Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Hotelul Dacia: Cum a ajuns pe mâna familiei Ţânţaş

dacia-bunSimbolul municipiului Satu Mare, Hotelul Dacia, a ajuns pe mâna familiei Ţânţaş cu sprijinul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştefan Szabo. Familia Ţânţaş a avut planuri măreţe cu hotelul, dar cum a venit criza financiară nu a mai putut face rost de lichidităţi, astfel că lucrările s-au oprit, iar hotelul s-a degradat şi mai mult.

După cum se ştie, hotelul a fost construit în 1901 pe locul fostei primării, şi inaugurat în 1902. Pe vremea comuniştilor a fost naţionalizat, iar după Revoluţie complexul hotelier Dacia s-a privatizat prin metoda MEBO, adică acţiunile au fost transferate exclusiv angajaţilor. Primăria s-a luptat în instanţă pentru obţinerea clădirii, dar instanţa a hotărât să rămână angajaţilor.

În anul 2007 în acţionariat intră Ştefan Szabo, preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare la aceea vreme, care a cumpărat acțiuni până când a devenit majoritat și ulterior le-a vândut lui Vasile Țânțaș. El a fost chiar anchetat de DNA pentru această tranzacție.

Szabo a afirmat ca a imprumutat 85 de miliarde de lei vechi de la Vasile Țântas, pe care i-a folosit pentru a cumpăra 52,47% din acțiuni de la acționarii care s-au arătat dispuși să vândă și că după achiziționarea pachetului majoritar, el l-a vândut către Țântaș, în 25 septembrie, cu o zi înainte de audierea sa la DNA. În urma tranzacției, Szabo susține că a primit, la fel ca și ceilalti acționari, 50 de euro pe actiune, adică 129.250 de euro pe cele 2.585 de acțiuni.

Au mai urmat câteva procese intentate de acționari, care s-au considerat înşelaţi, dar dreptatea a fost de partea lui Ţânţaş.

Acum, Ţânţaş a fost condamnat la un an de închisoare pentru distrugerea hotelului.

3 comentarii

  1. ARBEITMACHTFREI Răspunde

    Mare bandit SZABO asta. Deci el e capul rautatilor impreuna cu TANTAS.
    MATRAPAZLACURI a la ROMANIA.

  2. muki Răspunde

    Planuri marete de la un incult care defapt trebuia sa restaureze nu sa modifice in scopul de a face o sala de nunti distrugand o capodopera arhitecturala, si sa distruga pasajul ca sa mai extinda capacitatea localului ca sa poata intra cat mai multi inculti sa-si serbeze evenimentele din viata lor jalnica numai sa arate cat de importanti sunt ei.

  3. Ceghe Văru Răspunde

    Nu ”criza financiară” l-a oprit,ci broscoiul de bistrita,care nu a mai reusit sa-i rezolve energie ieftina din care sa scoata bani vanzand-o cu suprapret !!Cat a fost energie la pret redus totul a fost bine si frumos,insa dupa aceea…au cam dat de fundul sacului!Omul acesta(daca se poate numi asa) stie foarte multe si pe multi ar putea sa-i infunde,insa asta ar presupune sa-si taie craca de sub labe !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.