Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Bărbatul care și-a dat foc, transportat la Clinica de Arși din București

elicopter SMURD, pacient Spitalul Judetean (116)Bărbatul în vârstă de 47 de ani care astăzi s-a incendiat după ce s-a stropit cu benzină va fi transportat, în cel mai scurt timp posibil, la Spitalul de Arși din București. Decizia a fost luat de personalul medical de la Satu Mare din cauza stării foarte grave în care se află pacientul. 

În urma incidentului, produ azi în jurul orei 11.00, bărbatul a suferit arsuri de gradul II B și III pe aproximativ 95% din suprafața corpului și arsuri de căi aeriene. Pentru a face tot ceea ce este posibil în vederea salvării vieții pacientului, pentru a i se acorda asistența de specialitate de urgență precum și pentru a i se proteza căile aeriene în vederea ventilației mecanice, pacientul a fost dus în sala de operație a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Aici s-a efectuat o traheostomie de urgență precum și tratamentul de urgență adecvat al arsurilor.

Concomitent s-a luat legătura telefonic cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Arși din București, conform protocolului, de unde s-a primit acceptul pentru transferul pacientului, cu toate că prognosticul acestuia este extrem de rezervat. S-a luat de asemenea legătura cu elicopterul pentru realizarea acestui transfer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.