Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Procuror sătmărean, șeful secției Penale și Criminalistice de la ÎCCJ

foto-romulus-vargaSecția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a avizat pe procurorul Romulus Dan Varga, pentru funcția de șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Urmează ca președintele Iohannis să emită decretul de numire.

Procurorul Romulus Dan Varga este din Satu Mare și de-a lungul timpului a anchetat mai multe cazuri care au făcut vâlvă în presa românească. El este cel care l-a arestat pe Cristian Cioacă și a anchetat cazul morții patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Procurorul general Augustin Lazăr a spus că procurorul Romulus Varga este “harnic, lucrează și sâmbăta”.

De altfel, la doar câteva ore după ce a fost avizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de procuror șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorul sătmărean Romulus Dan Varga a anunțat, prin comunicat de presă, că s-a declanșat, din oficiu, urmărirea penală “in rem” (pentru faptă), în urma dezvălurilor făcute de Sebastian Ghiță la România TV. Fapta ar fi “abuzul în serviciu”, iar persoanele vizate ar fi șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan și generalul SRI Florian Coldea, după cum rezultă din înregistrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.