Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Mihai Găman, candidat UDMR: Avem nevoie de specialiști experimentați!

gaman”Liderii responsabili ale autorităților locale trebuie să aibă o strategie realistă pe care implementează în folosul comunității” – a declarat Mihai Găman, primarul comunei Dorolț, candidat UDMR pentru Camera Deputaților. Fiind unul dintre cele mai bune primari din județul Satu Mare, Mihai Găman a acumulat experiență în administrația locală în cursul celor șase mandate aflate la conducerea comunie Dorolț.

În urma cu 20 de ani, în localitățile comunei Dorolț nu exista infrastructura publică de iluminat, drumuri publice și nici rețea de apă și canalizare. ”Pe baza unei strategii adecvate am început cu pietruirea drumurilor, extinderea iluminatului public și mai apoi, realizarea rețelei de apă. Dar am reabilitat clădirea școlii și a grădiniței, am reînnoit dispensarul medical, am construit teren de fotbal și într-un final am asfaltat drumurile. După aceste lucrări, pot să afirm că pentru folosirea eficientă a fondurilor disponibile era necesară elaborarea unei strategii cuprinzătoare. În mandatul meu din 2012-2016 am atras proiecte în valoare de patru milioane euro în comună” – a declarat Găman.

Experiența în administrația locală fac de Mihai Găman o personalitate pragmatică, excepțional pentru funcția de deputat. În calitate de primar a întâlnit deseori acte normative contradictorii și formulate eronat. ”În momentul de față, majoritatea parlamentarilor, nu toții, dar majoritatea, nu simt realitatea de zi cu zi a administrației publice. Poate sunt foarte buni în teoria legislativă dar practica lasă de dorit. Cum am spus, majoritatea parlamentarilor nu a avut experiența de a pune în aplicare vreo lege adoptată de ei, dar nici nu au muncit pe baza acestor legi. Un exemplu elocvent este legea achiziției publice, care a blocat practic administrația deoarece mulți nu știu să aplice corect datorită părților ambigue. Acest lucru este de nepermis într-o țară bazat pe principiul legii.” – a mai adăugat candidatul pentru Camera Deputaților.

În acest sens, dacă ajunge în Parlament, Mihai Găman va concentra asupra actelor normative ce privesc administrația locală, domeniu la care se pricepe cel mai bine pe baza experienței acumulate și datorită pregătirii de jurist. ”Îndemn pe toți cetățenii județului Satu Mare să voteze echipa noastră, format din specialiști, care au simțit pe propria piele efectele legilor proaste și, astfel, știu să facă legi bune pentru țară.” – a concluzionat Mihai Găman.

5 comentarii

  1. P.L.M Răspunde

    Hai la Budapesta cu tine

    • M Răspunde

      hai peste Carpati cu tine, dute acolo de unde ai venit, ca in Satmar nu au fost romani acum 100 de ani.

  2. spectator Răspunde

    sa vina si la CAREi ca aici presedintele udmr si primar a distrus toate strazile ca arata ca dupa razboi si acum cere bani ca sa repare ce a stricat apaserv care a incasat milioanele….jeno crede ca daca ascunde monumentul romanii vor dispare din oras

  3. gabor Răspunde

    ce ai facut pentru Dorolt,inafara de lins curul la tigani pentru voturi,bulangiule!?

    • Petre Răspunde

      Bai gabore.Tu stai in Dorolt?Esti un bulangiu daca nu vezi tot cea ce sa facut in comuna.Sau puneti ochelari si spalate cu sapun pa gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.