Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Stopați poluarea Sătmarului. Sătmărenii protestează (FOTO)

poluareMai mulți cetățeni de pe străzile Axente Sever și Deltei din muncipiul Satu Mare au ales un nou mod de a protesta împotriva poluării olfactive din zonă produsă, spun ei, atât de Apaserv cât și de Sam Mills.

Aceștia au montat banere pe mai multe locuințe de pe aceste străzi prin care se cere stoparea poluării olfactive.

Mai mult decât atât, au realizat și un mesaj adresat atât tuturor cetățenilor municipiului Satu Mare, cât și autorităților pe care-l redăm integral:

”STOPAȚI POLUAREA SĂTMARULUI! SĂ ȘTIE TOȚI SĂTMĂRENII CINE POLUEAZĂ ORAȘUL ȘI CINE SUNT COMPLICII. RĂSPÂNDIȚI MASIV PRECUM MASIVĂ ESTE ȘI POLUAREA!
Știați cine poluează orașul Satu Mare și cine sunt complicii acestor poluatori? Știați că sunt și au fost vieți distruse de acești poluatori și complici? Știați că lor nu le pasă deoarece ei se ajută și se sprijină unul pe altul invocând tot felul de motive care nu justifică nicicum poluarea? Mai știați că toți cei menționați încalcă legea?
Ei bine, unii dintre acești mari poluatori sunt S.C. APASERV SATU MARE S.A. și GRUPUL SAM MILLS prin S.C. SAM MEAT INDUSTRY S.A. și S.C. MANRO S.R.L. si evident complicii, adică PROTECTIA MEDIULUI SATU MARE, GARDA DE MEDIU SATU MARE, PRIMĂRIA SATU MARE ȘI DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ SATU MARE, etc.

Pe scurt:
1. S.C. APASERV SATU MARE S.A.
poluează masiv prin stațiile de pompare ale apelor uzate aflate în diferite zone ale orașului, prost modernizate și fără a fi etanșe, adevărate bombe chimice, stații de gazare, cea mai afectată zonă a fost si este cea de la stația de pompare de pe străzile Axente Sever și Deltei, unde stația de pompare este exact între case și este o bombă chimică, un coșmar zilnic. Problema este că aceste stații de pompare au fost modernizate în așa fel încât să polueze masiv, fără studii de impact asupra mediului și fără a ține seama decât de interesul propriu și al agenților economici care poluează. Știați că după modernizarea acestor stații, ele nu aveau nici măcar sticlă în geamurile lor, erau complet dezafectate, până și acoperișul, tot mirosul răspândindu-se în jur și s-au creat niște structuri și mai poluante pe vechile platforme de lângă stații, cu etanșeitate zero. APASERV NU ARE O VIZIUNE ȘI O STRATEGIE ÎN FUNCȚIE DE AMPLASAMENTUL ACESTOR STAȚII, IAR VIEȚILE OAMENILOR SUNT PUSE ÎN PERICOL, UNII NU MAI ȘTIU CE E AERUL CURAT, SE ÎMBOLNĂVESC , IAR STRESUL ZILNIC ȘI DISCONFORTUL CREAT E DE NEDESCRIS, VIAȚA DATĂ PESTE CAP, UN COȘMAR. Probleme sunt multe la aceste stații, iar complicii menționați au dat avizele de funcționare, iar poluarea continuă.
APASERV poluează masiv și în zona orașului unde se află stația de epurare a orașului, oamenii se plâng și acolo de mirosul îngrozitor.
APASERV când modernizează ceva, nu se gândește la oameni și la mediu, avizele și restul hârtiilor sunt obținute prin mijloace ce încalcă legea și protecția mediului și a mediului de viață al cetățenilor. APASERV își urmărește doar propriile interese și cele ale clienților.
În Ordinul nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, se precizează următoarele:
ART. 28
(1) Autorităţile publice locale şi operatorii economici vor asigura îndepărtarea şi epurarea apelor uzate şi apelor meteorice, astfel încât să nu se creeze disconfort şi îmbolnăvirea membrilor comunităţii.
(2) La proiectarea şi realizarea sistemelor de canalizare şi epurare se va face şi studiul de impact asupra sănătăţii publice, în situaţia în care vor fi amplasate în intravilanul localităţii şi nu respectă distanţa prevăzută la art. 11 alin. (1);

2. GRUPUL SAM MILLS
poluează masiv prin societățile sale amplasate strategic în intravilanul localității și anume:
– S.C. SAM MEAT INDUSTRY S.A. (AVE IMPEX)
poluează masiv prin aer dar și prin canalizarea orașului deversând ape uzate de la abator care nu sunt preepurate și tratate conform legii, aceste ape ajungând prin stațiile de pompare prost etanșate și modernizate ale orașului, cum a fost cazul și celei de pe străzile Axente Sever și Deltei, cauzând un disconfort masiv în multe zone. Pe calea aerului această societate poluează de la incineratorul de păsări toată zona străzii Botizului și nu numai.
– S.C. MANRO S.R.L.
poluează masiv pe kilometrii în oraș, mirosul ajunge din zona Botizului, de pe strada Soimoșeni până chiar la Piața de vechituri, cartierul 14 mai, etc. Acest miros greu de suportat, este de la prelucrarea porumbului pentru a obține ulei, un miros greu de resturi de porubm ars, ce îți lasă uneori un gust amar în gură. Problema este că societatea poluează mai mult seara, noaptea sau dimineața, iar în perioada verii e un dezastru, deoarece oamenii, după o zi toridă, doar în aceste momente ale zilei își pot aerisi și răcori puțin casele. Cine a apucat să lase un geam deschis noaptea și a intrat acest miros în casă știe despre ce este vorba.
Sunt doar câteva societăți care poluează masiv, dar nu fără ajutorul complicilor menționați, care nu fac nimic decât să protejeze aceste societăți care mituiesc și intervin pe unde trebuie, cu toții încălcând legea și populația suferă și vieți sunt distruse. Nimic nu justifică poluarea, iar soluții sunt, dar există mai multă nepăsare și indiferență, iar cetățeanul nu contează în ecuație decăt interesele societăților și ale complicilor.
Dacă sătmărenii vor dormi în continuare, situația nu se va schimba decât în mai rău, căci S.C. MANRO a apărut peste noapte, chiar unde nu trebuie, în intravilan, o societate atât de poluatoare.
APASERV continuă să polueze masiv prin stațiile de pompare a apelor uzate, prost amplasate și gândite, modernizate pentru a polua masiv și a distruge vieți, cum e stația de pe străzile Axente Sever și Deltei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.