Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

Pataki face apel către firmele de asfaltare: Să nu își bată joc de sătmăreni!

pataki-csaba-consiliul-judeteanPreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a făcut astăzi, un apel public firmelor de construcții drumuri să nu își mai bată joc de sătmăreni, subliniind că prin contestațiile nejustificate pe care le depun blochează intervențiile la drumuri, multe din ele ajungând în stare foarte proastă.

El a precizat că a fost finalizată licitaţia pentru întreţinerea drumurilor judeţene, dar dacă vreo firmă o va contesta, lucrurile vor fi iar blocate şi nu se va mai putea interveni la niciun drum judeţean.

“Am terminat procedura pe partea de plombări, avem un câștigător, așteptăm dacă este contestată procedura sau nu. Dacă este din nou contestată, asta înseamnă încă minim 20 de zile la Consiliul Național de Soluționare a Contestației, și dacă răspunsul nu va fi edificator, atunci iarăși începem judecata la Curtea de Apel. Valoarea estimată este o valoare science fiction, stabilită de cineva, de aproape 100 milioane euro, și asta a atras ca un magnet pe toți competitorii existenți pe piața reparatorilor de drumuri. Se poate verifica, am zis acum un an de zile că nu e bine să fie umflată suma artificial și ținută o singură licitație, iar județul trebuia împărțit în patru zone, cum s-a făcut pe lucrări. Foarte interesant, acest fost Consiliu Județean a lucrat cu două tipuri de gândire: pe întreținere de iarnă s-au împărțit în patru județul și pe partea de lucrări de întreținere de vară, au făcut o mare licitație într-una. Primăria municipiului Satu Mare în doi ani și jumătate a reușit să finalizeze procedura de reparații de drum, Consiliul Județean are doar un an, deci din ianuarie are această licitație”, a declarat Pataki.

Pataki a explicat că până la semnarea unui contract, nimeni nu poate interveni la drumuri, iar primarii care repară drumurile județene riscă dosare penale.

“Eu fac un apel public către firme, să nu își bată joc de sătmăreni, asta e deja chiar bătaie de joc, sunt drumuri impracticabile. Eu am făcut sesizare inclusiv la Ministerul de Interne, sunt pericole publice aceste drumuri, nu avem nici posibilitate legală de intervenție. Dacă primarii pe raza cărora trec aceste drumuri se apucă de reparat, ei riscă să aibă dosare penale. Au fost astfel de intervenții, când un primar s-a apucat un pic de reparat drumuri, s-a trezit cu sesizări la poliție că de ce intervine, că nu e drumul lui, deși asta este singura soluție să fie un pic gospodărite aceste drumuri. Sunt unele porțiuni greu accesibile la ora actuală. În ziua semnării contractului, dacă vin cu garanție, le dau ordin de începere a lucrărilor. Noi am putea să semnăm și astăzi dacă nu ar fi notificările prealabile”, a declarat Pataki.


7 comentarii

  1. Zoltan Răspunde

    Pataki ur, vă rugăm urgent asfaltarea străzii Egalității, arată pur și simplu jalnic, dvs. stați în zonă, vă rugăm frumos să vedeți cum arată a

  2. Zoltan Răspunde

    Haideți vă rugăm cu SM 01 PTK pe stradă să vedeți cum e. Mulțumim. Locuitorii Jud. Satu Mare pe care dvs. îi reprezentați.

  3. Zoltan Răspunde

    Veniți vă rugăm pe strada Egalității din municipiul Satu Mare să vedeți cum este. Rușine!!!

    • escape Răspunde

      Esti bolnav Zoltan. Pataki nu are nicio treaba cu o strada din mun. Satu Mare. Roaga-l pe Kereskenyi

  4. un circotas Răspunde

    Domnule Pataki, inseamna ca firmele pina acum si au batut joc de lucrari ! Lucrul acesta nu era posibil fara sprijinul unor salariati ! NU ?

  5. Zoltan Răspunde

    Așteptăm asfaltarea străzilor domnilor Pataki și Kereskeny!. Vrem să vedem cum vă țineți de cuvânt.

  6. Zoltan Răspunde

    escape dragă vezi-ți de treaba ta nu te băga ca și chilotul în cur!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.