Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Concurs de tăiat porci organizat de UDMR (Galerie FOTO)

concurs de taiat porci (91)Tradiționalul Concurs de tăiat porci organizat de UDMR Satu Mare s-a desfășurat astăzi, de data aceasta în comuna Oraşu Nou. În competiție s-au înscris 38 de echipe din județul Satu Mare, una din Maremureș și mai mute din Ungaria. Startul a fost dat dis de dimineață cu asomarea porcilor, deschiderea sticlelor de pălincă, după care fiecare echipă a început curăţarea şi tranşarea animalelor, aşa cum ştie mai bine.

Standurile de prezentare au fost personalizate şi împodobite cu simbolurile zonei, fiecare echipă încercând să impresioneze juriul cu produsele lor tradiţionale: toroş, cârnaţi, caltaboşi, sângerete, tobă şi şorici, dar şi alte preparate specifice, după reţete proprii. De asemenea, echipele s-au întrecut în pălincă şi vin fiert.

Acesta concurs nu este de fapt un concurs, ci este un team buiding, în cae echipale socializează, se fac noi prietenii şi relaţii.

“Este de fapt un team building mai atipic la care participă nu doar echipele “pur UDMR”, sunt echipe de la FDG, PCM, şi din Ungaria. Nu contează cine ce premiu ia, ci contează cine cu ce echipă vine și ce atmosferă generează. Dorim să păstrăm tradiţiile foarte vechi în ceea ce privete pomana porcului.Aici se întemeiază relaţii de durată care ne ajută şi în munca administrativă”, a spus Pataki csaba.

Conform tradiției, un juriu format din specialişti s-a deplasat la fiecare stand pentru a gusta din produsele gătite și băuturile pregătite. Tamas Huszti, membru al juriului, a declarat că echipele înscrise în concurs sunt din ce în ce mai bine pregătite, fiind gătite preparate extrem de gustoase și inedite.

 

8 comentarii

  1. Cali Gyula Răspunde

    In poza nr 3, langa Gabor puteati sa-l asezati si pe sovinul de taica-su,caci seamana perfect unul cu altul!! Aha,apare si el in poza 12!!Ok !!

  2. Flaviu Răspunde

    De ce doar limba maghiara peste tot? La eveni.wntele romanesti este mai multa limba maghiara decat romana si aici nici nu se gaseste limba romana? Strigator la cer. Halooo S.R.I…. neața !

  3. Valahu Răspunde

    Totusi mai desteptule s-a nu confundam Europa cu Asia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.