumarate ori.

    • Maria Răspunde

      In vreme ce angajatii din sectorul privat, ale caror salarii sunt dictate strict de mediul concurential si reflecta fidel cresterea REALA a economiei romanesti, raman cu salarii mult mai mici decat cei din sectorul bugetar, acestia din urma, “impinsi” de la spate de asa-zisi “lideri sindicali”, in speta lachei psd-isti, ies din nou in strada sa solicite – ghici ce – mariri!

    • Elena Răspunde

      Votează PSD si vei rămâne in continuare același amărât intr-o țara amărâtă.

    • Andrei Răspunde

      nimeni nu mai crede campania electorala a PSD.

    • Seby Răspunde

      Cum a votat Petric in martea neagra? Cum are tupeul sa ceara votul satmarenilor cand a votat de partea nelegiuitilor? N-am uitat, domnule Petric, cum te foloseti de Biserica. Te-am vazut si-n aceasta campanie in poza cu popii.

  2. Sergiu Răspunde

    POPULISM POPULISM POPULISM . PSD știe doar sa minta si sa dezinformeze .

    • Tudor Răspunde

      De când a emanat, ca un vânt puturos, venit dinspre Răsărit peste România, PSD, sub diferitele sale denumiri – FSN, FDSN, PDSR etc, a stat foarte bine la oral. În sensul că tovii făceau ce făcuseră și pe vremea lui Ceaușescu: dădeau, cu talent, din gură. E drept că unii dăduseră și din alte organe, dar să nu intrăm în amănunte. Cert este că la capitolul scos panglici pe gură, gargară și promisiuni aiuristice erau neîntrecuți. Partea și mai ciudată e că de fiecare dată, din 1990 și până azi, s-au găsit suficienți idioți care să-i creadă și să pună ștampila pe ei. Asta deși vedeau că niciodată, dar niciodată, PSD nu și-a dus promisiunile la capăt.

  3. Mihai Răspunde

    Sa va fie rusine PSD pentru faptul ca dați speranțe deșarte sătmărenilor . De dupa 89 ii tot prostiti cu promisiuni .

    • Pavel Răspunde

      Să nu coborâm prea mult pe scara istoriei, la Roman, Văcăroiu și Năstase, care se lăudaseră că o să duduie economia sub ei, dar nu duduiau decât milioanele în conturile ălora de-o vânduseră pe doi bani. Să ne uităm doar la ultimul mandat al lui Ponta. Ce-a putut să promită Victor-Viorel a întrecut orice imaginație, căci niciun om normal la cap nu putea crede așa ceva. Și totuși, s-au găsit suficiente milioane de băbălani care l-au votat pe Ponta convinși că: o să construiască autostrăzi în lung și-n lat, ba chiar și Canalul Dunăre-București – nu doar că n-a construit, dar le-a mai și scufundat; o să electrifice toată România și 90% dintre români o să aibă acces la canalizare – chiar și azi 40% dintre români au veceuri în curte, dar votează, conștiincioși, tot cu PSD; o să construiască nu știu câte spitale și ambulatorii – au făcut fix zero spitale sau, cum repeta chiar tov. Dragnea ”niciunul! niciunul!”; o să dea la toți școlarii câte o masă caldă pe zi – abia acum o lună a fost lansat proiectul-pilot în acest sens, dar nu l-a lansat PSD, ci guvernul Cioloș.

      • Ionica Răspunde

        Ramin fara cuvinte:zi PSD si trage apa!

      • Dan Răspunde

        PSD e promotorul legilor cu dedicaţie, al legilor speciale. Cine vrea viitor ţării nu votează PSD!

        • Teofil Răspunde

          Cum sa votez pleava societatii? Cum sa votez PSD? Pot sa promita orice. Nu am uitat de martea neagra, cand pesedistii si aldeistii si-au batut joc si de proprii sustinatori.

  4. Observator Răspunde

    Ca de obicei, PSD se dovedește un partid iresponsabil, neacordând o atenția cuvenită mediului privat, cel care este actualmente motorul economiei.

