Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Tăriceanu face un apel către Consiliul Județean Satu Mare

alde-satu-mare-001Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de președinte al Senatului, a făcut un apel public conducerii Consiliului Județean Satu Mare. Într-o conferință de presă susținută astăzi la sediul ALDE Satu Mare, el a cerut conducerii județului să se mobilizeze pentru implementare programului Cornul şi laptele la nivel de judeţ, după ce directoarea unei şcoli din judeţ i-a reclamat că nici astăzi copii nu primesc aceste produse.

“Vreau să fac un apel, să transmiteţi un mesaj către conducerea administrativă a judeţului, către Consiliul Judeţean: nici până în acest moment nu s-a realizat derularea programului Cornul şi laptele în judeţ! Nu ştiu care este stadiul, dacă s-a făcut licitaţie, dacă nu s-a făcut. Vreau să înţelegeţi însă o chestiune: pentru majoritatea copiilor, condiţiile din şcoală sunt mai bune decât condiţiile de acasă, iar Cornul şi laptele este pentru unii o sursă importantă de hrană de care îi privăm”, a declarat Tăriceanu.

El a subliniat că face acest apel şi din calitate de preşedinte al Senatului.

“Fac un apel şi în calitate oficială de preşedinte al Senatului către conducerea judeţului. Să se mobilizeze! Vreau să îmi cântăresc cuvintele, nu vreau să fac aici spectacol, dar vreau să îi rog să se mobilizeze pentru ca cât mai curând acest program să fie demarat în sprijinul copiilor din judeţ. E un lucru grav după părerea mea, pentru că suntem în a doua parte a lunii noiembrie”, a mai spus Tăriceanu.

 

63 comentarii

  1. Pop Răspunde

    faptul ca Tariceanu este la Satu Mare este dovada clara ca Alde Satu Mare se poate imp[une la nivel national si poate sa aduca fonduri si beneficii pentru Satu Mare. Eu am sa votez Alde. e singurul partid din Satu Mare care are un cuvant de spus si la Bucuresti si asta e foarte important. Asa ca voi vota ALDE.

    • Ion Satmarean Răspunde

      Imaginea de azi a ALDE reprezintă desăvârşirea operei preşedintelui Tăriceanu – un partid al penalilor, grupare privită cu reticenţă de opinia publică, aflată la periferia scenei politice şi care are ca unică platformă – program pentru România lupta împotriva justiţiei şi statului de drept.

    • Mărioara Răspunde

      A mai fost la Satu Mare , Silaghi a mai fost ministru , parlamentar , Ștef a fost președintele consiliului județean, si ? Ce realizări au adus in Satu Mare ? Fiți realiști mai copii si nu mai ascultați orbește de cineva , judecați ca de asta avem cap si creier .

    • satmarean Răspunde

      Cand a fost Tariceanu prim ministru salariile erau salarii, pensiile erau pensii si nu erau atatia hoti si probleme in tara asta.

      • Lia Răspunde

        Nu erau atâți hoți pentru ca nu aveau loc de el si de Gașca lui. Probleme erau mult mai multe , dar tu erai prea mic si nu iti mai aduci aminte .

  2. Ligia Răspunde

    Se stie foarte bine ca ALDE Satu Mare este un partid puternic in judet. Va doresc mult succes!

    • Iulia Răspunde

      ALDE este un partid praf in Satu Mare , praf .Dupa 11.12.2016, veți rămâne doi trei pe Cuza Vodă . Nu mai slăviți atât niste corupți

  3. George Răspunde

    Toata stima dle Tariceanu. Sunt sigur ca veti ajunge premier. Meritati asta. Ati demonstrat-o

    • Ion Răspunde

      În ALDE trebuie aplicate măsuri interne de renunţare la balastul reprezentat de politicienii penali, astfel încât partidul să aducă în politică propriul exemplu de urmat spre a oferi României un parlament curat, format din oameni care nu urmăresc accederea într-o funcţie de senator sau deputat pentru a beneficia de imunitatea parlamentară atât de necesară punerii la adăpost de justiţie.

      • satmareanu Răspunde

        Ioane, pe cine simpatizezi tu este curat ca lacrima? Nu are nici o fapta rea in trecut? Hai fi serios, daca poti bineinteles.

