Ultima actualizare: azi, 15:55

inundatii Gherta Mica
Locale

Cod galben de inundații la Satu Mare. Unde există pericol de viituri

inundatii Gherta Mica

inundatii Gherta Mica

Județul Satu Mare se află, în prezent, sub cod galben de inundații pentru râurile din zona deluroasă a județului, în special în Oaș. 

Avertizarea meteorologilor este valabilă până sâmbătă, la ora 10.00. În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii în Maramureş, Crişana şi nordul Transilvaniei, precum şi în zonele montane aferente, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar în zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte.
 
Din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (2/3 februarie) şi până în dimineaţa zilei de sâmbătă 4 februarie, în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Satu- Mare, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 30 l/mp şi izolat 60 l/mp. La înălţimi de peste 1800 m se va depune strat consistent de zăpadă, iar temporar vântul va prezenta intensificări cu rafale de peste 70 km/h.
 
Cantitățile mari de apă ce vor cădea, cumulat cu topirea zăpezilor de pe versanți vor determina umflarea unor râuri și pârâuri din zona Oașului care este posibil să iasă din matcă. Râul Tur, principalul colector al apelor curgătoare din zonă este posibil să crească simțitor în acest interval. 

Un comentariu

  1. tu Răspunde

    Zeicu Bud Rus Pataki sunteti prin zona??? ca nu va observam
    Sau sunteti la proteste in groapa cu sobolani??!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.