Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Radar al Poliţiei, pe spaţiul verde şi trecerea de pietoni. E moral să aplice amenzi? (FOTO)

politia-radar-satu-mare-1Un radar al Poliţiei Satu Mare a fost surprins de un cititor PortalSM parcat chiar pe o trecere de pietoni de pe str. Odoreului. Pentru a ajunge acolo, maşina Poliţiei a fost nevoită să treacă pe spaţiul verde.

Cititorul s-a arătat revoltat de faptul că el a fost sancţionat de agenţi pentru că a depăşit puţin peste 60 de km la oră, însă contravenţia a fost aplicată tocmai de cei care ar trebui să fie un exemplu pentru traficul rutier şi erau parcaţi ilegal.

“I-am întrebat pe agenţi dacă li se pare normal să stea opriţi pe trecerea de pietoni, pe trotuar, pe spaţiul verde şi să aplice amenzi. Mai mult decât atât, opreau maşinile pentru sancţiuni tocmai în curbă, la intersecţia cu drumul spre vama interioară. Mie nu mi se pare normal acest lucru, adică ei să aplice altora sancţiuni când tocmai ei încalcă legea!”, a spus sătmăreanul.

Vă invităm şi pe dvs. să vă spuneţi părerea. Este moral sau nu ca poliţia rutieră să aplice sancţiuni tocmai când staţionează ilegal? 

Cititorii în acțiune – Portalul eşti tu! Ai surprins un accident sau un eveniment ce poate fi ştire? Trimite-ne imaginile pe [email protected] sau pe facebook.

 

26 comentarii

  1. x Răspunde

    sa ii frec in gat

  2. Romania Răspunde

    In primul rand ei ar trebui sa dea exemplu de corectitudine. Mi ar fi rusine daca as fi politist sa amendez pe cineva , eu fiind parcat neregulamentar.

  3. Thomas Răspunde

    culmea e ca bokterii astia n-au tupeu sa amendeze zecile masini parcate zilnic ilegal fix sub geamul sefului lor, pe strada M Viteazu. acolo se fac ca ploua, doar pe la periferie isi scot muschii la interval.

    • soferita Răspunde

      La fel pe str. A. I. Cuza chiar in fata inspectoratului si a sefilor acestuia care probabil se deplaseaza cu spatele pe langa geamuri sau au interzis sa se uite prin ele!
      Daca esti politist si ai oprit neregulamentar primesti in parbriz o invitatie si apoi dupa intalnirea cu organul esti sanctionat cu avertisment.
      Este legal, este moral, este frumos asa ceva??? Poate noul sef al politistilor, fie el si temporar, ne da vreo explicatie dar nu cred ca “meritam”!?

  4. never Răspunde

    masina politiei nu este parcata nici pe trecerea de pietoni ,nici pe spatiul verde aceasta afirmatie este aberanta .masina de politie impiedica accesul pietonilor la trecerea de pietoni iar acest lucru nu este legal chiar daca au ordin de serviciu si se afla in misiune.insa respectarea vitezei legale este o chestiune civica reglementata legal si de bun simt in acelasi timp.nu mai lansati petarde ca nu fac decat fas,incercati sa fiti obiectivi si echidistanti,nu publicati aberatiile unui bou exultat aflat in vesnica lupta cu autoritatile.

    • Clau Răspunde

      Tie ti se pare moral ca unu care încalcă legea sa amendeze pe altii care fac la fel? Mie nu. Frumos era să își scrie si lor o amendă pt parcare de-am pixu.

    • György Răspunde

      Mare tantalau esti….poate esti sí tu politist

  5. Andrei Răspunde

    Esti penibil cu astfel de postari, lasa ti oamenii sa si faca treaba,cand e un accident politia e de vina,cand sta cu radarul e problema,cand se intampla orice politia e de vina!oamenii is de vina domnule,n avem spirit civic,n avem respect fata de lege,n avem caracter…unii bineinteles,iar cauza acestora suferim toti!e jungla in acest oras printre soferi, toti isi permit sa faca ce vor iar cand politia vrea sa munceasca e o mare problema! Esti penibil cu postarea ta,sa ti fie rusine

  6. Mihai Răspunde

    Romanii sunt prinzr cei mai periculsi si prosti soferi din toata europa iar acest articol o demonstreaza cu varf. Daca limita este 50 km/h de ce se circula cu mai mult de 60?????
    Iar politia a facut foarte bine ca a parcat acolo. Mai multe pagube faceti voi desteptii cu viteza decat o masina parcata pe iarba.

  7. Zoltan Răspunde

    Da, dincolo circulă cuminți pentru că amenzile sunt mari și le plătești pe loc, acolo este autoritate nu comentezi și faci aia mare că te leagă pe loc. Aici fiecare e șmecher și comentează, în loc să-și recunoască vină și să respecte regulile de circulație.

  8. km/h Răspunde

    sa stea cu radarul unde trebuie, nu pe limitari de 50 km/h. exemplu pe botizului nu-i deranjaja ca se circula ca pe pista lui titi aur

  9. Zoltan Răspunde

    Regulile de circulație trebuie respectate pe toate drumurile, indiferent de stradă, iar radarele nu pot sta concomitent pe toate arterele de circulație.

