Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Cât costă astuparea gropii de pe pod? 67,75 lei! De ce mai aşteptăm?

groapaDupă cum am scris, mai mulţi sătmăreni şi-au îndoit jantele la autoturisme pe groapa de pe podul Decebal, una extrem de periculoasă pentru că este adâncă şi nici nu prea poate fi ocolită, întrucât rişti să loveşti maşina de pe cealaltă bandă.

Primarul Kereskenyi Gabor a anunţat pe pagina sa de facebook că asfaltarea va începe doar atunci când condiţiile meteorologice o vor permite. Ce este de făcut până atunci?

Soluţiile de avarie par imposibile, dar de fapt sunt relativ simple. Există “plombe la rece” care se pot pune chiar dacă temperaturile sunt sub zero grade. Într-adevăr costă mult şi nu “plombele” sunt de durată, dar cu siguranţă este mai ieftin să astupi o groapă decât să trimiţi zeci sau chiar sute de maşini în service-uri.

Soluţia se numeşte “Coverasfalt” şi se găseşte la Dedeman. Un sac de 30 kg costă 67,75 lei. De asemenea, mai sunt o serie de firme din ţară care ofer astfel de “asfalt la rece”, fiind şi preţuri care depăşesc 90 de lei/sac. Acestea mixturi asfaltice se pot aplica direct din sac, până la o temperatură de minus 5 grade.

Evident că este absurd că cheltuieşti foarte mulţi bani pe astfel de lucrări, mai ales că este nu durează foarte mult. Însă astuparea unor gropi periculoase, cum este cea de pe podul Decebal, cea de pe bdul Octavian Goga, care efectiv nu pot fi evitate, ar fi absolut necesară. Cel puţin până în primăvară, când plombările s-ar putea face în alte condiţii.

Nu ne rămâne decât să #rezistăm.

3 comentarii

  1. Bețivan ratat Răspunde

    Stai si dormi pana la primăvara bețivule!Daca se întâmpla un accident grav cine raspunde?Politia si cu Rar stau toată ziua sa găsească mașini cu defecțiuni dar pe administratorii drumurilor pline de gropi criminale nu ii văd ,ei văd doar efectul gropilor.

  2. Salageanu Costel Mircea Răspunde

    Nu santeti sangura victima.Eu am patit-o la urcare pe podul Golescu dinspre Crinul in toamna lui 2016,la 2 roti de pe stinga.Sa plombat acele gropi in toamna iar acum au reeaparut la loc.Fiti cu ochi in zece ,sa nu o patiti.
    Ideal ar fi ca reparatiile rotilor sa o suporte Firma de asigurare rca,la care esti asigurat,de la vulcanizare sai duci chitanta,factura sati dea bani inapoi.Iar firma de asigurari sa actioneze in instanta administratorul de drum sa recupereze dauna.Ce parere aveti..

    • Dudu Răspunde

      Este puțin probabil ca asigurarea rca sa acopere așa ceva. Singura cale de recuperare a pagubei este prin instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.