Ultima actualizare: azi, 18:20

Locale

Coroane de flori depuse la busturile lui IC Brătianu și Iuliu Maniu (FOTO)

coroane-bratianu3Festivitățile dedicate Zilei Naționale a României au început, la Satu Mare cu depuneri de coroane și jerbe de flori la busturile lui IC Brătianu și Iuliu Maniu. Aici au fost depuse coroane și jerbe de flori din partea autorităților județene și locale Satu Mare, a partidelor politice precum și din partea unor instituții subordonate. 

La bustul lui IC Brătianu festivitatea a început cu un moment emoționant. Cercetașii României Satu Mare, au venit un un drapel național uriaș și au interpretat câteva cântece patriotice. 

În aceste momente, are loc festivitatea de depuneri de coroane și jerbe de flori la statuia lui Vasile Lucaciu, din Parcul Central. Ceremonia va fi urmată de o horă a unirii și de o paradă militară cu tehnica din dotare a Armatei Române. 

35 comentarii

  1. Flaviu Răspunde

    Da K. Gabor numa tremură, oare face alergie la eşarfa aia tricoloră sau nu şi-a băut încă 50-ul de dimineață?

  2. Zsolt Răspunde

    Gyásznap!

  3. Papp Janos Răspunde

    Sajnos igazad van.

  4. Bilko Răspunde

    Crapa-v-ar neamul! Ce kkt nu plecati in mareata Ungarie! “Gyasznap” a fost cand v-ati oprit tocmai aici din pusta!

    • Sanyi Răspunde

      Pe voi cine v-a adus aici, nu tovarasul Nicu? Ia cauta in carti de istorie desteptule procentajul romanilor in orasele maghiare precum Szatmárnémti, Nagyvárad, Kolozsvár etc., ati venit ca migrantii din Siria si v-ati inmultit exact ca ei, ati primit si voi apartamente pe gratis numai sa dizolvati majoritatea de 90% a maghiarilor. Ungaria Mare a fost facuta praf ca nici o alta tara, a fost impartita tarilor vecine, ceea mai mare parte pierduta fiind Ardealul.

      Pana cand invatam din cartile de istorie scrise de comunisti, n-o sa aflam niciodata adevarul, istoria Romanie este doar un basm, istoricii straini spun cu totul altceva, dar ce sa facem romanul nu va cunoaste niciodata adevarul.

      Pactul de la Trianon expira peste 2 ani, luati-va satra si mergeti inapoi acolo de unde ati imigrat aici!!!

      • Unu' Răspunde

        Dacă n-ai habar, mai bine taci!
        Dacă acum 100 de ani erau mai puțini români, nu înseamnă că nu erau români în oraș, ci doar că nu erau recunoscuți!
        Cam ce faceți încă cu țiganii, din care 60-70 % se declară unguri!

        • Sanyi Răspunde

          Acum nu mai are rost sa ne certam pe procente. Daca am fi destepti am cere autonomia Ardealului cu totii, unindu-ne macar odata, pentru ca ar fi mai bine si pt romani si pt maghiari. Dar degeaba noi nu putem gandii ca belgienii, elvetienii, etc. Noi ne lasam manipulati de mafia politica care stie ca de cate ori arunca un scandal in aer, sarim cu totii si ne injuram ca nebunii.

          Degeaba se mai fac alegeri, practic nu mai ai pe cine sa alegi, politicienii se muta dintr-un partid in altul, degeaba voteri pnl daca e plin de psd-isti si invers. Am putea avea un Ardeal bogat, cu o populatie de 70-80% romana si 20-30 maghiara. S-ar putea realiza multe, dar noi nu suntem europeni, nu putem gandi civilizat, mai bine ne injuram ca pana atunci smecherii isi pot face treburile linistit!!!

    • Bálint Răspunde

      Gyásznap o fost cand tu ai nascut!!

  5. Levente Răspunde

    Da peste 2 ani va luati voi ungurii satra si dispareti in ….acolo langa baltoaca aia ce o numiti Balaton. Vis lat

  6. Bálint Răspunde

    Nu nu dupa peste 2 ani voi mutati inapoi la barlog de unde ati venit :))

  7. Babanu Răspunde

    Suie Mtef!

  8. Bálint Răspunde

    Cuie Moica

  9. Dab Răspunde

    Eridetek a francba Magyarorszakba !!! Monden magyarok Ada veletek!!!

  10. Dab Răspunde

    Sanyi,nu confunda România cu Ungaria, ori dacă nu cunoști geografie îți spun că țara ta mândră e cu vreo 10 km. mai încolo de Petea, hai valea, drumu la toți și adunății și pe frații tăi din Covasna

    • Sanyi Răspunde

      la Petea au desenat granita desteptii la Trianon, ca nu cumva sa ramana orasele mari Ungariei. Adevarata Ungarie a avut granita la Covasna! Cat despre fratii de acolo, este esecul lui Nicu, ca nu a reusit sa dizolve populatia maghiara de acolo, desi a incercat totul, ce a mers la Satu Mare, Oradea sau Cluj, acolo nu a functionat!!! Muresul, Harghita si Covasna arata perfect ca, candva Ungaria nu s-a terminat la Petea sau Artand!!!

  11. Zoltan Răspunde

    Halad Sanykam fay a feyed, vagy akars volomit mondyak nejed. Na halgas!

  12. Zoltan Răspunde

    Huie parast Sanyi. Falu parast

  13. Zoltan Răspunde

    Dute ești un prost și un habarnist,

  14. Bily Răspunde

    Văd ca ungurasii s-au îmbătat rău si acum se înjura cu toată lumea chiar si între ei.Auzi cică Trianonu expira peste doi ani,ha ha ha si ce dracu o sa faceți mă tâmpiților?

  15. Unu' Răspunde

    Un vechi proverb românesc spune: Dacă semeni vânt, culegi furtună!
    Stimabililor, vreți un nou Kosovo? Aveți habar câți au murit acolo?

  16. laurentiu Răspunde

    CEle mai sarace judete, cele cu administratie maghiara!!! Si vor autonomie :).

    • Papp Janos Răspunde

      Hai sa incercam 15 ani cu autonomie si dupa aceea analizam situatia.Daca vei avea dreptate , i-ti cer scuze ,daca nu , atunci….

  17. Levente Răspunde

    Hai sa plecati voi in pusta si sa cereti acolo autonomie, nu.va intelegem, daca nu va place aici, plecati in pl me ca vama e deschisa e loc in ungaria pentru voi, sau ce, nici aia nu va primesc ca sunteti puturosi si le e rusine cu voi.

  18. Istvan Răspunde

    Intreb eu ca inainte de 1900 unde ati fost?

    • matroz Răspunde

      @Istvan:Romanii erau aici mai draghe Istvan de muuulta multa vreme.Erau aici si cand ati venit voi.Dar cum aveti tinere de minte scurta si aia putina ati uitat.
      Si-ti mai spun una-dar nu ma trada-ramanem aici pe vecie.Daca vreti si voi puteti sa stati ca nu va fugareste nimeni.Dar fiti cuminti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.