Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Cod galben de vânt pentru Satu Mare

cod galbenMeteorologii au emis un cod galben de vânt pentru judeţul Satu Mare. Este vizată partea de nord est a judeţului, unde, până la ora 20, vântul va sufla intens.

Sunt sub avertizare cod galben judetele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava.

În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră, iar pe creste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

Temporar vor mai fi precipitatii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri, mai ales sub formă de ninsoare. Local se vor acumula cantităţi ce vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat.

Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Oltenia şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti, cu viteze de peste 55-60 de kilometri pe oră, iar pe crestele înalte ale Munţilor Apuseni acestea vor depăşi 70-75 de kilometri pe oră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.