Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Candidații PSD Satu Mare explică de ce trebuie să crească salariul minim

candidati-psd-satu-mareCreșterea salariului minim și a veniturilor în general este principala dorință a sătmărenilor, exprimată în întâlnirile pe care candidații PSD la Parlamentul României, Ioana Bran, Octavian Petric și Gabriel Leș, le-au avut în această campanie electorală. Astfel, prioritatea PSD imediat ce va ajunge la guvernare va fi creșterea salariului minim la 1450 de lei în 2017 şi până la 1750 în 2020. De asemenea, PSD își propune o creștere a salariului mediu cu 40% de la 2815 lei la 3950 lei, impozit ZERO pentru românii care au salarii mai mici de 2.000 lei și de 10% ( față de 16% acum) pentru salarii mai mari de 2.000 lei. Tot în buzunarul românilor se va resimți scăderea TVA la 18% din 2018.

Majoritatea candidaților PSD Satu Mare pentru Parlamentul României vin sau au activat mult timp în mediul privat. Ioana Bran este un tânăr întreprinzător, care a contribuit la dezvoltarea unui brand la nivel național și internațional, Octavian Petric a fost un important om de afaceri, până să devină deputat, iar Gheorghe Marincaș, Rodica Maxi și Adrian Micle sunt și ei înreprinzători cunoscuți chiar la nivel național.

Tocmai pentru că vorbesc din propria experiență, candidații PSD Satu Mare susțin propunerea partidului de a majora salariul minim. O astfel de măsură ar fi foarte benefică pentru firmele din Satu Mare care se confruntă cu o mare criză de forță de muncă, dar în același timp ar asigura un nivel de trai puțin mai bun pentru mii de sătmăreni.

”Un salariu minim majorat ar conduce la o diminuare a exodului de personal calificat. Sunt foarte mulți sătmăreni plecați la muncă în străinătate, care s-ar întoarce acasă, sunt mulți sătmăreni care muncesc pentru companii din Cluj, Timișoara sau București și care ar fi foarte valoroși pentru firmele din Satu Mare, considerând că majorarea salariului minim va duce și la o creştere a salariului mediu și a salariilor în general”, a declarat Ioana Bran, candidatul PSD Satu Mare la Camera Deputaților.

”Nivelul actual este mai degrabă favorabil investiţiilor în regim lohn. Salariul minim trebuie să crească pentru că este apropiat de valoarea ajutorului de şomaj. Creşterea salariului minim este o decizie bună, pentru că banii se întorc în consum”, a declarat și deputatul Octavian Petric.

Candidatul PSD la Senat, Gabriel Leș, a avut numeroase întâlniri cu întreprinzători, cu primari, dar și cu oameni simpli care i-au spus că măsura privind creșterea salariului minim este una obligatorie pentru momentul actual în România.

”Majorarea salariului minim va încuraja populaţia aflată în sistemul ajutoarelor sociale să îşi găsească mai repede un loc de muncă. Există deja probleme foarte mari cu asigurarea necesarului de forţă de muncă la multe companii”, spune Gabriel Leș, candidat la Senat.

Un studiu realizat de Ministerul Muncii arată că România are penultimul salariu minim pe economie ca valoare din Uniunea Europeană, mai mic fiind doar în Bulgaria. Chiar și în Serbia,  o țară extracomunitară, salariul minim este mai mare decât în România. Aproximativ 1,3 milioane de români câștigă salariul minim pe economie, insuficient pentru a asigura necesarul zilnic.

Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi banii pentru a îşi permite o vacanţă pe an, în familie. PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa mijlocie. Acesta este singurul mod prin care România poate fi mai puternică.

Sursa: PSD Satu Mare

85 comentarii

  1. X Răspunde

    Sunteți jalnici!!!…

    • Alina Răspunde

      E o manipulare ordinara! Daca vorbiti de bani , amintiti si de sursa de finantare! Ca de obicei, spuneti despre sursa ca e bugetul de stat, ca si cum acesta ar fi un sac fara fund.

    • Pop Gheorghe Răspunde

      Pesedistii practica o manipulare ordinara. Nu votez PSD!

  2. Bily Răspunde

    PSD ii da înainte cu pomana!Acu cine dracu nu vrea sa câștige mai mult?Problema este ca aceasta creștere a salariului minim poate distruge industria si așa vai de ea si ar reduce si investițiile străine ,deci infuzia de capital străin.Concret ,daca acum la SM sunt locuri de munca gârla, da salariu mic ,pe viitor salarii mai mari da locuri de munca ioc,plus producția industrială mai mică si astfel PIB de țara bananiera. Este foarte clar ca in Ro salariile sunt foarte mici ,însă pe termen mediu si lung nu creșterea salariului minim este soluția.

