Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Scriitori sătmăreni la Festivalul Liviu Rebreanu din Bistrița

poeti-bistritaÎn perioada 26-27 noiembrie poeții sătmăreni: Felician Pop, Robert Laszlo, Francisc Balogh, Daniel Bogar și Aurel Pop au participat la cea de-a XII- a ediție a Festivalului Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”, eveniment organizat de către Centrul Municipal de Cultură din Bistrița.

Festivalul „Liviu Rebreanu” a debutat sâmbătă la Palatul Culturii, cu prezentarea Târgului de Carte şi cu simpozionul „Liviu Rebreanu – dramaturg”, printre invitaţi numărându-se fostul ministru Andrei Marga, scriitorul Aurel Rău, ambii Cetăţeni de Onoare ai municipiului Bistriţa, dramaturgul Cornel Udrea, scriitori din ţară şi străinătate.

În cadrul acestui festival, în data de 27 noiembrie s-au comemorat 131 de la naștererea lui Liviu Rebreanu, iar în semn de omagiu s-a realizat o emisiune culturală de către Televiziunea Națională, în care invitații au rostit gânduri, idei, și au citit din creațiile proprii.

Scriitorii sătmăreni și-au prezentat volumele recent publicate, revista „Cronograf” apărută sub egida Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean, și au vorbit despre evenimentele și proiectele culturale care se desfășoară în județul Satu Mare, cât și despre accentul pe care se pune pe promovarea tinerilor, menționând faptul că, în curând se va publica o antologie a tinerilor scriitori sătmăreni, „Însemnele Alfazet”.

Cultura sătmăreană se bucură de o adevărată apreciere, iar participarea la acest eveniment se înscrie în demersurile oamenilor de cultură sătmăreni de a face cunoscute frumusețile și spiritualitatea acestor locuri.

Pe lângă scriitorii din întreaga țară, la eveniment au participat și creatori din Turcia, Israel, Bulgaria, Austria, Canada, Germania, Slovacia și Statele Unite ale Americii.

Sursa: Centrul de Creaţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.