Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Călin Culcean şi-a anunţat planul. Cum vrea să “salveze” Urgenţele

upuCălin Culcean și-a anunțat planul prin care dorește să salveze Urgențele de la Spitalul Județean.

La propunerea medicului Diana Coloji, medicul stomatolog Călin Culcean are un plan prin care să salveze Urgențele de la Spitalul Județean Satu Mare cu ajutorul voluntarilor.

”Zilele trecute, dr. Coloji Diana mi-a propus să organizez echipa de voluntari pentru UPU-SMURD Satu Mare. Am salutat ideea și azi (adică ieri) am trimis un mail conducerii UPU pentru a cere informatii in aceasta privinta. Cum considerati ideea?”, este mesajul transmis pe contul său de facebook de Călin Culcean.

În e-mailul transmis de Călin Culcean conducerii UPU prin care cere informații despre organizarea echipelor de voluntari și întreabă dacă sunt necesare cursuri de formare profesională sau examene pentru voluntari.

”Voluntarii care doresc aceste informații sunt din diferite categorii profesionale (medici, asistente medicale, profesori, ingineri, șomeri, etc). Vă rugăm să țineți cont în răspunsul dvs de acest fapt și să structurați criteriile pe categorii profesionale dacă este cazul. Dacă sunt necesare pregătiti în prealabil (cursuri de formare, de informare sau/și examene) vă rugăm să ne intermediați sau măcar să ne informați în legătură cu acestea. Dorim să știm și necesarul de voluntari din cadrul serviciului de urgență SM pentru a acoperi o parte din lipsa acută de cadre cu care am auzit că vă confruntați”, se mai arată ân scrisoarea adresată de Călin Culcean conducerii UPU Satu Mare.

Medicul Diana Coloji afirmă că este nevoie de voluntari atât la UPU cât și la SMURD, iar gărzile la UPU, SJU și SMURD se pot face alternativ în funcție de numărul de voluntari care se înscriu și de program.

19 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    de preferinta calificati ..fierar betonisti !! tot respectu pentru acesta meserie

    • Dr Spinu Răspunde

      Salvați orașul de acest individ care cred ca are probleme cu capu.Este reclamat de multi pacienți,blamează colegii și acum salvează U. P.U.
      Oare este reincarnarea lui Valer Marian.

  2. liviu Răspunde

    voluntariat? asta inseamna, ca si un mecanic de locomotiva, dupa 3 luni se poate reprofila la UPU?

  3. satmarean Răspunde

    Saracu asta a luat-o rau pe ulei! Si dr. Coloji Diana la fel! Ce la ei la cabinetele stomatologice vin voluntarii sa faca lucrari dentare sau sa scoata dintii? Cum sa suplimenteze lipsa de personal cu voluntari ! Sunt rau bolnavi oamenii astia…. cu capul!Nu mai scrieti tot felul de tampenii care li se nazare unora care nu stiu cum sa iasa dintr-un anonimat!

    • Lucretia Răspunde

      Da, ia intreabai tu , sanatos la cap, pe aia care sunt in costume rosii la SMURD si le scrie pe spate PARAMEDICI cati lucreaza voluntar ? Majoritatea…. Era vorba de personalul mediu , care sa ajute la birocratie, la carat de colo , colo , nu de doctori…De suplimentarea doctorilor sa se ocupe asa zisul Guvern… Culcean este un… , st de acord cu tine, si nustiu ce il tot publica astea pe aici, … dar ca sa nu ajungi ca el, te rog inainte sa comentezi documenteazate. Eu zic de cat sa “hamaiasca” Culcean in strada mai bine sa o care pe tanti Ileana pana la ambulanta cu caruceorul, si inca pe gratis. Doamna Doctor Coloji respect , iai dat momeala lui Culcean, daca s-a prins in ea , acum sa si-o asume si sa munceasca voluntar , pe gratis, nu doar pe bani…Daca nu o sa o faca ,dovedeste ca e politic ( ce si stiiau toti deja).

  4. Nicoleta Răspunde

    E decembrie oamenilor! Nu e luna pacalelilor! Ce o sa le spuneti oamenilor, ca la urgente veti fi consultat de un voluntar( somer, fost fierbetonist etc)… Saracii sunt de un riciol de nedescris!

  5. ioan Răspunde

    NU ESTE RIDICOL! În occident se practică voluntariatul și în spitale, desigur de către cadre medicale.Cunosc personal asistente medicale care nu au loc de muncă, pentru că nu s-au scos posturi la concurs. Și ar face oricând voluntariat pentru că așa câștigă experiență.