    • Tavi Răspunde

      Ca de obicei, multa demagogie din partea pesedistilor.

    • Octavian Răspunde

      PSD un partid nereformat , plin de corupți si asupra căruia planează in continuare multe suspiciuni de fraude. Dupa părerea mea nu are rost sa se mai discute despre ei in nici un context. Sunt niste nulitati care au prădat toată țara.

      • Ion Răspunde

        Ne-am saturat pana-n gat de PSD. Terminati cu minciunile!

      • Satmarean Răspunde

        Bine că nu au prădat PDL(PNL)-isti care au tăiat salariile și ei ce făceau în acea perioadă???? Vezi Budeanu,Udrea…. Chiar sunteți orbi?????? Numai PSD-ul e corupt?????…..si restul sunt cei mai buni!!!!! Ha ha…?

  3. Tudor Răspunde

    Ne-am saturat de gogosii vostri electorali.

  4. satmarean Răspunde

    Mi-e scarba de acesti indivizi de la PSD! Mai au tupeul si nesimtirea sa ne minta pe fata de atata timp! Sa ne lase in pace!

  5. Niculae Răspunde

    Este adevarat că la capitolul promisiuni aiuristice pesedistii erau neîntrecuți. Partea și mai ciudată e că de fiecare dată, din 1990 și până azi, s-au găsit suficienți idioți care să-i creadă și să pună ștampila pe ei. Asta deși vedeau că niciodată, dar niciodată, PSD nu și-a dus promisiunile la capăt.

    • Satmarean Răspunde

      Sa mori tu . Au dat salariile tăiate înapoi,este una din promisiunile onorate si care au bucurat milioane de angajați și alte milioane din familiile lor.

  6. Florin Răspunde

    Mi-e sila de tot ce promit rosii lui Dragnea, presedintele condamnat.

  7. Gigi Răspunde

    Liviu Dragnea se fâțâie pe toate televizoarele, avertizând că guvernul tehnocrat pregătește o fraudă masivă. Să-l auzi pe individul condamnat la pușcărie cu suspendare pentru fraude electorale și pus de tribunal sub probațiune, că vorbește despre fraude electorale pare ceva ireal.

  8. Elena Răspunde

    PSD e promotorul legilor cu dedicaţie, al legilor speciale. Cine vrea viitor ţării nu votează PSD!

    • Laura Răspunde

      PSD, un partid plin de corupti.

    • Satmarean Răspunde

      Mie nu-mi place viitorul ce-l văd acum cu această guvernare . Bineînțeles că la patroni nu le convine sa fie un salar minim mare…….nu le rămâne lor!!!!

  9. Valer Răspunde

    PSD, un partid doldora de penali.

  10. qwert Răspunde

    dupa un sondaj de opinie, Petric a iesit in fata lui Mihai Eminescu si Gheorghe Asachi.

  11. Pop Ioan Răspunde

    Atâta știți sa veniți in campanie cu minciuni si promisiuni,iar apoi ne intoarceti spatele. Rusine PSD!

  12. Adrian Răspunde

    Minciuni electorale.
    Cine dracu ar mai vota cu psd ?!

    • Stela Răspunde

      Ca de obicei, PSD se dovedește un partid iresponsabil, neacordând o atenția cuvenită mediului privat, cel care este actualmente motorul economiei.

  13. Pop Gheorghe Răspunde

    PSD, un partid penal,condus de un condamnat, ce va devaliza mai departe țara.

    • Ghita Răspunde

      Cum sa votez pleava societatii? Cum sa votez PSD? Pot sa promita orice. Nu am uitat de martea neagra, cand pesedistii si aldeistii si-au batut joc si de proprii sustinatori.

      • Vasile Nistor Răspunde

        PSD e un partid rupt de realitate. Cine voteaza cel mai corupt partid, PSD, este complice la dezastrul tarii.

    • Teofil Răspunde

      Ca de obicei, inainte de alegeri, PSD promite salarii mai mari in speranta ca ii mai prosteste pe romani.

  14. Geta Răspunde

    Lumea nu e oarba si nici tampita. Martea neagra a fost opera PSD, a fost incusiv o batjocura la adresa celor ce au votat PSD.

