Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Acțiune PRU la Satu Mare. Marșul Vasile Lucaciu (FOTO)

mars-pruPeste o sută de persoane au participat, în această dimineață, la acțiunea organizată de Partidul România Unită (PRU) – Organizația Județeană Satu Mare, chiar de Ziua Națională a României. Este vorba despre Marșul Vasile Lucaciu, care a avut ca punct de pornire sediul PRU, de pe bulevardul Vasile Lucaciu, statuia Lupoaica, Monumentul Ostașului Român, fostul amplasament al Monumentului Ostașului Necunoscut, Hotelul Dacia și, în final, statuia lui Vasile Lucaciu din Parcul din Piața Libertății.

Marșul a fost coordonat de președintele PRU Satu Mare, Vasile Ciocan, care este și candidatul formațiunii politice la Camera Deputaților, însă la acțiune au mai fost prezenți și ceilalți candidați și anume Florica Marchiș, George Filip sau Vasile Pintea, pentru Senat, sau Sergiu Pop, Claudia Sima, Marian Halas, Aurel Ghencean, Tufenica Ursu și Florica Oprea pentru Camera Deputaților.

La statuia Lupoaica, președintele PRU, Vasile Ciocan, a vorbit despre această statuie, despre unde a fost amplasată inițial la Satu Mare, cum a dispărut din oraș, și cum sculptorul Vasile Ciobanu a refpcut-o, după care a fost reamplasată în actuala locație. De asemenea, a vorbit și despre Monumentul Ostașului Român, ridicat în cinstea actelor de vitejie a ostașilor români în cel de-al Doilea Război Mondial la eliberarea actualului teritoriu al județului Satu Mare. 

2 comentarii

  1. Popa Răspunde

    Felicitări PRU .SUNTEM ROMANI

  2. matroz Răspunde

    Bravo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.