  5. Ion Satmarean Răspunde

    Numai promisiuni deșarte, marca PSD.

  6. Pop Răspunde

    Ca de obicei , inainte de alegeri ,PSD da salarii, concedii , zile libere in speranta ca ii mai prosteste pe romani. Ei bine, poate functioneaza la Teleorman si la Vaslui dar la Satu Mare nu mai prostiti lumea.

    • Farfuridi Răspunde

      Alte legi speciale nu adopta PSD? Is prea putini cei speciali. Cred ca membrii PSD-ului ar trebui sa primeasca o indemnizatie pentru demolarea Romaniei.

  7. Oana Răspunde

    O propaganda ieftina a PSD.

  8. Marin Răspunde

    Multa demagogie din partea pesedistilor.

  9. Pop Răspunde

    A inceput campania electorala. pentru pomanagii. Satmareni, va considerati pomanagii? Mai credeti in aceste promisiuni PSD?

    • Amăgeala Răspunde

      Problema lor majora acum este faptul ca nu mai pot da pomana , cred ca sunt distruși . Votanții lor obișnuiți cu mila stau cu mâna întinsa . Sunt curios cu ce ii vor momi . In oraș nu au nici o șansa!

      • Helga Răspunde

        Mi-e lehamite de tot ce promit rosii lui Dragnea, presedintele condamnat.

        • Elena Răspunde

          Liviu Dragnea – condamnat definitiv la doi ani cu suspendare pentru fraude la referendum si pus sub urmărire penală in dosarul angajărilor fictive.

  10. satmarean Răspunde

    E nevoie de o lege a salarizarii unitare, nu de politici pesediste, realizate pe genunchi, facand legi speciale fara numar, fara sa aiba in vedere impactul bugetar.

  11. Lucian Răspunde

    Oare mai crede cineva in minciuna si demagogia acestui partid corupt pana la temelie ? Ce mai poate PSD demonstra in România si in satu Mare ? Conduc țara asta de 25 ani si e praf totul .

    • Henrieta Răspunde

      Nu votez pe urmasii lui Iliescu si Nastase. PSD e un partid corupt, plin de penali, nereformat, atractiv numai pentru lichele, pentru cei hamasiti de functii.

  12. Ioan Răspunde

    cele 102 taxe pe care dragnea le-a propus pt excludere sunt o masura care daca se realizeaza va duce la imposibilitatea de plata a pensiilor si a salariilor. si asta doar pentru ca e campanie electorala.

    • Teapa Răspunde

      În Parlament a fost o orgie de pomeni electorale săptămânile trecute, dar câte se vor materializa? Juriștii spun că legea ”scoaterii celor o sută de taxe” e făcută în așa fel, cu bună știință, încât să nu poată fi pusă în aplicare. Iar pesediștii știu foarte bine treaba asta, pentru că știu cu ce imbecili creduli au de-a face. Ei nu se sfiesc să promită acum că scot taxe, pentru ca, odată ajunși la putere, să introducă alte taxe. Nu credeți? Păi uitați-vă la ce-a făcut Ponta, cu taxe pe benzină, taxa pe stâlp și taxa pe orice. Și totuși, la patru ani după minciunile sfruntate ale lui Ponta, vine Dragnea, cu alte minciuni, și mai sfruntate, dar PSD tot 45% are în sondaje. Ce zicea Țuțea de poporul ăla de idioți?

  13. Traian Răspunde

    Romanii nu trebuie sa puna botul la minciunile pesediste!

    • Stela Răspunde

      Promisiuni desarte.La fel ca presedintele condamnat. Dragnea promite pielea ursului din pădure. El va da din banii pe care îi obține tot de la alegători plus comisionul lui, bani din taxe și impozite mărite după alegeri.

  14. Ionica Răspunde

    Ne-am saturat de propaganda celui mai corupt partid din Romania, condus de un presedinte condamnat!

