Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Farmacie veterinară, amendată drastic de DSVSA. Alte amenzi

Farmacie_veterinaraO farmacie din municipiul Satu Mare a fost amendată drastic de inspectori Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare pentru depozitare necorespunzătoare a produselor biologice de uz veterinar.

Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța, a declarat pentru PortalSM că farmacia cu pricina a avut la dispoziție 5 zile pentru a-și remedia problemele de acest gen constatate la primul control al inspectorilor sanitar veterinari. Când aceștia au revenit la farmacie s-a constatat că nu s-a făcut aproape nimic pentru a fi remediate acele deficiențe de depozitare, astfel că i s-a aplicat o amendă în valoare de 1.500 de lei.

De asemenea, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, două magazine alimentare, unul din Satu Mare și unul din Beltiug, au fost amendate cu câte 600 de lei. Tot în cursul acestei săptămâni, un transportator de animale a fost sancționat cu 1.000 de lei pentru transportul de animale neidentificate, neînregistrate și neînsoțite de documente sanitare veterinare. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.