Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Copil de patru săptămâni, lăsat să moară cu zile la UPU Satu Mare (FOTO)

copilUn copil de numai patru săptămâni din Satu Mare a fost lăsat să moară cu zile la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Satu Mare. Totul s-a petrecut aseară și asta din cauza indolenței unui medic de aici.

Copilul Raymond, de numai patru săptămâni, a prezentat aseară o stare foarte alterată de sănătate. Vomita și avea diaree. Tatăl copilului, Balazs Francisc Raymond, l-a dus pe cel mic la Urgențe.

”Aici i s-a dat o injecție de ampicilină, după care a fost ținut două ore și treizeci de minute fără ca nimeni să-i mai facă nimic. În tot acest timp, copilul a început să se deshidrateze și a început să se albească la față. Medic de gardă a fost medicul pediatru Raul Pop, dar acesta nu i-a făcut absolut nimic copilului deși i-am spus că cel mic se află în stare foarte gravă. Și asistentele au văzut acest lucru”, a declarat pentru PortalSM tatăl copilului.

Văzând că starea celui mic să înrăutățește, după două ore și jumătate, copilul a fost trimis la etajul 5, la Pediatrie, unde a fost salvat de medicul de gardă de aici, altfel cine știe ce se putea întâmpla.

”Ne-au trimis sus, la etajul 5,la Pediatria. Aici, medicul de gardă, Adrian Ciobanu, a intervenit urgent și i-a dat copilului perfuzii. Ne-a spus că cel mic este în stare foarte gravă și temperatura coprului este mult prea scăzută. Îi mulțumesc lui Adrian Ciobanu, acest medic că mi-a salvat copilul. Medicul de la Urgențe nu a făcut nimic pentru a-l salva în cele două ore și jumătate cât a stat acolo”, a mai declarat tatăl copilului pentru PortalSM.

Nu este primul caz în care sătmărenii semnalează indolența medicilor de la UPU Satu Mare. Cine știe câte astfel de cazuri au mai existat dar nu au fost semnalate. Dacă nu se iau măsuri urgente la UPU nu este exclus să mai moară oameni acolo.

13 comentarii

  1. Putori nesimtite Răspunde

    Don Camilo se zice ca dai bine cu pumnu,ce zici nu treci si pe la UPU ? Sa nu începi ca proasta aia de Papicioaca ca UPU tine de Arafat!Poate i-l prinde cineva si pe Popo RAUL ,asta si ii rupe picioarele !

  2. ss Răspunde

    O poveste trista ni s-a intamplat si noua tot la UPU cu cateva luni in urma..eram cu mama mea la UPU cand dupa vreo doua ore de asteptat mama mea a inceput sa sa se vaite usor de durere dupa cum era si de asteptat, in cele din urma o “angajata” i-a cerut mamei mele sa nu se mai tot vaite pe un ton destul de murdar, mama mea suferind o fractura la clavicula.imi pare foarte rau ca nu a reactionat..probabil daca reactionam si in ziua de azi tot la rand eram.RUSINE

  3. Mihaela Răspunde

    Nu înțeleg ce caută astfel de medici în spital?!!!Ăștia unde au făcut medicina?!!!La coada vacii?!!Apelezi la ei și ei te nenorocesc.. rușine să vă fie

  4. PLaura Răspunde

    Cu acest doctor am avut si noi o experienta urata. Mi-a tratat copilul de pneumonie cand defapt avea rubeola. Atitudinea dansului fata de mamele ingrijorate este una mizera, drept de un doctor care a terminat la seral. Toata stima domnule doctor!

  5. Hipocrate Răspunde

    Sa plece acasa, acest animal de medic. Acesta nu are inima, este un incompetent si un imbecil.

