Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

Accident grav la Satu Mare. O adolescentă, rănită pe zebră

trecerea-de-pietoni Un grav accident de circulație, soldat cu rănirea unei adolescente, a avut loc în această dimineață la Satu Mare. 

Potrivit celor afirmate de locțiitorul purtătorului de cuvânt al IPJ Satu Mare, comisar Florentina Nagy, accidentul s-a produs la ora 7.35, când adolescenta, în vîrstă de 18 ani, elevă, se îndreptat spre școală. La intersecția străzilor Avram Iancu și Crișan, eleva s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, moment în care a fost lovită de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, tot din Satu Mare. 

În urma impactului, eleva a fost rănită și a fost transportată cu o ambulanță SMURD la Urgențe pentru îngrijiri medicale. 

Șoferul autoturismului, care se face vinovat de producerea acestui accident, nu a consumat alcool, dar este cercetat de polițiști pentru vătămare corporală din culpă. 

12 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Tu conduci? Sa te fereasca D-zeu ce usor se poate intampla chiar si pe trecere la felul cum se traverseaza si asta in cond in care esti atent . Multi cred ca daca merg pe trecere sunt feriti de toate si nu treb sa faca o minima asigurare ca nu poti opri in 2m!!!

    • Unu' Răspunde

      Conform legii, la apropierea de o trecere de pietoni marcată și/sau semnalizată corespunzător, mașinuța n-ar trebui să aibă viteză mai mare de 30 Km/h, tocmai pentru a putea opri în siguranță! Faptul că aproape nimeni nu ține cont de acest aspect, se vede foarte bine în numărul mare de accidente de genul celor de mai sus!
      Pe de altă parte, tot conform legii, pietonul NU ARE OBLIGAȚIA DE A SE ASIGURA!!!! aceasă obligație revenind-ui șoferului!!! Citiți legea și vă rog să mă contraziceți CU ARGUMENTE (lege, articol!)!!!
      Pe trecerea de pietoni PIETONII AU PRIORITATE, șoferii sunt OBLIGAȚI SĂ OPRESCĂ!! Nu să reducă viteza!!!
      Vă rog să mă contraziceți LA OBIECT, cu lege/articol incriminat!!

      • Adrian b Răspunde

        Daca asa gandesti si circuli ca pieton sigur nu vei muri in pat de batranete. Ai obligatia, ca pieton sa te asiguri cand traversezi doar daca ti la integritatea fizica si la viata ta. Altfel esti doar un sinucigas care circula liber prin oras.

  2. 007 Răspunde

    @Unu si multi altii-Imi pare foarte rau,dar pe langa ca nu incercati sa educati cetatenii in sensul protejarii integritatii fizice si a vietii,va mai dati si cu presupusul fara sa cunoasteti legea.Iata ce spune articolul 72, alin. 3 din OUG 195/2002 :
    ,,Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar in lipsa acestora, in localitati, pe la coltul strazii, NUMAI DUPĂ CE S-AU ASIGURAT că o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic”
    Este foarte clar ca nu trebuie să te asiguri doar când treci pe la colțul străzii, în lipsa trecerilor de pietoni, ci trebuie să te asiguri indiferent pe unde ai trece, chiar și pe trecerea de pietoni. Daca lasam la o parte articolele de lege, cred că e mai mult decât normal să te asiguri când te angajezi în traversarea străzii, chiar și pe trecerea de pietoni,PENTRU CA NU STII CAND UN CONDUCATOR AUTO ESTE LA FEL DE NEATENT ca tine pietonule .Atunci cine ARE DE SUFERIT MAI MULT,PIETONUL SAU SOFERUL?
    Apoi intreb pietonii,de ce va lasati viata in mainile unor soferi neatenti pe considerentul comoditatii de a te uita in stanga si dreapta pentru a traversa strada?

    • Satmarean Răspunde

      Foarte corect.Unu’ -te-ai lamurit?

    • Unu' Răspunde

      Văd că știți citi, dar și înțelegeți ce scrie acolo? Scrie clar, ÎN LIPSA LOCURILOR SPECIAL AMENAJATE POȚI TRECE PE LA COLȚUL STRĂZII DUPĂ CE TE-AI ASIGURAT!!!
      ALTFEL CE SEMNIFICAȚIE MAI ARE PRIORITATEA????
      Ca șofer, când intri într-o intersecție de pe drumul prioritar, te oprești să te asiguri că de pe drumul secundar nu vine vre-unul mai mare sau mai tare??? Nu cred! La fel și la trecere de pietoni, PIETONUL ARE PRIORITATE, TU CA ȘOFER TREBUIE SĂ OPERȘTI, NU SĂ REDUCI VITEZA!!!

    • Unu' Răspunde

      Coroborați prevederile art. 72 alin. 3 din OUG 195/2002 cu prevederile art. 123 mai ales lit. h, art. 135 lit. h. ale HG 1391/2006!

      • cârcotaş Răspunde

        Dealtfel nu se condamnă niciodată pietonul care trece pe zebră dar nu s-a asigurat.Lasă-i că n-ai cu cine!Asta nu înseamnă că pietonul să fie imbecil şi să nu se asigure!

  3. Satmarean Răspunde

    Daca a citit cineva cartea politistului Godina ,acesta se refera exact la o speta similara-era in misiune ,un pieton s-a angajat in traversarea strazii pe trecerea de pietoni fara o minima asigurare , soferul fiind foarte aproape de zebra a franat brusc evitând in ultimul moment lovirea pietonului. Pietonul a inceput se tipe si sa-l injure pe sofer ca era sa-l loveasca ,politistul s-a sesizat pt ca vazuse totul , au fost legitimati amândoi si pietinul a avut surpriza ca la amendat pe el in loc sa fie sanctionat soferul tocmai pe motivul ca nu s-a asigurat inainte de traversarea strazii fie ea si pe trecerea de pietoni.

  4. Unu' Răspunde

    Se pare că unii înțeleg ceea ce am scris eu total diferit!
    NU încurajez pe nimeni să treacă strada fără să se asigure, DOAMNE FEREȘTE!!!
    Doar șoferilor încerc să le atrag atenția că NU doar ei au prioritate! Uneori au și pietonii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.