        • satmareanul nemultumit Răspunde

          Tu te auzi ce zici? Doar penali (la propriu, nu nu la figurat). Nu zilele trecute au fost vizitati de DNA? Incepand cu Papici si terminand cu Stef/Silaghi? Tot aceleasi fetze rasuflate, care promit,si se bat cu pumnul in piept, dar ultimele realizari ale lor sunt de pe vremea cand se putea fura ca in codru’

        • satmareanul nemultumit Răspunde

          Foarte gresit pui problema! Da, sunt oameni curati ca lacrima, in partidele nou aparute, care nu s-au balacarit in mocirla politicii romanesti, si nu au mancat din aceeasi troaca cu ceilalti PORCI. Poate ei sunt solutia!

    • Informatorul Răspunde

      Călin Popescu Tăriceanu (copreşedinte ALDE, preşedinte al Senatului României) – trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, audiat de DNA ca martor într-un dosar de corupţie.

  4. Niculina Răspunde

    Foarte bine ca se atrage atentia asupra acestui subiect. Felicitari ALDE. Tineti-o tot asa.

  5. Marius Răspunde

    Sa le fie rusine! Cei mici merita atentia noastra…in anul 2016 noi nu suntem in stare sa avem grija de cei mici.

  6. Geo Răspunde

    e inadmisibil ca din cauza birocratiei copiii sa nu beneficieze de alimente gratuite. Unii chiar au nevoie. Trebuie sa vina Tariceanu sa atraga atentia. Foarte bine face! Pt asta am sa votez cu ei

  7. Mimi Răspunde

    Un om de valoare. Foarte bine ce a cerut. Sper sa fie ascultat

    • Florin Răspunde

      Tariceanu un politician care s-a compromis prin retorica similara cu a PSD pe care o practica , amandoi l-au aparat pe Oprea pana in panzele albe, amandoi sunt populisti pana la cer si mai ales, sunt incompatibili cu imaginea pe care Romania o merita in Europa si in lume.

    • Observator Răspunde

      Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu -premier, o propunere absurdă.

  8. Andreea Răspunde

    Ma bucur ca cineva de la Bucuresti vine sa atraga atentia la noi in SM! Asa se poate face ordine in orasul nostru! Votez ALDE!

    • Sătmărean Răspunde

      Oamenii trebuie sa stie ca ALDE e un partid aflat multa vreme intr-o stransa imbratisare cu PSD. ALDE nu are nimic de-a face cu dreapta in Romania. Electoratul de dreapta are o optiune clara si aceea este PNL, iar PNL sustine ca premier un om care poate reprezenta Romania onorabil, Dacian Ciolos.

    • Bogdan Răspunde

      Tăriceanu a fost în ultimul timp cel mai aprig duşman al statului de drept.

    • Iulia Răspunde

      Silaghi a fost ministru, in afara de faptul ca a apărut la tv cu acte de corupție , nu a adus nimic in Satu Mare . Nu votez Alde , nu votez corupții !!!

  9. Sara Răspunde

    Un om de valoare pentru romani, pentru Romania. Viitorul premier. Mult succes

    • Andra Răspunde

      Tariceanu a mai fost prim ministru si a adus țara intr-un dezastru economic . Si voi il mai susțineți ,sunteți penibili. Voi chiar nu gândiți deloc, da deloc. Asa mergeți înainte orbește, fara sa gândiți .

  10. Mihai Răspunde

    Conferință de presă a fost făcută la PSD? Liderii lui ori și cum sunt cu un picior la PSD.

  11. satmareanu Răspunde

    Dragi bugetari, in mod special, nu uitati ca pe vremea cand era Tariceau prim-ministru toti ati avut salarii mari. Mult succes ALDE!!!

    • Iuri Răspunde

      Tariceanu si șleahta lui , din care făcea parte si candidatul vostru Silaghi , au distrus economia României. Au lăsat o paguba imensa in bugetul de stat. Pentru asta trebuie sa ii votam? Sa mai continue sa fure ???

  12. Razvan Răspunde

    Orice orice ar spune, ALDE are echipa de valoare la Satu Mare si nu numai. Nu au contra candidati mai buni.

    • Cip Răspunde

      Ce valoare au mai Răzvan ?Sau si zero e valoare pentru tine !? Mai rationaza si tu putin înainte sa scrii baliverne. Scrii comentarii pozitive pentru un partid plin de penali, anchetați de DNA .