    • Crina Răspunde

      Orice as face numai sa nu fie Dragnea premier! Orice! Am un interes mare, personal! Vreau sa raman in Romania, cu copilul meu si cu familia! Daca Dragnea va fi premierul tarii mele si gasca de penali furaciosi se va reface, eu nu voi mai putea trai aici cu toate mințile intacte! Va trebui sa plec. Si nu vreau! De aceea as face orice, orice sa nu iasa Dragnea premier! Oricine sa fie, nu Dragnea, nu PSD!

      • Informatorul Răspunde

        Nu va fi Dragnea premier. O lege votata in 2001 sub guvernarea Nastase arata fara echivoc ca pot fi membri ai guvernului “persoanele care nu au suferit condamnari penale”, pevederea fiind in vigoare. Cum Liviu Dragnea a fost condamnat in aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudarii votului la referendum, actualul lider al PSD nu va putea fi desemnat din punct de vedere legal la functia de premier chiar daca partidul pe care il conduce castiga alegerile.

        • Dinu Răspunde

          Șeful vostru, al pesediștilor, Dragnea, nu ar fi bun de premier. Acesta e şi condamnat penal, pe lângă mincinos.

      • Traian Răspunde

        Visul lui Dragnea i se naruie..Dragnea spera sa obtina, totusi, functia de presedinte al Camerei Deputatilor, deoarece prin decizia instantei nu i s-au interzis drepturile civile de a candida si de a fi ales. …Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

        • satmarean Răspunde

          Pesedistii sunt de un tupeu fără margini. Nici nu mă mir că tovaraşul Dragnea a fost capabil să invite morţii la vot.

    • Florin Răspunde

      Dragnea știe că Pastele îl va petrece lângă amicii săi Felix si Hrebenciuc. Așa ca e disperat.

  15. geko Răspunde

    haha, mai crede cineva promisiunile lor din campania electorala????

  16. Informatorul Răspunde

    La fix șapte decenii de când un comunist celebru, Gheorghe Gheorghiu-Dej, proslăvea triumful cozilor de topor ale Moscovei la alegerile din 19 noiembrie 1946, triumf obținut printr-o fraudă masivă, adevăratul său urmaș întru mustață, comunistoidul și mai celebru Liviu Dragnea se fâțâie pe toate televizoarele, avertizând că guvernul tehnocrat pregătește o fraudă masivă. Să-l auzi pe individul condamnat la pușcărie cu suspendare pentru fraude electorale și pus de tribunal sub probațiune, că vorbește despre fraude electorale pare ceva ireal.

    • Rebeca Răspunde

      De la un PSD nereformat nu am nicio aşteptare,fapt pentru care voi fi alături de un proiect realist, ce stimulează dezvoltarea,nu care promovează demagogia!

    • Tudor Răspunde

      PSD nu merită votul sătmărenilor. Prin măsurile populiste promovate de PSD, fără nicio logică economică, România va ajunge pe buza prăpastiei.

  17. Dacu Răspunde

    PSD – lideri penali , candidați penali . Asta este realitatea . Acest partid refuza sa se reformeze . Nu trebuie votat sub nici o forma .

