Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Micul trafic din Ucraina, în faliment. Motive întemeiate

halmeuSătmărenii care au făcut afaceri cu produse din Ucraina trebuie să se reorienteze deoarece micul trafic a ajuns la faliment. Multe dintre produsele vândute în țara vecină s-au scumpit, iar autoritățile nu mai permit importul de produse alimentare în România din Ucraina. 

Unul dintre cel mai tranzitat produs din Ucraina a fost combustibilul. Însă, de la 1 ianuarie lucrurile s-au schimbat. Litrul de motorină, de exemplu, a ajuns să coste 75 de eurocenți în Ucraina. Adică 3,4-3,5 lei. În Satu Mare, combustibilul de Ucraina nu poate fi vândut mai scump de 4 lei litrul deoarece în benzinăriile sătmărene prețul acestuia este doar cu ceva mai mare de 5 lei litrul. În această situație, la un câștig de 50-60 de bani pe litrul nu este profitabil. 

Mai mult decât atât, autoritățile nu le mai permit sătmărenilor care ”fac Ucraina” să aducă peste graniță niciun fel de produs alimentar (carne, produse din carne, cașcaval etc). Asta datorită și situației epidemiologice la animale existentă în țara vecină.

Tot ce se mai poate aduce sunt doar produsele industriale. Dar și acestea s-au scumpit foarte mult începând de la 1 ianuarie, astfel că profitul este foarte mic și ”nu se merită”. Nici măcar contrabanda cu țigări nu mai este la fel de profitabilă cu atât mai mult cu cât este și ilegală.

Mulți dintre cei care până nu demult au avea această îndeletnicire spun că nu li se mai merită să facă Ucraina și au renunțat.  Astfel că, în aceste zile, traficul prin Vama Halmeu este foarte lejer, atât la ieșire cât și la intrarea în țară. 

4 comentarii

  1. Micutul DAE Răspunde

    Doar turismul sexual ce a mai ramas rentabil…Cu 50 de lei gasesti marfa “picobello” !!

  2. Unchesu Răspunde

    Nu e asa cum spuneti voi. Nu stiu de ce scrieti daca nu ati fost acolo…. mai documentativa

  3. Anita Chis Răspunde

    asa este, nu se mai merita, toate-s scumpe si nu mai merita sa faci bisnis. Gata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.