  13. Carmen Răspunde

    foarte bun discursul. se vede experienta omului. il sustin si sunt convins ca va iesi invingator. are si echipa buna

    • Iuri Răspunde

      Atâta esti de orbit încât nu mai vezi ca te prostește pe fata , pe tine si pe tot partidul. Mai stai pe-acolo ,trebuie cineva sa stingă si becul la sediu , dupa 11

  14. Sima Răspunde

    Foarte bine dle Tariceanu. Va stimez si va sustin. ALDE la putere.

    • Traian Răspunde

      Sima – stimezi un infractor. Si te lupți pentru ca el sa continue . Atenție, cu asa oameni in parlament nu progresam. Si nu uita ca sunteți in alianță cu PSD ,alt partid profund corupt .

  15. Traian Răspunde

    Un partid corupt si candidați corupți. Nu ii votam

  16. Sandu Răspunde

    ALDE pe departe cea mai tare formatiune la ora actuala. Tariceanu omul potrivit pentru functia de premier.

    • Gina Răspunde

      Cum poți spune ca Tariceanu este un om pregătit si potrivit ca si premier cand are in jur corupți si el însuși are multe probleme de acest fel

    • un vot Răspunde

      Dupa mesajul pe care il scrii si care nu contine nicun argument doar afirmatii fade te suspectez ca faci parte din echipa de postaci platiti de alde tariceanu, silaghi s.a. sa scrii pe net.
      Am dreptate???
      Soricelul Alde Tariceanu a mai vrut sa fie premier si in 2008 cand se propunea Elefantului Psd ca premier? A-ti uitat?

  17. EU* Răspunde

    Cel mai bun politician la ora actuala din Romania!
    Cel mai pregatit,experientat si cu o cunoastere extraordinara in domeniu politicii! Cat despre postacii care il declara penal si mai stiu eu ce ar trebui sa studieze, atata timp cat un om nu este condamnat primeaza cu prezumtia de nevinovatie!
    Asa ca oameni buni votati cu cine credeti ca merita!

    • Lucia Răspunde

      Este o problema si daca planează asupra lui suspiciunea uneo fapte penale . Silaghi a fost scăpată de parlament de ancheta DNA , Ștef este in cursul unei anchete . Cum numești acești candidați care in pofida actelor de ccoruptie de care sunt bănuiți , mai candidează ?

  18. C. Bojan Răspunde

    Vă rog corectați: “că nici astăzi copiii” pe ultimul rând din partea introductivă a articolului…

  19. INFORMATIV Răspunde

    Călin Popescu Tăriceanu (copreşedinte ALDE, preşedinte al Senatului României) – trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, audiat de DNA ca martor într-un dosar de corupţie.
    – Cătălin Harnagea (copreşedinte ALDE Sector 3, copreşedinte ALDE Vâlcea) – cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft.
    – Varujan Vosganian (senator ALDE) – scăpat de colegii din Senat de urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare.
    – Daniel Chiţoiu (deputat, fost Secretar General ALDE) – scutit prin votul parlamentarilor de urmărirea penală în dosarul „ASF.
    – Ovidiu Silaghi (deputat ALDE) – urmărit penal în 5 dosare.
    – Eugen Durbacă (senator, vicepreşedinte ALDE, preşedinte ALDE Galaţi) – cercetat de procurori într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
    – Dorinel Ursărescu (deputat ALDE) – condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii şi cercetat de DNA într-un nou dosar.
    – Adrian Ştef (preşedinte CJ Satu Mare, preşedinte ALDE Satu Mare) – acuzat de ANI de conflict de interese penal.
    – Steluţa Cătăniciu (deputat ALDE, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) – acuzată de ANI de conflict de interese administrativ.
    – Cristian David (fost ministru al Internelor, responsabil cu organizarea evenimentelor în cadrul ALDE) – trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 500.000 de euro.
    – Dian Popescu (senator ALDE) – condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
    – Christian Gigi Chiru (senator ALDE) – condamnat în primă instanță la șase luni închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012 şi urmărit penal în alt dosar, pentru luare de mită (1,5 milioane de euro) şi spălare de bani.
    – Mircea Moloţ (preşedintele ALDE Hunedoara, fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara) – urmărit penal pentru trafic de influenţă, luare de mită, folosirea influenţei, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
    – Ion Ariton (senator ALDE, preşedintele ALDE Sibiu, fost ministru al economiei) – cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute”, cercetat în 2002 pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual.
    – Aristotel Căncescu (preşedinte ALDE Braşov, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov) – trimis în judecată pentru de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influență și instigare la tentativă de abuz în serviciu.
    – Octavian Marius Popa (deputat ALDE, vicepreşedinte al Biroului Politic Central al ALDE) – „coleg de dosar” cu preşedintele Tăriceanu, audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu.
    – Scarlat Iriza (deputat ALDE) – personaj controversat, pe care presa îl descrie ca fiind plin de bani şi de dosare penale întocmite în urma implicării în mai multe privatizări frauduloase.
    – Andrei Voloşevici (senator ALDE, fost primar al Ploieştiului) – trimis în judecată pentru abuz în serviciu și două fapte de trafic de influență.
    – Tudor Pendiuc (fost primar al Piteştiului, anunţat ca şi candidat ALDE la Senat) – trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
    – Mihăiţă Calimente (deputat ALDE, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE) – acuzat de ANI de conflict de interese.
    – Ioan Lazăr (preşedinte ALDE Alba) – cercetat penal pentru implicare în activităţi de trafic de persoane în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”.
    – Ionică Anuţoiu (lider ALDE Braşov, vicepreşedinte naţional ALDE) – condamnat în 2007 pentru lovituri cauzatoare de moarte, cercetat, în prezent, pentru fraude bancare

