Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

Propunere oficială: Stadionul Olimpia să se numească Daniel Prodan

didi-prodanGrupul consilierilor locali PSD a depus în mod oficial ca stadionul Olimpia Satu Mare să poarte numele marelui fotbalist sătmărean Daniel Prodan. Proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii Stadionului „Olimpia”, situat în municipiul Satu Mare str.Arenei, în Stadion “Olimpia -Daniel Prodan” va fi dezbătut în şedinţa de joi, 23 februarie.

Daniel Prodan a fost categoric cel mai mare fotbalist sătmărean.

Discuţiile au apărut atunci când consilierul judeţean Kereskenyi Sandor, tatăl primarului, a făcut într-o şedinţă o declaraţie uluitoare, după ce Adrian Ştef a spus că stadionul din Satu Mare ar trebui să îi poarte numele.

”Ovidiu Ioanițoaia care totuși este un expert în materie, a scris foate clar că era de tipul lui Gennaro Gattuso, deci un fotbalist care, cum să zic, a jucat cum a putut. În ceea ce privește capacitățile sale morale și intelectuale, despre asta am putea vorbi foarte mult.  Nu cred că ar trebui să inițiem totuși, să cădem în această greșeală oarecum ridicolă, dacă nu impardonabilă, să inițiem un cult unui nepotrivit. Nu știu dacă ați înțeles ce am vrut să spun!”, a declarat Kereskenyi Sandor.

Ciprian Prodan, fratele lui Didi, a reacționat dur, inclusiv internaționalul Florin Gardoș, sătmărean get-beget.

”Familia Prodan nu are nevoie de niciun gest de recunoștință din partea factorilor locali. Nu mai vrem ca numele Prodan să fie dat stadionului sau peluzei… Noi îl vom avem mereu în sufletul nostru pe Didi, iar numele bazei «Rania», pe care el a construit-o în Satu Mare, la el acasă, va purta numele «Baza Sportivă Daniel Prodan». Aici, și-a făcut muzeul echipei naționalei, aici va fi onorat așa cum trebuie. Nu mai vrem alte discuții”, a declarat Ciprian Prodan.

Liderii UDMR au afirmat la vremea respectivă că stadionul ar trebui să fie într-o stare bună ca să poarte numele marelui fotbalist.

În urma acestor discuţii, PortalSM a iniţiat un sondaj online. În doar 24 de ore, au votat 765 de cititori PortalSM. Dintre aceștia, 692, adică 90%, au spus DA, adică vor ca stadionul din Satu Mare să se numească Daniel Prodan. De asemenea, 54 de votanți, adică 7% s-au declarat împotrivă, în timp ce 16 votanți (2%) au spus că nu-i interesează.

Didi Prodan a decedat pe 16 noiembrie, la vârsta de 44 de ani, suferind un infarct, în timp ce urmărea la televizior un interviu acordat de Gică Popescu, colegul lui de generație.

 

4 comentarii

  1. popica Răspunde

    Votez Da

  2. popica Răspunde

    Merita sa dam acest nume vechiului sau noului stadion

  3. victor Răspunde

    Dar, fara slanina sa fie stadionul :)))

  4. Pop Victor Răspunde

    Votez Da ! Felicitări inițiatorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.