Ultima actualizare: azi, 13:15

Locale

Strategie. Primăria Satu Mare vrea să readucă acasă studenţii din Cluj

?????????????????????????????????????Noul consilier al primarului Kereskenyi Gabor, Butka Gergo, a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, un plan concret de atragere a tinerilor studenţi înapoi în municipiul Satu Mare. Acesta a spus că se va organiza un fel de bursă a locurilor de muncă în Cluj, pentru studenţii sătmăreni.

“Vom merge în mai în Clu Napoca cu firme sătmărene să vadă tinerii studenţi sătmăreni că şi în Satu Mare se pot găsi joburi bine plătite, că şi Satu Mare este atractiv. Este un prim pas, vom informa toţi studenţii. Avem o bază de date cu circa 3.000 de studenţi sătmăreni pe care îi vom contacta. Vom merge în paralele, fabricile să ne spună de ce au nevoie, de exemplu o fabrică are nevoie de un economist sau un tehnician de industrie uşoară, şi atunci de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca o să cerem să ne pună la dispoziţie contactele studenţilor”, a spus Butka.

El este conştient că un asemenea plan nu poate avea un rezultat imediat, dar pe termen lung studenţii pot fi convinşi să se reîntoarcă acasă.

Poate în primul an nu va fi un succes răsunător, nu vor veni acasă studenţii în a doua zi, nici nu ne aşteptăm la acest lucru, este tot un proiect pilot, nu este alt oraş care să fie în acest fel implicat în promovarea joburilor din oraş”, a mai precizat consilierul primarului.

7 comentarii

  1. baba ana Răspunde

    Nu vor veni studenții. Vor veni eventual cei cu licență. Dar este un proiect mort în fașă.

  2. Iza Răspunde

    Sunteti niste prosti!!!

  3. jonel Răspunde

    La cât de dezvoltat este orăşelul Satu Mare, nu ştiu ce şanse aveţi. Apropo, cum este posibil ca oraşele Baia Mare, Zalău, Oradea şi altele să aibă parcuri industriale pline? oraşele s-au dezvoltat mult în ultimii ani, iar noi parcă mergem înapoi. La ce să vină tinerii stimabilor ? Am trecut prin comune, să mă scuzaţi, dar arată cu mult mai bine decât Satu Mare, (mă refer la drumuri, trotuare pavate, apa introdusă şi canal de colectare, de ce la unii se poate şi la noi nu?

  4. avu Răspunde

    In primul rand dati drumul la niste firme IT (minim 500 de ingineri). Ei pot aduce cam tot pe atatea “jumatati”. Acestia la randul lor aduc in oras alte persoane. E nevoie de locuri de munca pt cei cu studii superioare. Doi salarizare ca in Cluj si vor veni deoarece costul vietii e mai redus.

  5. Inginer software Răspunde

    De acord cu ce a scris ‘avu’ mai sus. Sibiul s-a dezvoltat enorm de cand au ajuns acolo companii de IT, in mod special Continental Automotive.

    Avand in vedere ca suntem localitate de granita, ar fi bine daca s-ar incuraja si aici dezvoltarea pietei IT. Bineinteles, daca nu se ofera salarii precum la Cluj-Napoca sau la Timisoara, destul de greu sa fie convinsi studentii sau programatorii sa se intoarca acasa.

    Ca fapt divers, o companie IT ar oferi locuri de munca nu numai unor programatori, ci ar deschide oportunitati si pentru persoane care s-au pregatit in alte domenii (in functie de organigrama companiilor, pot sa existe departamente de resurse umane, marketing, PR, personal etc.)!

    • Inginer software Răspunde

      P.S. A nu se confunda Continental Automotive cu ContiTech Carei. IT se face numai la Conti Automotive (Timisoara, Iasi, Sibiu).

  6. P.L.M Răspunde

    Vor veni la PARTIUM NAP ca ii angajeaza la fript Kurtios kalacz… am auzit ca o sa fie mai multe sarbatori unguresti la satu mare dacat a vazut panonia))) de 15 martie beu numai csiki sor ( ca altceva nu a fi) .. sa moara romanii de ciuda….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.