    • Valer Răspunde

      Și, ca să nu existe niciun dubiu că așa vor proceda, pesediștii ne-au oferit și un demo al viitoarei lor guvernări: în timp ce șeful lui de partid, tov. Dragnea, promite creșteri de venituri chiar și la aurolacii oploșiți de duamna Firea prin autobuze și tramvaie, primarul PSD de la Sectorul 4 a decis să taie bursele pe care le le oferise elevilor eminenți în campania electorală, înainte să fie ales primar cu acte. Nu erau bani mulți, doar 350 de lei de căciulă, banii ăștia unui baron PSD nu-i ajung nici să se șteargă ca lumea la fund, dar pentru copii contau. Ei bine, primarul PSD a decis că nu mai sunt suficienți bani la buget, așa că școlarii olimpici n-o să mai primească bursă. Păi cine are nevoie de copii deștepți în România? PSD, în niciun caz. Iar chestia asta o să se repete, veți vedea, și dacă PSD câștigă alegerile. La șoșonarii și pensionarii care votează cu Dragnea și ceilalți ciorditori chiar și după ce ăștia tocmai le-au șutit portofelul, nu am nicio speranță că s-ar putea trezi. Nădăjduiesc însă că nedumeriții, nehotărâții și dezamăgiții să înțeleagă, măcar în al doisprezecelea ceas, că pe ei cade măgăreața, dacă PSD ajunge la putere și începe să caute bani. Ei vor fi primele victime ale jafului pesedist, fiindcă sunt singurii prin țara asta care mai au niscaiva parale prin buzunare. Dacă nu vor merge la vot, o să le ia nenea Dragnea și ultimele parale, ca să le dea asistaților și putorilor, așa cum le-a luat primarul de la sectorul 4 banii olimpicilor. Și pe urmă o să-i vedem pe dezamăgiți și mai dezamăgiți, pornind în exod spre Vest, dar nu ca niște olimpici, ci ca niște căpșunari.

      • Geta Răspunde

        PSD vinde iluzii unor categorii care nu o duc bine doar pentru a lua voturi. A face acest lucru știind că acele majorări nu pot fi aplicate echivalează cu o crimă politică.

    • Nistor Răspunde

      penali si tupeisti

  18. Bratianu Răspunde

    Ponta …Dragnea…. nu mersi…

    • Trahanache Răspunde

      Pentru a scapa de puscarie, trebuie sa minti, sa inventezi..mai multe..cum ar fi..excursi gratuite in cosmos..ca dai o ordonanta de urgenta pentru toti PSD-isti vor merge in RAI ..indiferent daca au mintit dupa 1989 incoace…

    • satmarean Răspunde

      Incepe procesul lui Dragnea. Seful PSD risca 10 ani de puscarie.

  19. Miruna Răspunde

    Au un tupeu si o nesimțite fara margini cei din PSD. Dupa ce de 25 ani sunt la putere si au prăpădit tot , mai ceva ca termitele, mai vor sa prosteasca populația .Sper sa nu primească voturi de la nimeni

    • Bogdan Răspunde

      PSD e cel mai iresponsabil partid. A propus si votat legi speciale ce ne duc la dezastru.

      • Vasile Răspunde

        Pesedistii vor sa ajungă iar la putere pentru a continua jaful început in 89. Nu e evident ca din asta trăiește acest PSD?

  20. Barbu Răspunde

    Nu vreau sa supar pe nimeni dar PSD mi-a demonstrat ce poate sa faca si nu mai vvotez cu ei.

    • Miruna Răspunde

      Un partid penal nu are ce sa între in parlament. O adunătura de bandiți ai banului public , dovediți de organele de ancheta . Din păcate moralitate nu exista in acest partid si in oamenii care il reprezintă . Țara noastră si județul nostru nu are nevoie de acest partid si acești oameni , pentru ca nu sunt capabili de nimic bun. Au demonstrat tot ce pot face . Si nu au făcut nimic .

  21. Soso Răspunde

    un partid plin de corupti, cine mai crede in ei? ar trebui sa dispara din politica, rusineeeee penalilor

    • Geta Răspunde

      Cel mai corupt partid din România si in continuare mai vor la conducere , mai vor sa guverneze. Cat tupeu! E penibil sa mai creadă cineva in PSD!

  22. Ramon Răspunde

    mi-e scarba de acesti oameni. mai au tupeul si nesimtirea sa ne minta pe fata de atata timp? sa ne lase in pace

  23. Lidia Răspunde

    jos psd, jos comunismul, jos hotia, jos ciuma rosie

  24. Danila Răspunde

    psd cuib de hoti, sa va f.t in cur pe toti…

  25. Andrei Răspunde

    doar in campanie psd vorbeste de salarii. Trist

  26. Andrada Răspunde

    suntem satui de psd pana peste cap

  27. Adi Răspunde

    Petric de ce nu a făcut patru ani nimic? De acuma o să facă ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.