Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

UDMR condiționează: viceprimari pentru al treilea pod peste Someș

al treilea pod satu mareUDMR condiționează obținerea posturilor de viceprimari a municipiului Satu Mare de realizarea celui de-al treilea pod peste Someș.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat astăzi, după ședința Consiliului Local, că UDMR va convoca o ședință a Biroului Permanent Județean în cadrul căruia va fi constituită o comisie de negociere cu PSD.

“Noi nu ne pripim. Nu este ceva care este urgenţă pentru noi. Eu, în nume personal, nu sunt de acord să negociem funcţii. Suntem deschişi, dar în contrapartidă nu vrem de la PSD sau de la Guvern funcţii, nu vrem să avem un director sau doi directori la deconcentrate. Ceea ce dorim este garanţii  pentru sprijinirea proiectelor judeţului şi municipiului Satu Mare. Deci dacă avem garanţii, spre exemplu datorită insistenţelor noastre va fi cooptat proiectului celui de-al treilea pod în PNDL, atunci merită să discutăm. Altfel chiar nu are rost. Nu văd să avem un director ca el ulterior să aibă secretară şi maşină de serviciu, nu este un real folos pentru comunitatea sătmăreană. Noi suntem deschişi pentru o astfel de colaborare cu PSD-ul şi sper că vom avea înţelegere în cealaltă parte a mesei. Consider că în momentul de faţă, şi ar trebui valorificat că avem şi un ministru sătmărean şi domnişoara deputat a prins o funcţie importantă, este mingea pe terenul lor. Bănuiesc că au o putere de lobby, sau teoretic ar trebui să aibă o putere de lobby care trebuie valorificată în acest context. Nu pentru mine, nu pentru UDMR, nu pentru PSD, pentru comunitatea sătmăreană”, a mai precizat liderul UDMR. 0

Primarul mai spune că execuția celui de-al treilea pod peste Someș poate fi licitată în acest an.

Edilul șef a vorbit și despre șoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare despre care a spus că în câteva zile se va ști dacă va fi cuprinsă în buget și în cel mai scurt timp posibil vor începe studiile geografice pentru expropiere. 

9 comentarii

  1. moscraciun Răspunde

    la faza asta e de apreciat primarul, stie sa negocieze binele orasului. bravo

  2. Reflector Răspunde

    Dar el cit loby a facut ca parlamentar,erau la guvernare,la interesat cumva satmarenii sau interesele personale,au cautat numai sa impiedice proiectele primariei.

    • comentator Răspunde

      Greşit. A încercat pe cât posibil să-l forţeze pe ex-primarul ca să şi mai respecte legea. Aşa câteodată, nu doar când vrea muşchii lui.

  3. gaborel Răspunde

    Kkt de om betiv ordinar

  4. Vlad Răspunde

    Eu nu am nimic cu nimeni dar mult tupeu poate sa aiba acest primar care are un mandat de 4 ani de parlamentar in Parlamentul Romaniei si pe aceasta cale il intreb cat lobby a facut el pentru ca noi satmarenii sa traim mai bine ? Pentru ca Udmr ul a facut parte din toate guvernele de pana acum.

  5. alex Răspunde

    Coica nu a facut ce a promis,deci nimic,asteptati ca nu de mult e primar,spunem pareri dupa 4 ani.

  6. dorel costel Răspunde

    Domnu gabor . În Românica nu există instituția numită lobby , la noi se numește trafic de influență și te saltă DNA . Ăștia amintiți în articol fac trafic de influență pentru pesedeu la greu , lucrări și cheltuieli fără licitații la armată și altele , niște prăpădiți , n-au treabă cu podurile Sătmarului .

  7. Ardelean Răspunde

    Pai centura nu e onca gata? Ca mai zilele trecute ae poza Gaborka cand inspecta viitorul traseu.

    • Votant Răspunde

      In Satu Mare va fi sigura constructia renumitului POD ,in situatia in care vom avea alegeri locale sau parlamentare lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.