Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Criză de medici geriatri în județ. Situație îngrijorătoare

varstnici1Județul Satu Mare se confruntă, în această perioadă, cu o acută criză de medici geriatri. La un număr de circa 90.000 de pensionari există un sigur medic specialist în afecțiuni specifice vârstnicilor.

Peședintele Consiliului Județean al Pensionarilor Satu Mare, col (r) Gheorghe Strâmb, a afirmat azi, în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic Pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, care s-a desfășurat la sediul Prefecturii și care a fost condusă de prefectul Darius Filip, că județul Satu Mare se confruntă cu o acută lipsă de medici geriatri. 

Există cel puțin la nivel informativ, o lipsă acută de medici geriatri, medici care se se ocupe, într-adevăr, de persoanele vârstnice. Pentru că aceste persoane au o anume caracteristică când vine vorba despre afecțiunile de care suferă”, a arătat Gheorghe Strâmb. 

Cele spuse de președintele Consiliului Județean al Pensionarilor au fost confirmate de directorul adjunct al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, Raveca Glicga. Aceasta a spus că în județul Satu Mare există un singur medic specialist în geriatrie.

Colonelul în rezervă Gheorghe Strâmb a mai scos în evidență lacunele din asistența socială a pensionarilor sătmăreni, dar și despre cele ale sistemului de sănătate din mediul rural. 

 

 

9 comentarii

  1. geriatri??? Răspunde

    foarte amuzant. restul specialiatilor sunt super bine reprezentate doar GERIATRI ne lipsesc:))))))))))

    sa aduceti niste geriatri din astia sa faca niste garzi in upu.

  2. unuuuuu Răspunde

    Consiliul Judetean al Pensionarilor??? fiecare cu Consiliul Judetean propriu. Apropo asta nu e CJ al pensionarilor militari ca asa se pare.

  3. Hmm Răspunde

    Filip Darius Gratian stergere de date si sustragerea unor firme de la plata la DGFP pentru anumiti interpusi de oameni cu putere din judetul Satu Mare

    • Matroz Răspunde

      acest domn prefect nu este ginerele fostei amante a cercetatului Govor?

      • matroz Răspunde

        Mai cetatene de la bloc,cautat-ti un nume,cum dracu o fi el,dar nu-mi mai folosi pe al meu!Esti chiar atat de handicapat?Iti sugerez unele nefolosite:papalapte,para malaiata,dus cu pluta,pusta,campie rozalie,bou definitiv etc.
        @:norik :Norik,mai sugereaza-i si tu ceva.Asta se amesteca in treburile noastre!

  4. matroz Răspunde

    @norik:matroz….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.