  6. Mirela Răspunde

    Acum cativa ani si eu am patit la fel,copilul meu se deshidrata si el a dat ampicilina si algocalmin.NU AVEA FEBRA! Nici nu a vrut sa imi spuna ce a injectat pana nu am oprit asistenta si am cerut explicatii.A zis sa vb cu medicul.Nepotelului meu la fel,ampicilina si algocalmin.Nu poate mai mult probabil,dar nu inteleg,chiar nu isi da seama ca il depaseste? Are multe plangeri si el e tot acolo.Oare cine ii in spatele lui?trebuie sa fie cineva important daca nu poate fi doborat.

  7. Melinda Răspunde

    Imi pare bine ca totusi s-a terminat bine cosmarul parintiilor,si va felicit ca in sfarsit publicat si numele doctorilor care va facut bine sau rau astfel cei care nu au patit inca stiu de cine sa se fereasca

  8. Goste Alin Răspunde

    Si noi am fost cu baietelu nostru Duminica seara in data de 22.01.2017 la UPU si acest medic Pop Raul chiar nu are ce cauta acolo.I sa administrat ampicilina numai asa dupa ureche.L am intrebat ce diagnostic are copilul si a zis ca are bronsita desi copilu nu avea.Azi in 23.01.2017 am f la 2 pedriatri si l au consultat si nici unul nu a dat diagnosticul de bronsita.Am intrebat asistentele ce i cu medicul asta si ne au spus ca la toti copii ce au f in seara aceea i sa administrat ampicilina.Mori cu zile la UPU Satu Mare Dr.Pop Raul

  9. Satmarean Răspunde

    Nu demult era vinovata Marcela Papici, ca la urgente mor oameni, acuma e vinovat altcineva, cineva intotdeauna este vinovatul, asa e in viata.
    Am si eu experiente cu UPU, atat pozitive cat si negative.
    Acesta e nivelul in SM, noi singuri ne votam partidele politice, iar unii politicieni salveaza animalute pe telefonul mobil in timpul sedintelor de parlament pe cand altii se ocupa de banii nostri, adica “au grija de ei” intelegeti voi ce trebuie,, in loc sa se implice in bunul mers al administrativului!

    Centura orasului Carei cand va fi terminata ?

    Pacat de banii investiti pana la acest stadiu al lucrarilor 🙁

    Acesta e nivelul !

  10. Rodica Răspunde

    Unde este doamna doctor care spunea ca acesti medici sunt fratii dansei , sigur figurativ! I-am adresat atunci respectuos niste intrebari la care nu s-a deranjat sa raspunda. Daca colegii dansei sunt tratati drept frati , atunci noi si copii nostri, pacienti , ce suntem?

  11. Carmen Răspunde

    Pt Rodica!! Doamna doctor i-si bronzeaza burtica in Tenerife.Acesta este motivul ca nu raspunde la intrebarile puse de D-vs.Noi sintem pentru ei doar surse de venit ca sa-si poata cumpara un “jeepan” nou , mai mare ,decit prietena sau sotia amantului.

  12. pikpalak Răspunde

    18 04 2022
    (Medicul) Pop Raul este azi la primiri urgențe minore
    Ambulanță aduce un pacient cu HTA 187/145 puls 95 căzut în casă cu pierderea cunoștinței suspect TCC și dureri abdominale, amețeli, tulburări de echilibru, suspect AIT
    La triaj pacientul este predat medicului.
    Si este pus pe un scaun pe coridor și așteaptă de 4 ore și încă imeni nu o întreabă de sănătate
    Mai puțin relevant,
    Pacientul este Asistent pensionar la SAJ satu Mare,
    Salva vieți cînd acest domn se juca în nisip.
    Și totuși (nerusinarea) nu are limite
    Acest medic are un comportament de (bulangiu) și un vocabular de mahala,
    Profesional???
    Din punctul nostru de vedere nu are ce căuta la UPU
    Este un (gunoi) social!
    Și ne am exprimat elegant
    Sigur o sa îi facem plîngere

    (n.r. nu am cenzurat cuvintele mai puțin ortodocse la adresa medicului de serviciu de azi, de la “Urgențe ușoare”, Dr. Raul Pop).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.