  10. drumu Răspunde

    Politia trebe sa de un exemplu pozitiv e clar ca sau facut de cacat iar cei ce le;au tinut partea in comentarii sint ei si colegi lor nu mai opriti cocalarilor pe trecere ca va faceti de RIS

  11. M Răspunde

    Bine ca inainte de accidentul de la Petea n-au avut o masina sa supravegheze traficul si sa evite producerea accidentului.
    Daca vine vorba, ce sanctiune au primit politistii care s-au deplasat la fata locului si in loc sa puna un triunghi reflectorizant au mers sa exploateze zona…

    Totusi un lucru pozitiv, macar nu stau in boscheti.

  12. Zoltan Răspunde

    Vorbiți atât de ușor, aș vrea să vă văd cum v-ați descurca voi că de comentarii sunteți buni

  13. Valahu Răspunde

    Fata de indisciplina din traficul Satmarean dau prea putine amenzi .Iar cine incalca legea s-a plateasca.

  14. drumu Răspunde

    never,Andrei,Mihai si Zoltan nu va mai raciti gura cu prostii comandantu o sa va tina o morala dupa care nu o sa mai stati cu radaru pe zebra ca o sa stati pe pista de biciclisti ca niste boi de rasa inbracati si salarizati din bani nostrii ai contribuabilului.

  15. pieton Răspunde

    Uitativa pe cine angajeaza Politia Romana numai pile si copii de mafioti sau mai vreun neam de gradul 3-4 sa nu fie batator la ochi ca nu sunt si alti angajati in rest rahat rusine . Publicati numele celor doi analfabeti care se cred regii solselelor pardon sosetelor

  16. Vasile Răspunde

    Sunt in Satmar cel putin 3-4 accidente in fiecare zi, si noi ne uitam unde parcheaza o masina de politie ce se afla in misiune…? Sigur, ei sunt de vina ca conducem ca niste nevertebrate…

  17. Emil Răspunde

    never,Andrei,Mihai si Zoltan……!!!!!

    Va pus seful fost sa va reparati greselile…?
    Nici unul atat soferul cat si politisti nu au procedat ok…!!
    Soferul a gresit trebuie sanctionat corecttttttt….!!!!
    Dar ce fac politisti nosti e corect???????
    Amendeaza pe cine vor ei se aschund prin boscheti dupa curbe sa vaneze….. Exemplu prima data iar pe urma sa dea amenzi…

    • Podul Răspunde

      cel mai recent caz, acuma dimineata o femeie lovita pe trecerea de pietoni in 17. ce ar fi ca fiecare sa isi vada de condus, sa respecte regulile, si va garantez ca nici politia nu o sa mai aiba de lucru?

  18. UnulDinMultime Răspunde

    Oricat de mult i’ar deranja pe unii:
    1. In speta de fata, autospeciala politiei rutiere nu este parcata neregulamentar! Chiar daca asa au impresia unii, va sugerez sa cititi mai bine legile si veti gasi un articol care reglementeaza perfect acest aspect. Mai exact, o masina de politie poate fi stationata in orice loc, cu exceptia cazurilor in care ar periclita siguranta traficului rutier sau cel feroviar. In rest, nu incalca nicio regula de circulatie.
    2.Cum a spus un alt cititor de aici, pe deoparte intelegi frustrarea omului cand e prins. In secunda doi, poza e pusa pe internet. Insa marea problema este ca tocmai nerespectarea regulilor de circulatie duce la tot felul de accidente… O simpla intrebare as avea (Doamne fereste sa vi se intample, nu doresc asta nimanui): Daca un conducator auto care merge peste limita legala de viteza va ucide mama, tata, sora sau fratele? La fel ati gandi si atunci? Tind sa cred ca nu. Si sunt constient ca ati mai auzit de multe ori sintagma ,,VITEZA UCIDE!”, dar din pacate e adevarul pur. O zi buna va doresc in continuare si multa sanatate!

  19. drumu Răspunde

    prietene dar cand stau in boscheti colegi tai sa-si faca norma de amenzi si doamne fereste ii musca un sarpe si mor raman orfani ,,La fel ai gindi si atunci ?,, Sanatate

    • UnulDinMultime Răspunde

      Cu tot respectul, scuza asta cu ,,norma de amenzi” este aberanta. Nu faptul ca politistii stau ,,la panda”, cum ii spuneti voi, e problema. Marea problema este mentalitatea conducatorilor auto: ,,Lasa ca am trecut de un radar, acum pot calca pedala pana la podea”…. Din pacate, asta e realitatea.Faptul ca se circula cu 100 km/h prin oras sau ca sunt loviti pietoni pe trecere, astea sunt probleme care tin strict de conducatorul auto. Mai mult decat atat, decat sa se tot ,,loveasca” in politie, mai bine si’ar vedea fiecare conducator auto de ,,volanul” lui. Si atunci nu ar mai fi atatea accidente. O zi buna.

  20. umbra Răspunde

    Citind articolul si cunoscind zona pot sa va spun ca locul cu pricina nu se incadreaza in articolul ce reglementeaza stationarea autorutierei din cauza ca ;1 E trecere de pietoni 2 E oprirea interzisa 3 E intersectia ce face legatura cu VAMA INTERIOARA si e circulata de tiruri . Iar in situatia de fata Politia Rutiera pericliteaza siguranta circulatiei si o ingreuneaza oprind autoturisme intrun sector aglomerat. Corect ar trebui sa fie sanctionati si politia si conducatorul auto . Multumesc, o seara faina !

  21. Emil Răspunde

    Asa este baieti si pe politist trebuie amendati…..
    Ei fac ce vor asa ca si cetatianul face ce vrea el din pachate…..:(((((
    Daca ei ar fi un exemplu pentru oamnei atuncea jos palariea pentru ei…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.