Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Proiectul unui sătmărean, într-o competiţie de un milion de dolari

radu-motisanUn sătmărean a reuşit să îşi înscrie proiectul său, de creare a unei reţele mondiale de monitorizare a poluării, într-un concurs, având şansa să câştige un milion de dolari pentru a-şi pune în practică ideea. Deocamdată, proiectul uRAD Monitor,  al careianului Radu Motișan, este în faza națională a competiției „Chivas The Venture”, alături de alte patru proiecte.

Pe moment, proiectul său stă cel mai bine, având peste 1.000 de voturi, un avans de 100 de voturi faţă de clasatul de pe locul doi.

În 2015, România s-a alăturat pentru prima dată țărilor participante în competiția globală de antreprenoriat cu impact social, The Venture. Anul acesta, oamenii de afaceri români vor intra în cursa pentru milionul de dolari pus în joc în etapa globala, alături de ceilalți 31 antreprenori din toată lumea.

Premiile etapei locale sunt: 3.000 euro – premiul de popularitate desemnat de public; 5.000 euro – premiul acordat de juriu.

Proiectul uRAD Monitor contribuie la un mediu mai curat, cu resurse puține. Soluția se adresează atât gospodăriilor, spațiilor de producție și birourilor, cât și unei infrastructuri la nivel național, colectând date pentru scopuri științifice și o calitate mai bună a vieții.

Folosind o multitudine de senzori, aparatul măsoară nivelul de poluare din aer, oferind detalii grafice care pot fi comparate cu normele admise. Cu o interfață integrată, asemeni unui telefon mobil, uRAD Monitor este prietenos cu un utilizator mai puțin experimentat cu graficele științifice.

Produsul trage un semnal de alarmă cu privire la zonele foarte poluate din orașe și poate constitui prin datele oferite un suport la nivel de primării. Impactul poate fi și individual, posesorii variantei wearable pot evita zonele poluate.

 „Chivas The Venture este pentru noi o provocare, din care avem foarte multe de învățat. Soluția pe care am dezvoltat-o prin uRAD Monitor întoarce ceva oamenilor, oferindu-le un produs pe care îl pot folosi ușor pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții”, a precizat Radu Motişan.

Radu Motișan are 34 de ani, este originar din Carei, a absolvit Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, Universitatea de Vest din Timișoara şi lucrează ca programator în acest oraş.

Proiectul poate fi votat la acest link: http://www.theventurevote.ro/urad-monitor/

3 comentarii

  1. Gyuri Răspunde

    Exemple din acestea vrem.Succes!

    • Ioan Pop Răspunde

      Bravo Radule. Ma bucur că un om perseverent, dedicat muncii intelectuale poate avea succes.A învăța este cheia succesului.Scoala românească este totuși serioasă. Radu este unul dintre mulții eminesciene sătmăreni de succes. Bravo.

      • Motisan Ovidiu Răspunde

        Domnule profesor, vă mulțumesc.Ati fost unul dintre profesorii care au contribuit la formarea lui Radu Motisan.Iata rezultatul.
        Vă doresc un An Nou Fericit. Cu stimă Ovidiu Motisan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.