Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Bețivi inconștienți, depistați la volan. Unul a făcut și accident

beatPoliţiştii rutieri sătmăreni au acţionat și în acest sfârșit de săptămână pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea cauzelor generatoare ale acestora. Astfel, în județul Satu Mare au fost depistați și doi bețivi inconștienți care s-au urcat la volan deși abia se mai țineau pe picioare. Unul dintre ei a făcut și accident. 

Astfel, la data de 10.02.2017, în jurul orei 19.10, polițiștii Secției  Rurale Gherța Mică au fost sesizați prin apel 112 de către un conducător auto  de 63 ani, din Călinești Oaș, despre faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada principală din Coca, a fost implicat într-o tamponare între autoturismul pe care îl conducea si un atelaj hipo parcat pe marginea părții carosabile.

La fața locului, echipajul de poliție, după constatarea faptei, l-a testat pe cel de la volan cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Negrești Oaș unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge. Cel în cauză va fi  cercetat pentru conducere auto sub influența alcoolului.

În data de 12.02.2017,  în jurul orei ora 23:30, polițiștii  Secției Rurale Beltiug, în timp ce executau controlul și supravegherea circulației rutiere în comuna Socond,  au oprit pentru control un autoturism care circula prin localitate.

La volan a fost identificat un bărbat de 40 de ani din localitatea Cuța, pentru care, în urma testării alcoolscop, s-a stabilit că înainte de a se urca la volan, consumase băuturi alcoolice, întrucât aparatul etilotest a indicat o valoare a concentrației alcoolice de   1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.