Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Criza de apă de la Negrești. Soluții propuse (FOTO)

negresti8De mai bine de două luni, locuitorii orașului Negrești-Oaș se confruntă cu o acută criză de apă. Primarul orașului, Aurelia Fedorca, a convocat ieri o ședință extraordinară la care au fost invitați și reprezentanții Apaserv și ADI Apă-Canal. La ședință au participat și un număr foarte mare de negreșteni care au cerut lămuriri dar și soluții în ceea ce privește situația apei din oraș. 

Directorul Apaserv, Dan Stejerean, și directorul ADI Apă-Canal, Nicolae Lazin, au explicat disfuncționalitățile care au dus la crearea acestei situații neplăcute și și-au cerut scuze pentru situația în care s-a ajuns. În urma discuțiilor reprezentantul Apaserv a admis că au greșit, că au comunicat prost, că dispeceratul nu a preluat sesizările negreștenilor și nu au informat suficient cetățenii despre problemele care au apărut.

În consecință, Apaserv și-a luat angajamentul de a monitoriza constant situația și de a preîntâmpina astfel apariția unor probleme similare, propunând următoarele soluții:

– Diminuarea facturilor pentru lunile în care au fost înregistrate probleme;
– Peste o lună și jumătate Apaserv va începe contorizarea individuală la apartamente și apoi la case. După ce vor fi contorizare individual toate locuințele, vor fi reduse pierderile și se va regla consumul;
– Înființarea unui dispecerat la Negrești-Oaș care să preia sesizările negreștenilor, având în vedere că angajații dispeceratului de la Satu Mare nu au preluat sesizările și nu au comunicat corect cu cetățenii;
– Pentru a rezolva definitiv problema, soluția la care muncim de anul trecut este implementarea proiectului privind racordarea la două surse alternative de apă de pe raza orașului Negrești-Oaș astfel încât să nu mai depindem de sursa de apă de la Valea Rea de la Huta. Astfel, vor fi construite captări pe râul Talna și vor fi forate 3 puțuri pe platforma din spatele Liceului Ionița G. Andron, dar va fi construit și un rezervor de apă de mare capacitate care să asigure necesarul de pentru perioade mai lungi. Proiectul este în stadiu avansat, vom obține finanțare din fonduri europene, iar procedurile vor începe în perioada următoare.

”Azi, debitul apei a început să crească și presiunea revine încet la normal. Vă mulțumesc tuturor pentru participare și pentru înțelegere!”, a postat primarul Aurelia Fedorca pe contul ei de Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.