Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Precizări făcute de Bella Consulting Construction SRL

În urma publicării articolului ”Cum a obținut o firmă din Satu Mare un credit de 3 milioane de euro și a intrat în faliment”, vă rugăm să publicați următorul drept la replică al firmei Bella Consultin Construction pentru a lămurii unele inadvertențe și informații false din materialul publicat de Dvs.

Controlul efectuat de Ministerul Finanțelor la CEC Bank a fost declanșat după ce senatorul Valer Marian a depus câteva zeci de reclamații pe tema creditului pe care firma de Bella Consulting Construction SRL l-a contractat în 2008 de la instituția bancară.

Trebuie precizat din start că de Bella Consulting Construction SRLa depus garanții imobiliare cu o valoare mai mare decât cea a creditului contractat. În niciun caz, creditul nu a fost garantat cu hotelul pe care firma la cumpărat în Viena. Mai mult decât atât, valoarea imobilului cu care s-a garantat creditul era, în acel moment, dublu față de creditul acordat. Astfel, firma nu avea motiv pentru a notifica CEC Bank despre această tranzacție. Precizăm, de asemenea, că din valoarea creditului contractat la CEC Bank de 11.610.880 lei s-a plătit suma de 5.217.984,96 lei, în rate succesive, conform graficului de plăți stabilit de bancă. Totodată, de Bella Consulting Construction SRL, în calitate de reclamat în dosarul nr. 58532/3/2010, deschis la Tribunalul București, a cerut recalcularea dobânzilor stabilite de CEC în mod abuziv, acțiune admisă de către Tribunal, Curtea de Apel, Înalta Curte de Justiție și Casație, și, în consecință, obligă pârâta CEC să realizeze imputația plății asupra sumei de 33116599 lei cu cheltuieli de judecată de 30032 lei. Deci, conform acestor documente, valoarea creditului rămasă nerambursată este de 3.076.296,04 lei. Mai mult decât atât, banca a pus în executare creditul și a trecut la vânzarea bunurilor aflate în garanție de la alte persoane fizice. În acest moment este pe rolul instanței Tribunalului București dosarul nr. 21384/3/2014 prin care de Bella Consulting Construction SRL cere instanței scăderea sumelor stabilite de instanța în dosarul de mai sus precizat.

Administratorul firmei în momentul contractării creditului de la CEC Bank, anul 2008, a fost Laza Gigelu, care a îndeplinit această funcție până în data de 30.11.2009. Administratorul din prezent, Dumitru Pop, îndeplinește această funcție doar din 11.10.2013.

Așa cum am arătat, împotriva firmei de Bella Consulting Construction SRL au fost depuse zeci de reclamații de către fostul senator Valer Marian. Ce l-a determinat pe Valer Marian să ducă o campanie deșănțată împotriva firmei de Bella Consulting Construction SRL?

Răspunsul îl dă chiar Direcția Națională Anticorupție, care l-a trimis în judecată pe fostul parlamentar sătmărean pentru șantaj în formă agravantă (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7346). Iar un nou dosar e pe drum și vizează aceeași acuzație: de șantaj în formă agravantă la adresa unei judecătoare și a unui om de afaceri din județul Satu Mare.

Dumitru Pop, administrator

de Bella Consulting Construction SRL

2 comentarii

  1. petre Răspunde

    am citit pana la ,, a lamurii”. Analfabeti.

  2. flacarviolenta Răspunde

    De ce ti-au fost supraevaluate bunurile puse in garantie mitica.De asta ai uitat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.