Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Prefectul propune deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei către Ungaria

vamapeteaProblema cozilor de la punctul de trecere a frontierei de la Petea a fost dezbătută în şedinţa de azi a Colegiului Prefectural. După mai multe discuţii, s-a ajuns la concluzia că în perioadele de vârf, cum a fost după Revelion, s-a lucrat la capacitatea maximă la care o permite infrastructura din Petea, însă cu toate acestea oamenii au stat ore întregi la rând. S-a lucrat pe şapte benzi pe sensul de ieşire, controlul desfăşurându-se mai greu deoarece actele de identitate sun verificate atât de partea română cât şi de cea maghiară.

În urma discuţiilor, prefectul a spus că soluţia ar fi deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei pe drumurile modernizate recent între România şi Ungaria, în judeţul Satu Mare fiind cinci astfel de drumuri.

Reprezentantul Guvernului a arătat că deja de aproape 10 ani se tot aşteaptă intrarea României în spaţiul Schengen iar din acest motiv nu au mai fost făcute investiţii în vămile din vestul ţării.

“S-a cerut de la Ministerul Afacerilor Externe, că de ei depinde până la urmă, situaţia pe localităţi unde drumurile sunt executate deja de o parte şi de alta a frontierei. La nivel de Satu Mare avem cinci astfel de treceri pregătite care, dacă cele două ministere de externe vor cădea de acord, nu rămâne decât Ministrul de Finanţe să acorde partea financiară, şi Ministerul de Interne oamenii şi dotarea necesară să se mai deschidă puncte de trecere a frontierei acolo unde deja sunt pregătite infrastructurile”, a spus Radu Bud.

Conform statisticilor prezentate, în doar 24 de ore, după Revelion, au ieşit din ţară 14.000 de persoane.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră dau asigurări că acum timpii de aşteptare nu depăşesc 30 de minute.

 

Un comentariu

  1. M Răspunde

    alooooo si azi ne-ati tinut acolo ca pe niste fraieri. din 15 in 15 min ati lasat o masina, repet doar o masina dupa 15 minute!!! dupa 2 ore va venit gandul sa deschideti si cel de-al treilea punct de trecere. pana cand va mai bateti joc de noi? daca s-ar lucra normal nu ar fi probeleme!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.