Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

Afacerea Florisal, pe masa DNA. Noua taxă va fi atacată

florisalAfacerea Florisal a ajuns pe masa DNA. Procurorii din Oradea verifică modul în care Consiliul Local Satu Mare a votat în anul 2014 prelungirea contractului cu firma de salubrizare din Satu Mare. Informaţia a fost făcută publică de fostul candidat la Prmăria Satu Mare Sergiu Băbăşan, care a anunţat în acelaşi timp că va ataca noua taxă de mediu ce va fi colectată de Florisal începând cu 1 Martie.

“In esenta, stimati concetateni, aceasta taxa trebuia sa aiba menirea de a fi o sanctiune impotriva Florisal care nu face colectarea selectiva a deseurilor. Florisal a obtinut prelungirea contractului pe inca 6 ani in 2014, invocand mincinos, ca au facut investitii in sistemul de colectare selectiva si au nevoie de prelungirea contractului fara o licitatie transparenta pentru a-si amoriza investitia ( o mare ilegalitate de care raspund in fata procurorilor DNA consilierii locali de la aceea vreme care au votat prelungirea). 
Dar aceasta taxa este pusa pe facturile noastre ilegal!!!
Voi face plangeri in zilele ce vin catre institutiile abilitate in a ancheta aceasta ilegalitate!”, a scris Sergiu Băbăşan pe facebook.

El a mai postat un citat al ministrului Mediului, Daniel Constantin, care spune că nu cetăţenii trebuie să platească această taxă:

“Am vrut să evităm acest lucru(plata taxei de catre cetateni), dintr-un motiv foarte simplu, calitatea servicilor nu s-a îmbunătăţit si mi-aş fi dorit să vedeam o colectare selectivă, să avem pubele diferenţiate, să avem mijloace de transport diferenţiat. Nu putem să percepem taxe, şi aici vorbesc ca şi autoritate publică locală, ca şi colector, nu pot să percep taxe suplimentare, iar eu ca minister nu pot să permit lucrul acesta, atâta timp cât nu s-a îmbunătăţit calitatea serviciilor”.

 

16 comentarii

  1. Pop Ioan Răspunde

    Foarte bine!!!! In sfirsit Cineva se ocupa si de Omul de rind.BRAVO!!!!

  2. vatra Răspunde

    treziti va palat la cluj din banii satu mare??

  3. jonel Răspunde

    Trewbuie făcută plângere penală împoptriva consilierilor. Îi consider grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni.

  4. Pilos Răspunde

    Marș bai dracu de penal. Babasan. Ești un escroc și asa o sa ramai toată viata.

  5. Sorin Răspunde

    DNA să vină să vă ia la întrebări pe toți în legătură cu Florisalul de când s-a înfințat acesta inclusiv când te obligau la finanțele locale să fi la zi cu plata astfel nu se puteau vinde/cumpăra imobile!
    Cetățeni filmați cei care locuiți la etajele superioare când vine mașina de colectare a deșeurilor selective să vedem dacă aceasta este făcută cu adevărat sau doar pe hârtie. Postațile pe Internet, astfel poate ajutăm și DNA-ul în acest sens.

  6. Merlot Răspunde

    Coica Dorel la puscarie!!!

  7. Satmarean Răspunde

    Hotararea de majorare din anul 2014 trebuia atacata in contencis administrativ de catre prefect.De ce n-a facut-o el stie ( cel care a fost).

  8. claudiu Răspunde

    Este suspecta graba de a face pe plac Florisalului si de ai pune pe satmareni sa plateasca amenda in locul lor. Niciun partid nu a rezistat in fata oferteloe Florisalului, astfel incat satmarenii au ajuns bataia de jos a Florisalului cu ajutorul politicienilor. Stim ca Florisalul are o gramada de investitii la Cluj, oare au o jena financiara si Consiliul local sare repede nu cumva sa le fie redus profitul? Nu cumva sa aiba de suferit, mai bine sufera prostanacii din Satu Mare.

  9. Primarul Răspunde

    Intrebarea care trebuie pusa este cum e posibil in loc sa investeasca in sistemul de salubrizare al orasului li sa permis sa duca banii la Cluj in imobiliare si, prin mecanisme de tip suveica, sa devalizeze societatea. Practic imobilele din Cluj au fost metoda de scos banii din firma Florisal si pentru a o indatora. Cine stie ce sume colosale s-au platit pentru lucrarile din Cluj si pentru terenurile de acolo, defapt intrebarea este la cine au ajuns banii. Florisal poate da acum faliment linistita pentru ca banii s-au furat deja. Nu uitati ca Sile era asociat la Transilvania Reporter Media cu Vasile Dancu, iar Vasile Dancu chefuia cu Kovesi si Coldea la Sinaia. Normal ca DNA nu a facut nimic.

  10. florin Răspunde

    Sa colecteze primaria deseurile din oras. De ce avem nevoie de o firma privata? Nu mai bine s-ar folosi banii nostri pentru dezvoltarea comunitatii locale? De ce trebuie sa ii imbogatim pe altii?

  11. justin Răspunde

    foarte corect, daca nu s-a imbunatatit serviciul de ce sa platim un ban in plus? ca unii sa-si construiasca casinouri?? La bulau cu voi jegurilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.