Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Supermarket-urile sătmărene, amendate drastic. Cum înșelau clienții

protectia-consumatoruluiComisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au amendat drastic hipermarket-urile și supremarket-urile din județul Satu Mare deoarece, în urma controalelor efectuate, s-a constata că acestea își înșelau clienții.

Pe lângă lângă obșinuitele etichetări defectuase sau chiar lipsa acestora, lipsa prețurilor, comisarii CJPC au mai constatat că, în unele cazuri, prețul de la raft era mai mic decât cel de la casă, astfel că sătmărenii, dacă nu erau atenți, puteau fi înșelați.

De asemenea, s-a mai descoperit, în cazul produselor de carne, că nu există etichete care să ateste termenul de valabilitate, astfel că exista riscul ca acesta să fie depășit, iar în cazul cărnii tocate nu era specificat procentele de carne de vită și de carne de porc care o compun.

În urma acestor controale, comisarii CJPC Satu Mare au aplicat amenzi în valoare totală de 88.200 de lei și s-a dispus remedierea deficiențelor constatate.

Așadar, în goana nebună deupă cumpărături, sătmărenilor li se recomandă să fie cu mare băgare de seamă la ce cumpără, să cerceteze etichetele (acolo unde acestea există) iar dacă ceva nu este conform să solicite ajutorul celor de la Protecția Consumatorilor. Fiecare magazin trebuie să aibă afișat la loc vizibil numărul de telefon al instituției. 

Un comentariu

  1. [email protected] Răspunde

    Exista afisate produse cu 50% reducere. Am intrebat: din ce se socoate reducerea? Raspunsul a fost: aflati la casa!
    Chiar daca sunt la reducere, pretul si data expirarii, evident, acolo unde este cazul, trebuie sa apara pe eticheta.
    Afisarea pretului pe toate produsele ambalate ar trebui sa fie un lucru obligatoriu, incepand de la cutia de medicamente, pana la sacii de cartofi.
    De asemenea, etichetele sterse sau scrise cu litere foarte mici nu sunt de folos cumparatorului.
    Aceste lucruri se intampla zilnic, nu doar de sarbatori.
    De asemenea, refuzul de a prelua moneda de un ban este foarte grav! Daca este in circulatie, trebuie folosita de toate magazinele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.