Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Penalizare de 600.000 de lei pentru un constructor. Lucrări de mântuială

asfaltareConstructorul Drumul Judeţean 108 M Tăşnad – Santău – Pir a fost penalizat cu suma de 600.000 de lei pentru calitatea proastă a lucrărilor, fiind probleme serioase încă de la turnarea fundaţiei.

Consilierul judeţean Adrian Cozma a ridicat această problemă în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean, problema fiindu-i semnalată de mai mulţi oameni.

“Ceea ce nu mi se pare normal este că după ce a fost turnat primul strat de asfalt, cum ar veni fundaţia acestui drum, sunt o grămadă de pete, peticiri, gropi, deci calitatea lasă profund de dorit. Nu putem să nu observăm acest lucru. Poate constuctorul o să se apere spunând că este primul strat şi urmează altele. Nimeni n-o să mă poată convinge că orice construcţie care nu are o fundaţie, o temelie consistentă, poate ulterior să prezinte calitatea pe care o aşteptăm şi acel drum să fie rezistent în timp”, a spus Adrian Cozma.

Colegul său de partid, vicepreşedintele Ioan Rus a spus că sunt procese verbale pentru peticele respective, s-au făcut frezări, iar în primăvară se vor urmări lucrările. Lucrările au fost executare de ARL Cluj,

De asemenea, directorul Direcţiei Tehnice, Ioan Şereş, a explicat că acestui constructor i s-au tăiat 600.000 de lei din situaţiile de lucrări, tocmai pentru calitatea proastă a acestora.

“Am fost pe teren de mai multe ori, am urmărit lucrările. Pot să vă informez că la ultima recepţie parţială de lucrări au fost diminuate situaţiile de lucrări cu 600.000 de lei. Deci punem accent pe calitate şi nu acceptăm la plată tot ce depune orfertantul. Pot dovedi cu domennte că i-am respins 600.000 de lei la reccepţie”, a spus Ioan Şereş.

2 comentarii

  1. Putori nesimtite Răspunde

    Gaboreee,vezi mă cum se face!Tu in loc sa supraveghezi lucrarea pe podul Decebal stăteai cu tactu la birt si făceați programul zilelelor Partium.Ploaia a spălat toată amorsa înainte de asfaltare si deși a băltit o săptămana sub pod tu nu ai știut nimic bețivule!

  2. Un tasnadean Răspunde

    Pentru străzile Tudor Vladimirescu și Stefan cel Mare din Tășnad oare cine ar trebui amendat. Pornind de la capete de pod inestetice, drum îngust și ridicat 40cm fata de vechiul nivel,gurile de canal care nu sunt la nivelul carosabilului și pe care mă scutur zilnic cu mașina și terminând cu șanțurile serpuite în care balteste apa,fără a puncta indicatoarele de circulație care deja sunt imburdate .
    Sunt curios cine a semnat recepția lucrării????????????
    Autoritățile dorm și eu plătesc impozit pentru zona1!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.