Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Satu Mare mai rămâne cod galben de ger. Recomandările poliţiştilor

gerPotrivit atenționărilor ANM, până la ora 24.00, județul Satu Mare se afla sub cod galben de ger, iar județele învecinate sub cod portocaliu iar până în data de  12.01.2017, ora 10.00, toată țara se află sub cod galben de vreme deosebit de rece ziua și ger noaptea. Peste acesta, parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) se suprapune un cod portocaliu în judeţele Constanţa şi Tulcea, unde  vor fi intervale cu rafale de 70…80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei, iar în judeţele Cãlãraşi, Ialomiţa, Brãila, Buzãu şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zãpada.

În acest context, Poliția Română le recomandă cetățenilor să evite să plece la drum în zonele afectate, iar dacă nu-și pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și pregătească autovehiculul pentru călătorie.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcțional.

Șoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în aceste condiții, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenmente rutiere nedorite.

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiții de siguranță, ținând cont că în condiții de carosabil alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor.

Participanții la trafic trebuie să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționează pe arterele rutiere.

 

                    Sursa: Poliţia Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.