  6. Geanmariavolonte Răspunde

    Ești de un ridicol ……….
    Dentist de meserie………….
    Culceane ar fi indicat sa faci voluntariat la UPU să îți umple frigiderul cu carne pacienții și personalul UPU. ” cu carne”!!!

  7. patric Răspunde

    Săracul dr Culcean cred ca ar fi indicat sa facă un consult psihiatric inainte de a face voluntariat la upu .

  8. pacient Răspunde

    Omul asta ar trebui sa-si faca ordine in viata si meseria lui si sa nu faca el planuri pentru altii!.. poate nu a auzit de ”instigare la ura”dar sigur va afla cum se plateste!

  9. Adrian b Răspunde

    Păcat de personalul jignit si hulit de Culcean,se va dovedi ca pacientul pt care a făcut aceasta diversiune politica a murit din altă cauza decât neglijență,iar el va plăti cu libertatea pt instigare și injurii calomnioase la adresa colegilor.Justitia sa se auto sesizeze și sa dea cu el de pământ. Merita din plin acest lucru.

  10. figaro Răspunde

    Bravo Culcene, ai gasit gaura in macaroana!

  11. bea Răspunde

    Atentie satmareni!Vine Culcean sa consulte la upu , sa nu il enervati ca nu se stie cum reacționează omul (la le in cabinet se stie cum reactioneaza)

  12. tiganie Răspunde

    Culcean egal pig …fomist ordinar esti un pig culcene

  13. victor Răspunde

    Il astepatam sa vina sa impinga targa sau sa dea cu mopul pe dr.Culcean la UPU, personal deficitar! Evident ca voluntar! Iar pe distinsa d-na dr.Colojica infirmiera, sa stearga la cur toti boschetarii si sa-i schimbe,tot ca voluntar, doar ar trebui sa dea exemplu ca initiatori ai unei aberatii!ca medic trebuie sa invete!

  14. suciu emil Răspunde

    Daca este bine intentionat Culcean ar trebui sa emita bon fiscal pentru lucrarile effectuate pentru a contribui la buget.Apoi ar putea face consultatii gratuite preventive la copii domeniul la care se presupune ca se pricepe.Sunt destui habarnisti care organizeaza sanatatea nu trebuie inca unul.

  15. Luca Răspunde

    Eu am citit ce a propus doamna dr… ați modificat în acest articol și a-ți pus doar vorbele nesimtitului de culcean… Ea a propus sa se suplimenteze numărul de paramedici, cum se practica și la SMURD de multi ani, și în multe tari, inclusiv SUA… Adică toți stomatologeii astea care au ieșit în strada cu Culcean sa nu bata doar din gura și sa ia bani la cabinetele lor ci sa meargă în UPU si la SMURD sa lucreze fără bani la adus pacienti, adus instrumente, executat manevre mici sub supraveghere- în fine ce face un paramedic- ca medicii adevarati specialiști de urgente sa poată sa consulte mai mult. Doamna dr ia zis practic lui Culcean sa nu mai arunce cu mizerie din gura ci sa se ducă sa lucreze sa vadă cum este și sa i ajute pe cei de la urgente, ca doar se lauda ca i chirurg. Dar presa scrie ce vrea ea sa se înțeleagă iar ceilalți arunca cu noroi în toți. Ce va pare rău dacă cară Culcean un pic la targa în UPU ca paramedic voluntar? Eu zic ca a fost o idee buna…Accesați pagina web SMURD Voluntariat ca sa înțelegeți ce am scris…

  16. Lucretia Răspunde

    ” Colaborarea cu societatea civila respectiv cu ONG-urile si asociatiile de voluntariat in sectorul situatiilor de urgenta este extrem de importanta. Am inceput inchierea unor protocoale de colaborare care vor fi urmate de planuri de actiune concrete cu cei care pot veni in sprijinul nostru in cazul situatiilor de urgenta. Vreau sa-i multumesc tuturor celor care vin in sprijinul nostru si implicit al cetatenilor!” Dr Raed Arafat https://www.facebook.com/departamenturgente/posts/694156300746044

    Nu doar doamna dr ” afirma ” ci si Dm Arafat din cate vad eu “afirma” acelasi lucru…De ce aruncati cu noroi in toti. Doar ca in ce scria Doamna era vorba doar de paramedici, dar se vede ca redactia colaboreaza cu Culcean, ca a formulat foarte politic articolul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.