Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Duminică se protestează din nou la Satu Mare: NU graţierii şi amnistiei

protest6Un nou protest împotriva legii graţierii şi amnistiei va avea loc duminică începând cu ora 17:00 în Piata 25 Octombrie din municipiul Satu Mare. 

Anunțul a fost făcut pe facebook, anunțându-şi prezenţa zeci de persoane în doar câteva ore de la anunţarea evenimentului

Iată ce scriu organizatorii pe facebook:
Acesta este un event facut in urma declaratiilor repetate si semnalelor privind gratierea unor fapte de coruptie sau schimbarii unor legi fara consultarea publica reala sau fara a tine cont de punctul de vedere al altor institutii. 

*Guvernul a încercat sa adopte miercuri Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala. 

*Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte fara dezbatere publica (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul in serviciu, vizat de ordonanta). Totul fara consultarea CSM. 

*Acum multi ani nu existau politicieni anchetati sau condamnati. Daca erai un amarat mort de foame care fura o paine, riscai ani de puscarie. Daca erai parlamentar si furai organizat un hotel, o fabrica sau primeai un million de dolari mita, riscul era aproape 0.

*Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, in punctual in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionette ale unor partied si grupuri organizate ajunse la putere.

*Toata munca unor procurori, judecatori, ong-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor.

*Pe langa problemele astea, deja au fost anulate cateva reforme care aveau legatura directa cu viitorul nostru: in Invatamant sau reforma din Sanatate inceputa de ministrul Vlad Voiculescu. Institutii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate si functioneaza doar pentru interesele Lor. 

(La Sanatate, reforma începuta de ministrul Vlad Voiculescu privind managementul spitalelor mai are o sansa în Camera Deputatilor unde se va da votul definitiv
in Senat OUG a fost deja respinsa.)

Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam.

(Facebook nu te lasa sa schimbi de multe ori data unui event. 
Daca puneam pentru maine evenimentul dar de fapt ei votau saptamana viitoare, trebuia sa schimbam in fiecare zi evenimentulk, iar dupa 2 sau 3 incercari nu mai poti sa mai schimbi data.)

3 comentarii

  1. Bilko Răspunde

    Se asteapta prezenta masiva: 5 ametiti cu foi A4 in mana, 8 babe care cred ca se da vreo consultatie gratis si vreo 15 gura casca care vor incerca sa-si dea seama ce se intampla! Ce kkt nu ati mers la vot cand a fost momentul!!!

    • cârcotaş Răspunde

      Asta-i România!Băşcălioşii de kkt,dacă tot nu ajută dar măcar persiflează!Nu mi-e clar de ce parte eşti şi ce te deranjează.

  2. Matrix Răspunde

    Catalin Cheovari. Cand esti mort, nu stii ca esti mort! E greu doar pentru ceilalti…la fel si cand esti prost! Din postare si de pe pagina ta de FB nu s-ar zice ca stralucesti de inteligenta. Ma rog fiecare duce cat poate si cat i-a dat Dumnezeu. In rest iti doresc spor la antene si la rtv. Poate iti spala si ultimul gram de inteligenta pe care il mai ai.

    P.S.
    Ai grija ca retorica asta cu Soros si sorosistii tine de propaganda putinista. Vad ca tie iti place Ferrari nu Lada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.