Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Guvernul dă liber hingherilor de mașini. Pot fi ridicate

ridicare-masiniOdată cu modificarea și completarea Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, Guvernul dă undă verde hingherilor de mașini să ridice din nou mașinile parcate neregulamentar.

Astfel, reglementarea stabileşte clar faptul că un autovehicul poate fi ridicat de pe domeniul public când vehiculul staţionează neregulamentar pe partea carosabilă în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară; în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia ”Staţionarea interzisă” şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a stationarii; pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6m; în dreptul cailor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice; în pante şi în rampe; în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia „Staţionare alternanţa”, în altă zi sau perioada decât cea permisă, ori indicatorul ”Zona de staţionare cu durata limitată” peste durata stabilită.

Cu alte cuvinte, dacă conducerea Primăriei decide, un astfel de serviciu poate fi instituit și la Satu Mare. 

Ridicarea mașinii va fi oprită în cazul în care se constată că în mașină există o persoană și în cazul în care, între timp, apare șoferul și este dispus să plătească sancțiunea.

Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovadă achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea sau deţinerea legală a acestuia.

3 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Foarte corect!
    Adică se re-instaurează statul de drept?
    Fratele meu, ai de mers pe floaster, du-te, dar lasă-ți jegul de mașină unde nu-i încurci pe ceilalți participanți la trafic (șoferi sau pitoni)!
    N-ai găsit loc de parcare? Ghinion! Mai dai o tură, două trei sau te lași păgubaș și data viitoare vii în oraș cu taxi sau autobus!
    Așa se evită aglomerațiile aiurea!
    Așa se practică peste tot în lumea civilizată, excepție țigăneala de Italia!

  2. Roberto Răspunde

    Da..ai dreptate. Dar sa se ridice si de pe str. Mihai Viteazu, unde parcheaza penali si corupti de politisti (din pacate toti din politie si finante ANAF sunt corupti)!!
    Legea ar fi de aplicat ptr toata lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.