Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

Surprize, surprize. Al cincilea mandat de deputat stă într-un buton

deputatÎn această perioadă este agitație mare în partidele care au trecut pragul electoral pentru cel de-al cincilea mandat de deputat din județul Satu Mare.

Spiritele cele mai agitate sunt în PSD, unde candidatul Octavian Petric, căruia reprezentanții tuturor partidelor îi dădeau prima șansă, riscă să nu mai prindă scaunul de parlamentar. Inclusiv o mare parte dintre colegii săi de partid speră ca altcineva să ia acest mandat de deputat.

Acest post ar putea fi obținut, de candidatul PMP, Ioan Opriș, sau candidatul USR, Mihai Racu. Chiar dacă cu șanse mai mici, în această ecuație intră și candidatul ALDE, Ovidiu Silaghi, sau chiar cel de-al treilea pe lista UDMR, Mihai Găman.

Un analist politic a explicat pentru cititorii PortalSM procedura prin care va fi desemnat cel de-al cincilea deputat sătmărean. Potrivit acestuia, la redistribuire, primele patru mandate sunt atribuite noilor partide intrate în Parlament pentru a-și forma grup parlamentar. În cazul de față vorbim de PMP și USR. Redistribuirea începe după stabilirea coeficientului electoral, ocuparea mandatelor pline și calcularea voturilor rămase pentru fiecare partid în fiecare județ.

”Nu contează că sunt ale PSD-ului. De fapt le iau ei ca să-și facă grup parlamentar. Asta înseamnă că chiar dacă PSD-ul sau UDMR-ul are voturile cele mai multe, tot noile partide intrate în Parlament le iau. Deci, dacă Satu Mare are mai multe voturi decât alt județ, atunci va ocupa mandatul. Poate fi surpriza surprizelor. Cu doi și ceva la sută pot să iei un mandat”, a declarat pentru PortalSM analistul politic.

În această situație, al cincilea mandat poate fi ocupat de oricine dintre cei mai sus enumerați. Totul depinde de redistribuirea computerizată care se face pe baza unei formule matematice complicate. 

10 comentarii

  1. fdfdaadsa Răspunde

    ce v-am spus ca Nelu Opris prinde functia de deputat!

  2. Gâgă Răspunde

    Nu ştiu cum sunt alţii dar eu fără Tavi nu mă regăsesc pe scena politică.

  3. Gavrus Tiberiu Răspunde

    Pacaleala de 13 decembrie.

  4. unu Răspunde

    domnule nu mai dezinformati!!!!daca nu va pricepeti nu vorbitii mai bine cautati raspunsuri la persoane care se pricep nu la oameni care vorbesc prosti!!!de ce nu dati numele analistului politic??? nu il aveti sau vi rusine sa il dati????

  5. never Răspunde

    prosteala de la psd.se fac jocuri mari impotriva lui Kenedy la nivel central si probabil soparlitele locale vor sa-i dea palpitatii.hai la pariu ca tot la psd se duc voturile lui JFK.

  6. unu Răspunde

    pun eu pariu cu cine doreste dau cota de 5/1 ca donul Octavian Petric e deputat!!!! cine se baga???lasati rautatile gata sa terminat oricat vreau uni sa schibe ceva nu se mai poate ptr ca cetateni au ales si nu penali!!!!! Petric este 100% deputat

  7. Petre Răspunde

    Ar fii bine Gaman Mihai in el mai am incredere!!!

  8. Ioska Răspunde

    haza RDMSZ…

  9. Robert Răspunde

    Cine e analistul ? Felician Pop ?

  10. dorel cetatean Răspunde

    Mah.. sunteti de tot cacatul…Zi care e analistul asta oligofren!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.