Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Cum a rămas Micro 17 fără parcări. Explicația primarului

parcare micro172Cartierul Micro 17 a rămas și fără garaje și fără parcări amenajate, cartierul fiind plin de băltoace cu apă și noroi. Primarul Kereskenyi Gabor a răspuns întrebărilor PortalSM cu privire la situația din cartier, explicând cum s-a ajuns aici și ce şanse sunt să se rezolve situaţia cât mai repede.

Kereskenyi a explicat că fosta administraţie a împărţit lucrarea din cartier în 13 contracte mai mici de câte 100.000 de euro, pentru 13 curţi interioare, pe care le-a atribuit unei societăţi comerciale, evitând astfel organizarea unei licitaţii. Persoanele care au semnat atunci au refuzat să semneze din nou pentru viza de control financiar preventiv, astfel că s-a ajuns în instanţă. Kereskenyi a declarat public că are mari dubii cu privire la aceste întrebuinţări directe, însă în prima fază a pierdut în instanţă.

“Suntem în momentul de faţă în instanţă. În prima fază am pierdut procesele, urmând ca să decidă Tribunalul. Dacă câştigă acele firme care ne-au dat în judecată putem să începem lucrările. Actuala conducere a municipiului a avut semne de întrebare şi dubii în ceea ce priveşte încredinţarea directă a acelor contracte şi fracţionarea unor sume de 1,3 milioane de euro în 13 bucăţi de câte 100.000 de euro. Noi dorim în continuare să facem acest lucru. Nu am iniţiat o nouă procedură de achiziţie pentru că aşteptăm sentinţa finală, dacă vom avea în mână sentinţa, dacă câştigăm în instanţă atunci va trebui să scoatem la licitaţie deschisă acele lucrări, dacă pierdem vom avea în mână o sentinţă cu care se pot începe din martie lucrările”, a spus edilul.

Cu alte cuvinte, dacă primăria pierde procesul, s-ar putea să înceapă lucrările de amenajare a parcărilor în acest an iar dacă va câştiga procesul urmează să fie organizată o nouă licitaţie, care înseamnă timp.

Ciudat este modul în care unele persoane din Primărie au semnat documentele pentru încheierea contractelor respective iar după venirea noii conduceri au refuzat să semneze in nou.

Primarul a explicat că acest fenomen este aproape peste tot, funcţionarii se feresc să semneze acte, fiind o problemă generală în toate instituţiile.

“S-a refuzat viza de control financiar preventiv la aceste contracte de către persoane care anterior au semnat acest lucru. Noi am trecut să luăm act de acest lucru şi am procedat ca atare. De aceea am ajuns în instanţă”, a precizat Kereskenyi. 

13 comentarii

  1. dana 2 Răspunde

    De ce nu raspunde fostul dezastruos primar Coica?????

  2. matroz Răspunde

    Dana2:pentru ce nene?Pentru prostia si nestiinta actualului primar?S-a evitat licitatia to mai pentru a nu Se ajunge la contestatii si in instanta.Cititi legea turcilor!

    • taci mai Răspunde

      cred ca vorbesti prostii. mai documenteaza-te putin si citeste cu atentie OUG 34 / 2006 actualizata. s-a impartit, nu tocmai legal, un contract de peste 1 milion de euro, in 13 bucati mici, ca lucrarile sa se poata atribui direct cui trebuie, cu dedicatie. daca se facea licitatie, asa cum prevede legea, era mult mai dificil, sau aproape imposibil de atribuit unor firme de casa, putea castiga oricine, nu doar cei agreati de COICA

      • matroz Răspunde

        @taci…:de acord cu tine:taci mai,ca spui prostii.Noroc ca tu le si scrii sa ramana.Previzior mai esti.Du-te….

        • Norick Răspunde

          @matroz : chiar ma intereseaza opinia ta personala in legatura cu parcarile din M17.
          Vreau sa stiu realitatea – zvonuri si povesti am auzit/citit destule… 😛 🙂

  3. GB Răspunde

    În Micro 16 fostul primar,Dorel Coica,a făcut treabă bună. Sunt un locatar mulțumit și sper ca actualul primar să reușească să facă cel puțin cât a făcut anteriorul pentru a avea concetățeni mulțumiți și în Micro 17, Carpați 1 și 2. Baftă administației locale!

    • IoBag Răspunde

      În Micro 16, dorel de sătmar doar a continuat ceea ce a început predecesorul său! La fel cum au fost 80% din lucrările finalizate în cei 4 ani de mandat ai lui dorel!
      Dorel se poate lăuda doar cu:
      – atribuirea selectivă a contractelor pentru parcările din Micro 17 și Carpați 2 (inclusiv parcarea de la propriile cabinete – unde a furat pista de bicicliști!)
      – lărgirea B-dului O. Goga începută și părăsită
      – Lucrările, scumpe și de proastă calitate de la piețele Carpați, Micro 17 și Someș (care e încă neterminată)!
      Cam atât! Restul = Ilyes!

      • Norick Răspunde

        Mai “Baga” acolo si incitarea la ura intre satmareni pe contul lui te rog…:-) 😉 😛

  4. ripensia Răspunde

    Pe vremea oltenului acest site de 2 bani,nu scria absolut nimic de micro 17,nu mai citesc asa zis ziar niciodata,un fel de latrina 3

  5. laurentiu Răspunde

    Nu e in stare sa termine keserkeni nici jumatate din ceea ce a inceput fostul primar!:)

    • Boule Răspunde

      Te rog . . . Relateaza-ne ce anume a facut fostul primar?

    • IoBag Răspunde

      laurențiu-mirela, că ești una și aceeași persoană, te rog frumos, fără mișto, iluminează-ne și pe noi, care sunt acele proiecte ÎNCEPUTE de oltean? Nu promisiunile deșarte din campanie, ci proiecte începute și pentru care a obținut finanțare, eventual europeană!
      Dacă mă pun să înșir aici toate proiectele pe care dorel de sătmar le-a moștenit de la Ilyes, umplu pagina!
      Sunt român, și mă bucură faptul că un sătmărean de-al meu, indiferent de nație, a făcut atâtea, iar un oltean împuțit cu sprijin 100% din partea guvernului comunist (așa se lăuda jegul, că e sus-șinut 100% de puie monta) nu a reușit decât să jecmănească!
      Hai sictir!

  6. Stan Răspunde

    Eu cred ca functionarii care”nu vor sa-si asume nimic” sunt de fapt prinsi la mijloc in jocul de putere dintre fostul si actualul primar. Fostul a facut prin incredintare directa contracte de executie (care sunt legale conform deciziei judecatoresti) si e acuzat degeaba ca a dat contractele p[referential pentru ca asta nou, ar fi vrut sa le dea el, poate tot preferential… Functionarii au facut ce le-a cerut fostul primar si pe urma au facut ce le-a cerut noul primar, adica n-au mai semnat… Acum, asta, noul, le cere capul… Asa e viata asta, dura! Nu putem sa nu observam ca mai multe proiecte ale fostului primar au fost blocate sau li s-a pus talpa de catre UDMR, prin orice mijloace, in mandatul trecut numai ca acum sa poata sa fie insusita executia lor, perfect identic de fapt, de catre UDMR. De fapt, daca le merge le merge. Si ubii vinovati pentru aceasta situatie stau acum si se uita ca prostii la randurile astea si ii injura pe unguri ca nu s-au tinut de cuvant. Asa ne trebuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.