Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Noile planuri NEPI: Mall de 28 de mil. euro și pasarelă peste Someş

nepiaNEPI își face cunoscute noile planuri pentru municipiul Satu Mare. Compania dorește să investească 28 de milioane euro pentru construirea unui mall, Shopping City Satu Mare, și să ajute la construirea unei pasarele pietonale peste Someș.

Printr-o adresă oficială adresată Primăriei Satu Mare, și făcută publică pe site-ul instituției, NEPI spune că intenționează să investească la Satu Mare 28 de milioane de euro pentru construirea centrului comercial Shopping City Satu Mare. În acest scop, a achiziționat până în prezent 8 loturi de teren în suprafață totală de 53.735 mp. Shopping City Satu Mare va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 27 000 mp şi cu o investiţie totală de 28 000 000 euro și, potrivit celor de la NEPI, ar aduce avantaje economice şi sociale comunităţii din Satu Mare precum şi creşterea veniturilor la bugetul local generată de activităţile economice şi nu în ultimul rând, crearea de locuri de muncă.

nepi1
Mai mult decât atât, societatea propune încheierea unui protocol de colaborare cu municipiul Satu Mare prin care se angajează să participe în limita unei sume de 100 000 euro la costurile realizării unei pasarele pietonale peste râul Someş, prin suportarea unor costuri privind întocmirea documentaţiilor de urbanism, studiului de fezabilitate, alte studii necesare identificării şi obţinerii de către Municipiul Satu Mare a finanţării construcţiei.

nepi6

Totodată societatea intenţionează să suporte costurile pentru construirea străzii Digului în noul amplasament, rezultat după schimb, între strada Dunării şi zona de acces la pasarela pietonală şi să pună la dispoziţia municipiului Satu Mare teren pentru supralărgirea străzii Dunării.

nepi2

NEPI a mai solicitat efectuarea unor schimburi de terenuri cu Primăria Satu Mare în vederea definitivării proiectului. Acest schimb va fi supus aprobării în cadrul ședinței Consiliului Local de joi.

nepi

Lucrările la construirea Shopping City Satu Mare vor începe, cel mai probabil, la începutul anului viitor după ce Consiliul Local va aproba, în cadrul unei ședințe, Planul Urbanistic Zonal.

9 comentarii

  1. Academics Răspunde

    NEPI vrea ,primăria nu si nu!O sa vedeți.

    • Unu' Răspunde

      Vrei să spu că bud nu vrea ca să nu-i pice lui buda-small-ul

    • mda Răspunde

      De ce sa zica primaria Nu? terenurile alea is varza ce o sa faca cu ele? din moment ce o zis Primarul ca o sa sustina acest proiect nu cred ca nu o sa fie consilierii deacord

      • Academics Răspunde

        Băi eu nu vreau sa spun nimic!Eu ma gândesc ca o sa vedem mall si pasarela si vaporașe si…când o zbura porcu!

  2. Ionuţ Răspunde

    Sperăm să fie de acord consilierii..speranţa moare ultima

  3. Iulian Răspunde

    Ce se intampla cu NEPI la Satu Mare e de Cascadorii Rasului. deci oamenii vor sa vina cu bani si sa faca si se impiedica de niste aberatii inimaginabile. Si asta cand, in mod normal trebuia sa le facem noi temenele ca sa vina. Altii s-ar ruga in genunchi de ei sa bage atatia bani…

  4. Roli Răspunde

    Cu Lidl ce va fi pana la urma???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.