Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Un seminarist sătmărean, alături de Papa Francisc pe coperta unei cărți (FOTO)

seminarist odoreuUn seminarist din județul Satu Mare a avut prilejul de a-l saluta personal pe Papa Francisc, momentul fiind imortalizat într-o fotografie care a apărut pe coperta unei cărți.

Norocosul  seminarist sătmărean este Daniel Piț, este din Odoreu, și este cel din stânga, cu barbă, care-i strânge mâna Suveranului Pontif în fotografie. 

Doi seminariști greco-catolici români au participat în data de 03.06.2016 la Jubileul Preoților și al Seminariștilor, care a avut loc la Vatican. După Sfânta Liturghie celebrată de către Papa Francisc, tinerii români au avut ocazia de a se întâlni și a-l saluta pe Pontiful Roman, în Piața Sfântul Petru.

O imagine a acestei întâlniri a apărut și pe coperta cărții „Siate preti, non funzionari”, un interviu acordat de către Papa directorului revistei Pastores, José María Recondo. La textul interviului se adaugă și trei reflecții adresate preoților și seminariștilor.

Cei doi seminariști, Cristian Bonțe și Daniel Piț, studenți la Universitățiile Pontificale din Urbe, s-au arătat profund marcați de această surpriză plăcută. Unul dintre aceștia, care este și alumn al Colegiului Pontifical Pio Romeno, a declarat pentru e-communio.ro: „Sunt profund impresionat. De asemenea, sunt recunoscător Colegiului Pio Romeno și Bisericii Greco-Catolice din România, care mi-au oferit aceste oportunități unice”.

Comunitatea din Odoreu este mândră de Daniel Piț.

”Ne bucuram pentru tine și colegii tai. Ne bucuram ca un tânăr odorean este prezent alături de Papa Francisc pe coperta unei cărți. Comuna Odoreu este mândră de tine și te susține!”, se arată într-un mesaj pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.