Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Tânțaș a primit o amendă de 8000 de lei pentru Hotelul Dacia

cladiri periculoase satu mare5Administratorul Hotelului Dacia, Vasile Tânțaș, a fost sancționat de Direcție pentru Cultură și Patrimoniu Satu Mare cu o amendă în valoare de 8.000 de lei. Anunțul a fost făcut azi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, de directorul acestei instituții, Mircea Drăgan, care a mai precizat că prin intermediul Facebook a fost găsită și persoana care a fost martor la întocmirea procesului verbal de contravenție. 
 
Drăgan a mai spus că amenda a fost aplicată din cauza faptului că nu există un proiect de conservare ci doar măsuri minime de protejare. 

“Administratorul societăţii a fost amendat cu suma maximă de 8.000 de lei. A fost invitat la sediul societăţii, nu s-a prezentat, şi a fost amendat în lipsă. Am avut nevoie de un martor, prin intermediul Facebook-ului am reuşit să găsim o persoană care a fost martor pentru întocmirea acestui proces verbal de contravenţie. Amenda a fost preluată, a ajuns la domiciliu. Acţiunea penală a pornit pentru că nu şi-a luat aceste măsuri de conservare conform legii. Măsurile de conservare înseamnă punerea în siguranţă a clădirii: închideri, să nu pătrundă apa, ploaia, vântul, zăpada. Nici până în acest moment acest proiect de conservare nu a fost depus spre avizare şi pe lângă acest fapt, nu a luat nici măcar măsuri minime de protejare”, a spus Drăgan.

Drăgan a ținut să mulțumească Prefecturii pentru că a asigurat asistența juridică în acest proces, instituția neavând asemeena specialiști.

 
Prefectul Radu Bud a afirmat că administratorii hotelului vor primi atâtea amenzi până ce cuantumul acestora va depăși valoarea clădirii. După părerea sa, prelata pusă pe fațada clădirii a făcut mai mult rău decât bine. Aceasta s-a tot mișcat, a lovit clădirea și s-au desprins bucăți din balcon şi elemente decorative. 
 

3 comentarii

  1. prefectu' perfect Răspunde

    8000 de lei e o mica frectie!
    In ritmul asta, pana se aduna cat sa ajunga la costul cladirii se va stinge soarele pe cer si omenirea va continua sa traiasca pe planetele descoperite ieri de NASA.
    Prefectul asta e un BOU!
    Mai bine i-ati pune si lui o prelata peste bornau, ca ne e rusine noua, satmarenilor, cu mecla lui…

  2. Sfata Tereza Răspunde

    niste ordinari! Dar de plata Domnului tot nu scapati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.