Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Mani Gyenes s-a reîntors la muncă. Tort şi aplauze (FOTO)

emanuel gyenes (17)Mani Gyenes s-a reîntors astăzi la muncă, la firma Autonet. El a fost aşteptat de colegi şi de directorul Csehi Arpad alături de directorul de marketing Ilonczai Tamas. Ca în fiecare an, Mani a fost primit cu aplauze, după care conducerea companiei i-a oferit un tort, care a şi fost împărţit cu colegii.

Riderul l-a împărtăşit colegilor de muncă din experienţele sale.

“Deşi anul acesta nu a fost totul chiar aşa cum mi-am propus, anul acesta am venit doar cu o medalie de finish. Dacă mă înscriam şi anul acesta la clasa Maraton, câştigam acea clasă. Am decis să merg la clasa super producţie să pot să îmbunătăţesc motocicleta şi să încerc să fac un clasament mai bun în clasamentul general, ceea ce probabil că aş fi reuşit dacă nu aş fi făcut acea greşeală în ziua când am trecut din Argentina în Bolivia. Şi aşa sunt mulţumit de rezultat”, a spus Mani.

El consideră că acea penalizare de o oră nu este tocmai corectă, şi că a depus o contestaţie, care însă nu a fost rezolvată.

“După ce am primit acea oră de penalizare am fost retrogradat până pe poziţia 29 şi sincer am crezut că nu o să mai am posibilitatea să intru în top 20. Am tras foarte tare, chiar au fost şi momente când am şi riscat şi am reuşit să ajung până pe poziţia 17”, a aformat Mani.

De asemenea, el a precizat că nici organizarea nu a fost prea bună, astfel că au avut oarte multe de mers prin ploaie şi frig.

“Nu a fost cel mai bun Dakar în privinţa organizării. Organizatorii au vrut să ne ducă neapărat în La Paz, capitala Boliviei, dar cum a fost foarte multă ploaie, drumul până în La Paz şi înapoi, aproape 2.000 de km, am fost nevoiţi să îl facem pe asfalt, şi asta multora dintre motociclişti nu le-a plăcut. Cei din maşini nu cred că simt acea schimbare de vreme şi acel frig. Ei nu au probleme, dar noi pe motocicletă, să mergi în ploaie, la 3 grade, sute de km, nu este chiar plăcut, fiind la înălţime mare, la 3.000 – 4.000 m, unde este foarte frig. Când am ajuns înapoi în Argentina, de pe o zi pe alta am ajuns la 43 de grade. Acolo deja şi motocicleta s-a comportat mai bine”, a precizat Mani Gyenes.

Mani a mărturist că a căzut de două ori cu motocicleta, o dată pe partea stângă, şi o dată chiar în cap, după ce a dat de un dâmb. Din fericire, nu s-a rănit prea tare şi a putut să continue cursa.

În cele din urmă, el a terminat pe locul 17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.