Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Probleme cu lemnele la populaţie. Solicitarea Direcţiei Silvice

colegiul prefectural marcel fortiuProblemele cu asigurarea lemnelor pentru încălzirea populaţiei au fost destul de numeroase în această iarnă la Satu Mare, lucru care a dus la ridicarea preţului materialului lemnos. Directorul Direcției Silvice Satu Mare, Marcel Forţiu, a arătat în ședința de astăzi a Colegiului Prefectural cum s-a ajuns în această situaţie şi a tras un semnal de alarmă. Dacă nu se modifică regulamentul, iarna care urmează va fi una foarte gravă.

Forţiu a afirmat că Direcţia Silvică poate vinde direct către populaţie doar 15% din ce exploatează, restul fiind obligatoriu de scos la licitaţie pentru persoane juridice. Limita a fost impusă în septembrie 2016, odată cu modificarea regulamentului de valorificare a mase lemnoase.

El a solicitat modificarea de urgență a regulamentului, astfel încât să nu fie probleme cu lemnele către populație în iarna care urmează.

Deja s-au făcut promisiuni că această limită va fi schimbată, însă ţine de conducerea Ministerului Pădurilor.

colegiul prefectural

4 comentarii

  1. florin Răspunde

    Stati linistiti ca se fura destul. Nu o sa moara nimeni de frig. Pe OLX si in ziar ii plin de anunturi cu lemne de vanzare.Asa ca nu inteleg care ii ingrijorarea. Poate nu mai pot fura ei cat vor.

  2. Unu Răspunde

    PrietenE degeaba scri aiurea niște rânduri fără cap… tocmai era menționat ca este obligatoriu sa se scoată la licitație masa lemnoasa pentru persoane juridice de aici și anunțuri pe olx.DACĂ VREI SA ȘTI…De furat nici vb crezi ca un padurar își mai risca locul de munca… ceva de genul dacă nu ai habar ce se întâmplă sapa mai încolo ca aici e Beton…

  3. florin Răspunde

    Eu cred k tu habar nu ai ce se intampla. Suna la nr. Din ziar si intreaba dak iti da cineva bon pe lemnele pe care le cumperi de la el. Si vezi ce raspuns iti da. Si ii persoana fizica iti garantez. Padurarii sunt complici la ce se intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.