  15. Dosar de politician Răspunde

    Cine vorbeste de salarii majorate…
    În episodul de astăzi, de la Dosar de politician, v-o prezint pe Ioana Bran, o tânără spirtoasă care vrea să devină deputat PSD Satu Mare, deși provine dintr-o familie de penali.
    Ioana Bran este prima femeie din România expertă în vânzarea pălincii și va deveni în scurt timp deputat PSD de Satu Mare. Tânăra spirtoasă va ocupă prima poziție pe lista de deputați sătmăreni.
    Ioana Bran se autodefinește ca fiind o “palincărosă”, ea este șefa organizației de tineret a PSD Satu Mare și lider important al organizației centrale a tineretului PSD-ist. Aventura politică a tinerei PSD-iste a început însă acum patru ani, odată cu venirea la putere a USL.
    Vă invit să urmăriți materialul video ca să aflați parcursul politic al Ioanei Bran, tânăra care vinde pălincă. De asemenea, aștept părerile voastre despre acest personaj care vrea să ajungă deputat.
    #Dosardepolitician #IoanaBran #PSD
    https://www.facebook.com/Dosar.de.Politician/videos/716503045170555/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live_video_guests=0

    • Florica Răspunde

      De la un PSD nereformat nu am nicio aşteptare,fapt pentru care voi fi alături de un proiect realist, ce stimulează dezvoltarea,nu care promovează demagogia!

  16. Dosar de politician Răspunde

    Daniel Marin Bran,fratele candidatei PSD pentru Camera Deputaților Ioana Bran, om de afaceri din Satu Mare, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat să primească 400.000 de euro de la un fost vicepreşedinte al ANRP, căruia i-ar fi promis că poate interveni la DNA Oradea în legătură cu un dosar în care cei doi sunt cercetaţi.
    http://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/om-de-afaceri-din-satu-mare–fost-consilier-al-lui-daniel-constantin–trimis-in-judecata-pentru-trafic-de-influenta-327998

  17. Vasi Răspunde

    PSD vinde iluzii unor categorii care nu o duc bine doar pentru a lua voturi.

    • Ion Satmarean Răspunde

      Din nefericire, pesedistii au ramas tributari acestui mod de gandire, ce-i apropie de comunisti.

  18. Bily Răspunde

    Băieții de la PSD ,nimic,băi da nimic?Sa vezi si sa nu crezi postacii PSD si-au luat minivacanța!Astia de la PNL tot așa candențat odată la doua minute,toți cu aceiași tema,strânși uniți in jurul liderului de grup.Asta da inițiativa privată frate,așa se promovează inițiativa ,liberalismul!Bravos!Da ce dracu va faceți cu țărănoaia ,Racsa,Negresti,Soconzel ca aia chiar daca au internet i-l țin in camera din fața sa vadă musafirii tehnologia si la alegeri o sa voteze toți încolonat cum zice primaru.Ce faceți cu ungurașii care tot așa Votează doar roșu alb verde.Ma tem ca la ce catindați aveți sa nu scoată si ALDE peste voi,că si aia prosti ,daca o puneau pe Bryghi in capu listei…

  19. Dorel Răspunde

    Spune NU PSD-CIUMA ROSIE, 26 de ani de SARACIE si SUFERINTA ?
    Liviu Drangea tu si ceilalti din PSD-CIUMA ROSIE doar mintiti incat voi va credeti minciunile voastre … Voi ati fost mult timp la putere in Romania dar din pacate nu sa produs nici o schimbare in Romania…..este o manipulare in masa a poporului roman pentru a le castiga increderea cu promisiuniunile mincinoase a CIUMEI ROSIE -PSD .. Voi Sunteti cei Mai corupti politicieni ati distrus Tara , ati vandut-o, ati Furat-o, ati tradat-o, ati adus poporul roman la sapa de lemn, ati alungat romanii in strainatate ca sa fie slugi la straini.

    • Gelu Răspunde

      Daca vor continua sa initieze legi speciale, PSD nu va avea bani pentru salariile de acum, daramite pentru salarii mai mari.

  20. Radu Răspunde

    115 candidați dintre cei 220 de candidați eligibili ai PSD sunt în cel puțin una dintre aceste situații: penali, incompatibili, în conflict de interese, au schimbat două sau mai multe partide, au întreprins acțiuni / declarații împotriva statului de drept sau alte fapte grave

  21. Mariana Răspunde

    Voi i-ati distrus pe Romani.i-ati facut mai saraci ca sa va imbogatiti Voi pe spatele romanilor saraci. Atata Timp cat ati fost nu ati oferit o Viata decenta romaniilor v-ati batut numai joc de Poporul Roman Candidaților DIN PSD …

    • Gelu Răspunde

      Asa este. PSD a fost foarte mult timp la putere si a avut posibilitatea sa aiba programe economice prin care sa dimnueze saracia, insa n-a facut-o.

  22. Traian N Răspunde

    Scopul vostru este sa obtineti si acum increderea Romanilor prin manipularile voastre pline de promisiuni False si mincinoase, numai ca romanii sa va aleaga ca voi sa iesiti invingatori la alegerile din decembrie, si dupa ce poate v-ati atins Scopul si ati castigat alegerile va faceti ca uitati de promisiunile facute inainte de alegeri….

  23. Ion Răspunde

    Nu am sa votez cu pss pt nimic in lume !!!!!

  24. West Răspunde

    SA VA FIE RUSINE CA FACETI ACESTE MANIPULARI MASIVE PRIN ABUZUL INCREDERII A ROMANILOR CA SA VA VOTEZE TRADATOOORILOR DE TARA CARE SINTETI PE O MANA CU CORUPTA BISERICA BOR …. JOS CU PSD-CIUMA ROSIE…Faptele voastre de abuz de incredere , manipulare in masa a Romanilor cu promisiunile micinoase numai ca sa ramaneti la putere se vad cu Ochiul liber si in ultimul rand isi spun cuvântul ..

  25. Ovidiu Răspunde

    PSD nu-si mai spala rusinea nici peste 100 de ani! Nu inteleg oamenii care voteaza PSD

  26. obiectiv Răspunde

    Ipocriţi până-n măduva oaselor.

  27. Florian Răspunde

    Liderii PSD nu sunt capabili sa fie credibili, nici cand ofera explicatii financiare.

    • Ghio Răspunde

      Liderii locali sunt cei mai buni. Votez Psd

      • George Răspunde

        La ce sunt buni liderii locali, mai Ghio? Despre Ioana stie Dragnea cel mai bine, cu toate ca deja i-a tras un bebe unei tinere social-democrate.Despre Petric, stiu popii pesedisti,intr-adevar, e bun cu ei.Despre Les, stiu ca e foarte bun pocaitii lui.

      • Gigi Răspunde

        Aberezi, Ghio!

  28. Helga Răspunde

    E foarte important ca salariile sa creasca, inclusiv salariul minim, insa acest lucru nu se poate realiza in conditiile in care PSD are o politica discriminatorie, inventand tot felul de categorii speciale si, implicit, legi de salarizare pentru acestea.

    • satmarean Răspunde

      In conditiile in care si-au votat privilegii, este imoral sa vii cu asemenea propuneri. PSD nu-si spala pacatele savarsite fata de romani in martea neagra, cand si-au votat pensii speciale, tot felul de avantaje.

    • Satmarean Răspunde

      Nu psd inventează ci unele categorii cer-vezi ambulanta-!!!!!!. O categorie specială sunt cei care au serviciul de așa natură în care își riscă viața,ceea care e cea mai de preț. Cu excepția armatei,politiei,pompierii care este aceea categorie??? Deci ar fi simplu cu legile speciale.

      • George Răspunde

        PSD a fost initiatorul legilor speciale, deci este partidul ce se ocupa de discriminari.Tot pesedistii au initiat legea pensiilor pentru parlamentari. PSD e vinovat de dezastrul tarii.

      • Laura Răspunde

        PSD e partidul ce pericliteaza viitorul tarii.

  29. Unul Răspunde

    Se observa si din explicatiile date ca pesedistii manipuleaza opinia publica, nevorbind deloc de sursa majorarilor salariale.

  30. Teapa Răspunde

    Observ ca pesedistii s-au “imbogatit” cu cateva Iude, cu traseisti politici din ALDE.Candva va scuipau, iar acum va pupa-n dos.

    • ioana Răspunde

      Rațiu este cel mai mare traseist , a fost la PD-L , la PNL , la Alde si acum la PSD . Un om “serios ” :)))) Sper sa zboare de la aeroport cat mai repede , sa ajungă iar boschetar .

      • ioana Răspunde

        Pe Rațiu l-a băgat Ștef la Aeroport si asta e merci-ul . Trebuie sa ajungă iar șomer , e un om de o proasta calitate morala . Un parvenit , care trebuie scos din politica sătmăreană

      • Capsat Răspunde

        Ratiu mai are de ajuns in UDMR ca dupa sa ajunga boschi! Saracu` injiner:))))))))))

  31. satmarean Răspunde

    Explicațiile dumneavoastră, tovarasi pesedisti, nu au fundament. Puteti promite marea cu sarea, daca nu aveti bani in buget.

    • Satmarean Răspunde

      Cu absorbție zero e normal să nu ai bani la buget. Cu absorbție 70% au fost si s-a vazut numai că deranjează patronatelevca poporul are bani.

  32. laurentiu Răspunde

    Vorbind pragmatic, la Senat cel mai ok Les Gabriel- il votez, la deputati ma mai gandesc. Restul sunt povesti electorale! 🙂

  33. Razvan Govor Răspunde

    Sa va arat eu cat a furat tata? De ce nu spuneti la lume suma exacta furata de tatat prin evaziune fiscal la barul de prostitu..e LA MIRCEA si cate si mai cate a facut sa am eu de toate. Noroc ca Dumnezeu ne-a mai trimis si boli de sange sa dam la doctori ca aveam prea multi bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.