General irakian, prins la Satu Mare. Ce voia să facă

13 februarie 2017 | 2 comentarii

frontieraUn fost general din armata irakiană a fost prins și arestat la Satu Mare după ce a încercat să treacă fraudulos frontiera dintre România și Ungaria.

”Trei bărbaţi au fost reţinuţi în cursul zilei de marţi, 6 februarie în imediata apropiere a liniei de frontieră. În jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Dorolţ, din judeţul Satu Mare, la aproximativ 850 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat. Poliţiştii de frontieră i-au reţinut pe cei doi irakieni. La scurt timp, autoturismul din care au coborât cei doi a fost oprit în trafic, la volanul acestuia aflându-se un apatrid de origine irakiană, în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis presei de ITPF Sighetu Marmației.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de frontieră sătmăreni, s-a constatat că unul dintre migranți este un fost general-locotenent din Irak, care după căderea regimului Sadam Hussein a plecat din armata irakiană și a luptat pentru forțele armate kurde din Irak.

Generalul irakian a declarat polițiștilor de frontieră din Satu Mare că intenționa să ajungă în Austria. Imediat după ce a fost prins, generalul a declarat că dorește să primească azil politic în România.

Generalul irakian, alături de celălalt migrant, au fost trimiși la București, iar călăuza a fost arestată. 

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. Indiferent spune:

    Ce vroia sa faca…. Mama ce stiri de senzatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest