Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Doar două cazuri de trichineloză la Satu Mare. DSVSA liniștește populația

trichinelozaDeși în presa națională au apărut tot felul de informații potrivit cărora Satu Mare este trecut pe lista județelor unde au fost înregistrate focare de trichi9neloză, lucrurile nu stau nici pe departe așa. Conform celor declarate de directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța, în cursul acestei săptămâni, în județ au fost înregistrate două cazuri de trichineloză.

”A fost vorba despre un caz la Odoreu și unul la Botiz. În ambele cazuri trichineloza a fost la animalele sacrificate în gospodării, nu la om. Au fost urmate demersurile legale, au fost raportate cazurile, carnea provenită de la porcii sacrificați a fost confiscată și distrusă, iar proprietarii vor fi despăgubiși, conform legii”, a declarat pentru PortalSM, Nicolae Dumuța.

Directorul DSVSA a mai precizat că, față de alți ani, în județ au fost înregistrate foarte puține cazuri de trichineloză la animale.

”Anii trecuți am avut și 15 cazuri de trichineloză într-o săptămână în luna decembrie. Acum lucrurile s-au mai liniștit din acest punct de vedere. Cu două cazuri pe săptămână nu avem de ce să ne impacientăm, dar rămânem vigilenți. Nu vrem ca trichineloza să treacă de la animal la om”, a mai spus Nicolae Dumuța. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.