  20. gica Răspunde

    Degeaba va tot certati aici ca prostii, Tariceanu va fi premierul Romaniei pentru ca are in spate o echipa puternica.

    • Vasile Răspunde

      Gica – -are in soare o Gașca de penali , nu o echipa puternica . Aperi si faci jocurile unor corupți care vor sa continue jaful . Ar fi bine sa te mai gândești putin înainte sa aper astfel de pramatii

    • Vasile Răspunde

      Ma Gica , da mai sus a enumerat un cetățean o mare parte din echipa Alde si realizările lor . Ce ai e zis ?

  21. Ionel Răspunde

    aleg ALDE la alegerile din 11 decembrie. aleg puterea, aleg valoarea, experienta, oamenii

  22. Alex Răspunde

    Tariceanu, un om pentru noi, pentru romani. Va ajunge premier cu sprijinul nostru.

    • Lucia Răspunde

      Tariceanu un hot pentru voi ,pentru membrii Alde . Va ajunge hoțul nr 1 al României cu sprijinul vostru , al ALDE . Succes

  23. Ionut Răspunde

    Foarte bine domnu Tariceanu! Ar trebui luate masuri in toate domeniile! Sper ca echipa din Sm sa faca treaba buna eu votez Alde sa ma reprezinte!

    • Snoop dog Răspunde

      In ce domenii sa ia măsuri ?A fost prim ministru , Silaghi ministru , Ștef președinte de consiliu județean si ce au făcut bun pt România , pentru sătmăreni ? A promis un pod , o centura cat a fost candidat la deputați si ce a făcut ? Nimic . Ce va mai agitație atâta pentru ei ??? Zero zero zero măsuri .

    • Gina Răspunde

      Mai Ionuț , echipa ALDe SM e formată din Silaghi care in perioada 1996 – aprilie 2007, a fost preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Satu Mare. În februarie 2004, devine membru al Colegiului de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României. A îndeplinit şi funcţia de consilier în Consiliul Judeţean Satu-Mare (2000-2004). In 2004 a devenit deputat al Alianţei D.A., iar între septembrie 2005 şi decembrie 2006 a fost observator la Parlamentul European. Între ianuarie 2007 şi aprilie 2007 Silaghi a fost membru al Parlamentului European, vicepreşedinte al Comisiei pentru Control Bugetar.
      Între aprilie 2007 şi decembrie 2008, Silaghi a fost ministru al IMM-urilor, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, în Cabinetul Tăriceanu.
      Si acum spune-mi ce a făcut pentru Satu Mare ,pt sătmăreni , pentru tine si alți habarnisti care il susțineți ??? Doua realizări va rog sa imi enumerați

  24. Thomas Răspunde

    Hoppa….directoarea scolii din Sanislau sare, pe la spate, la gatul primarui….interesant. Presimt zile negre pentru acesta, doamna e pe cat de proasta pe atat de orgolioasa,

  25. Sergiu Răspunde

    O grupare mafiota deghizată in partid .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.