Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Drum expres la Satu Mare. Când va fi terminat

drum-expres-satu-mareUn drum expres, adică o șosea rapidă, cu patru benzi, care ocolește localitățile, va fi construit în județul Satu Mare, potrivit masterplanului pe transporturi elaborat de Compania Națională de Administrare a Drumurilor Naționale și Autostrăzilor din România (CNADNAR).

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Dragoș Titea, a declarat recent că se dorește demararea unor investiții în infrastructura rutieră, amintind aici și de tronsonul de drum ce va lega județul Bistrița-Năsăud de Petea (județul Satu Mare) ”drum care ar putea avea o bifurcație în localitățile Halmeu și Livada”.

”Avem un program de Guvernare pe care dorim să-l aplicăm punct cu punct (…) Reamintesc aici doar introducerea în Master Plan a drumului expres Cluj Napoca-Baia Mare, dar și Bistrița Năsăud-Petea (punctul de trecere al frontierei cu Ungaria, din județul Satu Mare), drum care ar putea avea o bifurcație în localitățile Halmeu și Livada. Sunt lucrări importante care reașează o mare parte a Transilvaniei pe harta rutieră internă, dar în același timp se vor asigura conexiuni rapide de comunicație cu alte drumuri din Ungaria și Ucraina”, a declarat Dragoș Titea.

drum expres turda halmeuPractic este vorba despre Drumul Expres Halmeu-Turda peste care se va suprapune și Drumul Expres Bistrița – Petea. Drumul Expres va porni din Turda, va continua prin Apahida, Gherla, Dej, după care va urca spre Nord, până în apropiere de Livada de unde va continua până la Halmeu.

În același timp, un alt tronson de Drum Expres va porni din Bistrița, se va întâlni cu cel meționat anterior la Dej. Drumurile se vor despărți în apropiere de Livada, iar cel venit de la Bistrița va merge spre Vama Petea. Drumul spre Petea se va face prin nordul municipiului Satu Mare, astfel că va fi făcut și drumul de ocolire a municipiului Satu Mare.

Drumul Expres Halmeu – Turda, plus Bistrița – Petea, va fi în lungime totală de peste 320 de km, și va costa circa 1.713,21 milioane de euro. Drumul are ca termen de execuție anul 2032, adică peste exact 16 ani.

10 comentarii

  1. Rromania Răspunde

    Mai pe intelesul nostru,autohton,La Pulivara !

  2. Norbert Răspunde

    cu ce-i alimenteaza PSD pe fraieri

  3. comentator Răspunde

    Nu ştiu alţii cum simt dar mie personal mi-e scârbă. DE 19 ANI SE TOT POMENEŞTE DRUMUL EXPRES. DE 19 ANI. IAR DE 27 DE ANI CEL DE-AL TREILEA POD. NU MAI PROMITEŢI. FACEŢI FRAŢILOR, CĂ LA PUTERE AŢI FOST DESTUL ŞI DE PROMIS AŢI PROMIS DESTUL.
    Vezi de ex. în campania din 2008 PSD a promis 820 km autostradă în 4 ani!!!!! Dacă vrem să citim poveşti nu vă mai ascultăm ci răsfoim fraţii Grimm.

  4. Micro21 Răspunde

    Boratilor ati votat PSD-ul, va mareste pensiile si ajutoarele sociale de unde bani de drumuri?

  5. Manu Răspunde

    Vor incepe lucrarile inainte sau dupa ce termina Scoala de Aviatia Porcina?

  6. M Răspunde

    deci mai votati pesedeul pana in 2050 si va fi foarte bine. aaa, nu pt noi ci pt ei.

  7. moscraciun Răspunde

    unde sunt postacii psd-ului? au primit liber azi?

  8. Un cetățean Răspunde

    Stați cuminți ca oricine va fi la putere pt noi muritorii de rand va fi la fel asa ca toți sunt niște tâlhari smecheri care se tot perinda la putere și nu fac nimic în folosul comunității m…ie PSD. PNL udmr

  9. Vasile Răspunde

    In 2032 il inaugureaza si in 2033 il inchid pentru demolare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.